Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Γιατί οι πλαστικές συσκευασίες γιαουρτιού δεν μπορούν να ανακυκλωθούν

Επιστημονικό πείραμα για τις αλλαγές στα πλαστικά κύπελλα μετά από ανακύκλωση.

Ανθεκτική μελισσοκομία: Παρακολούθηση μελισσιών μέσω αλγόριθμων – Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Συλλογή δεδομένων όπως το βάρος της αποικίας, η θερμοκρασία και ο θόρυβος για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει το βασικό μειονέκτημα του φυτικού κρέατος

Νέα μελέτη καταδεικνύει την έλλειψη πρωτεϊνών στα φυτικά κρέατα.

Prosecco χωρίς θειώδη; Κι όμως είναι αλήθεια!

Μια νέα τάση στην οινοπαραγωγή, που δίνει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ρετσίνα – Μαλαγκουζιά: Μελέτη του Γεωπονικού Αθήνας για τον εμπλουτισμό τους με αντιοξειδωτικά

Επιπτώσεις στο μαύρισμα και στο φαινολικό περιεχόμενο.

Αλλοίωση κρέατος: Εντοπισμός βακτηριών με… ένα απλό αυτοκόλλητο! Η απόλυτη λύση για τη βιομηχανία

Πανεπιστημιακός ερευνητής κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτοκόλλητο, για την παρακολούθηση φρεσκάδας κρέατος σε πραγματικό χρόνο για προϊόντα κρέατος.

Έρχεται το τέλος του καφέ Arabica;

Μελέτη για την ιστορία διαφοροποίησης των σύγχρονων ποικιλιών καφέ.

Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της ποιότητας των φρούτων: Ανθοκυανίνες και οξύτητα διαμορφώνουν την αγορά

Πως αλληλοεπιδρούν οι δύο παράγοντες παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα των φρούτων και την ελκυστικότητα από τους καταναλωτές.

Εγκαταστάσεις παραγωγής: Νέα συσκευή στο μέγεθος παλάμης που ανιχνεύει ταυτόχρονα πολλά βακτήρια μέσα σε μία ώρα

Επιστήμονες ανέπτυξαν μια μέθοδο για την ταυτόχρονη ανίχνευση πολλαπλών ειδών βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες μέσα σε μία ώρα χρησιμοποιώντας μια φορητή συσκευή.

Καινοτόμα μέθοδος εξαγωγής πρωτεΐνης από υπολείμματα ζυθοποιίας

Ερευνητές εξήγαγαν έως και 200 ​​γραμμάρια πρωτεΐνης από ένα κιλό απορριμμάτων παραγωγής μπύρας.

Κρασί: Ποιος είναι ο “κανόνας 20/20” για την σωστή θερμοκρασία

Το κλειδί για τη σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος.

Vegan Μαγιονέζα: Αντικατάσταση του αυγού με σόγια – Επιστημονική μελέτη

Ποιοτικά χαρακτηριστικά της Vegan μαγιονέζας, που παράγεται με χρήση απολιπασμένου αλεύρου σόγιας.

Κρητική Στάκα: Επιστημονική μελέτη για την ποιότητα, την ασφάλεια και τις αισθητηριακές ιδιότητες

Μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις ιδιότητες της Κρητικής στάκας.

Τσίπουρο: Έλληνες επιστήμονες πειραματίστηκαν σε νέα μέθοδο μέτρησης αισθητηριακών ιδιοτήτων

Εφαρμογή Polarized Projective Mapping σε συνδυασμό με προφίλ Ultra Flash σε ελληνικά αποστάγματα στέμφυλων.

Γιατί σκάνε τα ποπ κορν και γιατί μερικά δεν σκάνε

Το "σκάσιμο" των ποπ κορν δεν οφείλεται σε... πνεύματα που κατοικούν μέσα σε αυτά, αλλά σε αυτήν την ιδιαίτερη ποικιλία καλαμποκιού.

Γιατί λαχταράμε τα τραγανά φαγητά;

Η επιστήμη πίσω από το: "Γιατί είναι αδύνατο να φάμε μόνο ένα πατατάκι;".

Νέα ανακάλυψη για το τσάι – Ερευνητές εντόπισαν για πρώτη φορά βιοενεργά λιπίδια

Λιπίδια με πιθανά οφέλη για την υγεία στα αφεψήματα βοτάνων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης