Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Τυριά: Νέα μέθοδος προβλέπει τη γεύση και την ωρίμανση τους

Μια ερευνητική ομάδα ανέπτυξε μια νέα μέθοδο για την ανάλυση των πεπτιδίων που σχετίζονται με τη γεύση.

Σπιτικά μπισκότα: Πώς να μειώσετε το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο

Συμβουλές για να μειώσετε το ακρυλαμίδιο όταν φτιάχνετε σπιτικά μπισκότα.

Νανοτεχνολογία: Το νέο όπλο των επιστημόνων για την καταπολέμηση του E. coli στο ρύζι

Η ανακάλυψη προσφέρει πολλά υποσχόμενες λύσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων και την αντιμετώπιση απειλών βιοτρομοκρατίας.

Παραγωγή γάλακτος: Νέα τεχνολογία για την ανίχνευση μόλυνσης ή μη εγκεκριμένων πρόσθετων

Ευρήματα μελέτης υποδηλώνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει σημαντικά την ανίχνευση "ανωμαλιών" στην παραγωγή τροφίμων.

Το φυσικό συντηρητικό που μπορεί να απαλλάξει τους χυμούς από τη Listeria και να αυξήσει τη διάρκεια ζωής

Ενίσχυση χυμών πορτοκαλιού και μήλου με φερουλικό οξύ: Eπιπτώσεις για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων.

Ρεβίθια: Το τρόφιμο του μέλλοντος που μπορεί να καλλιεργηθεί σε συνθήκες ξηρασίας

Επιστημονική ομάδα κατάφερε να καλλιεργήσει ποικιλίες ρεβιθιών που αντέχουν σε συνθήκες ξηρασίας.

Η πρόταση της ΠΕΤΕΤ για τα επαγγελματικά δικαιώματα Τεχνολόγων – Επιστημόνων Τροφίμων

Η ολοκληρωμένη πρόταση της ΠΕΤΕΤ για τα επαγγελματικά δικαιώματα τω Τεχνολόγων - Επιστημόνων Τροφίμων.

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο από τον FAO για τη τεχνητή νοημοσύνη στην ασφάλεια των τροφίμων

Η εγγραφή για τη διαδικτυακή ροή είναι ανοικτή σε όλους όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Φυσικό φυτοφάρμακο “θαύμα” που αυξάνει τις αποδόσεις στην καλλιέργεια μαρουλιού και μπρόκολου

Προϊόν βασισμένο σε τέσσερα φυσικά εκχυλίσματα από διαφορετικά φυτά και φύκια που διεγείρει την άμυνα και των δύο καλλιεργειών σε συνθήκες ξηρασίας και αλατότητας.

Διασταυρούμενη επιμόλυνση: Ανακάλυψη-σταθμός για την βιομηχανία – Τεχνολογία εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα από τις επιφάνειες

Η διασταυρούμενη μόλυνση, είτε πρόκειται για φυσικά αλλεργιογόνα, μη αποκαλυπτόμενα αλλεργιογόνα ή αναποτελεσματικές διαδικασίες υγιεινής, δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο για τους μεταποιητές τροφίμων

Στην ΑΘΗΝΑ το συνέδριο CEIC 2024, Cleanrooms Excellence International Conference, 24 και 25 Οκτωβρίου 2024

Το ελληνικό παράρτημα του ASHRAE οργανώνει το συνέδριο CEIC 2024 στο DIVANI CARAVEL HOTEL στην Αθήνα. Οι εγγραφές τρέχουν για το πολυαναμενόμενο συνέδριο CEIC 2024,...

Νέα ανακάλυψη διασφαλίζει την ασφάλεια στην παραγωγή τροφίμων

Σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη νέων αντιμικροβιακών στρατηγικών και τη διασφάλιση της ασφάλειας στην παραγωγή τροφίμων.

Τέλος στις αρωματικές ουσίες καπνού: Κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες εναλλακτικές με φυσικά αρώματα

Ποιες είναι οι με εναλλακτικές λύσεις για τα πρόσθετα καπνού.

Επιστημονική ανακάλυψη: Το “σούπερ” φυτό που περιέχει κρεατίνη και ταυρίνη!

Επιστήμονες μετέτρεψαν ένα φυτο σε βιολογικό εργοστάσιο παραγωγής συμπληρωμάτων διατροφής.

Πρωτοπορία: Ανίχνευση μόλυνσης στο γάλα μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Επιστήμονες χρησιμοποίησαν επιτυχώς τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύσουν γάλα που είχε υποστεί επεξεργασία με αντιβιοτικά

Γιατί η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να κάνει στροφή σε παρασκευή σνακ με περισσότερα φρούτα και λαχανικά; Μελέτη

«Φτιαγμένο με φρούτα και λαχανικά» είναι ο τρίτος υψηλότερος οδηγός στην επιλογή σνακ παγκοσμίως

Ξέρετε να ξεχωρίζετε το φιλτραρισμένο από αφιλτράριστο ελαιόλαδο; Ποιο είναι πιο καλό;

Επηρεάζει η επεξεργασία αυτή την ποιότητα του λαδιού;

Καταδικάστηκε γνωστή εταιρεία που διαφημίζει επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής στο διαδίκτυο

Υποσχόταν από απώλεια βάρους έως και αύξηση της γονιμότητας!

Γιατί τα μήλα στο σούπερ μάρκετ είναι τόσο καθαρά και γυαλιστερά;

Τι παρέμβαση έχει γίνει και είναι αυτή καλή για υγεία μας;

Σαλμονέλα σε λαχανικά: Μπορεί να συμβεί μόλυνση πριν από τη συγκομιδή; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης*, Βιολόγος και Μικροβιολόγος τροφίμων, αναλύει την προ-συλλεκτική μόλυνση των λαχανικών με το βακτήριο της σαλμονέλας.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Θάνατος από γεύμα McDonald’s: Αιτία τα κρεμμύδια στο burger – Αυξάνονται οι δηλητηριάσεις και οι νοσηλείες

Τους 59 έφθασαν οι ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα που χρειάστηκαν νοσηλεία

Lidl Hellas: Νέα καταγγελία στο cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Απανωτές οι καταγγελίες για ελαττωματικά και αλλοιωμένα προϊόντα από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Σε ποια γειτονιά επιβλήθηκε περιορισμός σε νέα Fast Food και ποια τα αποτελέσματα

Ερευνητές εξέτασαν τον αντίκτυπο της πολιτικής στη βορειοανατολική Αγγλία, όπου το Συμβούλιο του Γκέιτχεντ εμπόδισε οποιαδήποτε υπάρχουσα εμπορική ιδιοκτησία να μετατραπεί σε φαστ φουντ.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο