Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
1.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Εξέλιξη: Βρώσιμη συσκευασία για φρούτα και λαχανικά!

Επιστήμονες ανακάλυψαν βρώσιμη επίστρωση κυτταρίνης για φρέσκα προϊόντα που παράγονται από φυσικό υπόλειμμα που προέρχεται από φρούτα, λαχανικά ή φυτά

Vegan burger: Τρία χρόνια πειραματισμών για το Mcplant της McDonald’s

Το συγκεκριμένο burger αναπτύχθηκε από κοινού με την Beyond Meat και χρειάστηκαν 36 μήνες για να δημιουργηθεί ύστερα από μια εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη

Σκαθάρια Huhu: Οι πρωτεΐνες τους ξεπερνούν κατά πολύ άλλες πηγές πρωτεΐνης όπως το μοσχάρι και τα ρεβίθια

Η πρωτεΐνη των Huhu κυμαίνεται μεταξύ 26,2% και 30,5%, το οποίο είναι υψηλό σε σύγκριση με άλλες κοινές πηγές πρωτεΐνης όπως το βόειο κρέας (21%), το αρνί (20,3%), το κοτόπουλο (17,4%), σόγια (13%) και ρεβίθια (20,5%).

Επιστήμη: Εντοπίστηκε υβριδικό σύστημα αναπαραγωγής της πατάτας

Ένα καθολικό κλειδί για την επίλυση της αυτο-ασυμβατότητας των πατατών

Εξέλιξη: Νέες δυνατότητες χρήσης οξυγαλακτικών βακτηρίων (nsLAB) ως αντιμικροβιακά συστατικά

Μια πρόσφατη ανασκόπηση, εξέτασε τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να ξεπεράσουν τα αυτόχθονα οξυγαλακτικά βακτήρια που απομονώνονται από τα ζυμωμένα τρόφιμα, για να χαρακτηριστούν ως αντιμικροβιακοί παράγοντες ή ως προβιοτικά, στην τεχνολογία τροφίμων και τη βιοτεχνολογία.

Καινοτομία συσκευασίας: Τα πρώτα ασηπτικά χαρτοκιβώτια πλήρους φραγμού χωρίς αλουμίνιο

Τα υλικά συσκευασίας SIGNATURE EVO διασφαλίζουν ότι ακόμη και τα ευαίσθητα στο οξυγόνο προϊόντα προστατεύονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς την ανάγκη ψύξης

Νέα γρήγορη μέθοδος για τον έλεγχο της νοθείας προϊόντων κρέατος – Αποτέλεσμα σε μισή ώρα!

Είναι η ταχύτερη μέθοδος για την ανίχνευση προσθέτων κοτόπουλου και χοιρινού σε προϊόντα κρέατος και δεν απαιτεί εξελιγμένο εξοπλισμό ή ακριβά αντιδραστήρια.

Συσκευασία τροφίμων χωρίς PFAS: Προετοιμασία για την επόμενη μέρα

Η βιομηχανία συσκευασίας τροφίμων θα πρέπει να βρει εναλλακτικές λύσεις, και να προετοιμαστεί για μια πιθανή απαγόρευση

Νέα καινοτομία στη συσκευασία: Δίσκος “Piranha” με… δόντια που αντικαθιστούν το πολυαιθυλένιο!

Τα υπερυψωμένα δόντια διατηρούν την ακεραιότητα της σφράγισης

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο «Βασικές αρχές κατάψυξης τροφίμων»

Το webinar απευθύνεται και είναι κατάλληλο για πολλούς τύπους ρόλων στη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων

Αρτοποιία: Οι επιπτώσεις του χρόνου αποθήκευσης του αλεύρου, στα χαρακτηριστικά ζύμης και ψωμιού

Σε πόσο χρόνο αποθήκευσης φτάνει το αλεύρι να έχει την βέλτιστη επίδοση.

Καινοτομία: Τα υποπροϊόντα από την απόσταξη τζιν χρησιμοποιούνται για τυρί

Το τυρί Crafter's Juniper, που φτιάχνει η Liviko σε συνεργασία με τη φάρμα τυριών Andre, χρησιμοποιεί τα μούρα αρκεύθου που έχουν απομείνει από την απόσταξη τζιν.

ΕΕ: Έγκριση της αποξηραμένης σάρκας κερασιού των ειδών Coffea arabica L. – Coffea canephora Pierre ex A.Froehner ως παραδοσιακά τρόφιμα από τρίτη χώρα

Τα στοιχεία που υπέβαλαν οι αιτούσες αποδεικνύουν ότι τα προϊόντα αυτά έχουν ιστορικό ασφαλούς χρήσης τροφίμων στην Υεμένη, την Αιθιοπία και τη Βολιβία.

Απομόνωση πρωτεϊνών από έντομα για χρήση ως πρόσθετα τροφίμων – Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Η πρωτεΐνη εντόμων μπορεί να εξαχθεί πολύ πιο γρήγορα από μια αγελάδα ή χοίρο ή από το γάλα και θα απαιτούσε λιγότερη χρήση γης και νερού. Τα έντομα έχουν επίσης μικρή διάρκεια ζωής, αναπαράγονται γρήγορα και έχουν απλές και ελάχιστες απαιτήσεις οικοτόπων και διατροφής.

EFSA – υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα: Γνωμοδότηση για την διαδικασία ανακύκλωσης Starlinger iV+

Η EFSA αξιολόγησε την ασφάλεια της διαδικασίας ανακύκλωσης Biffa Waste Services, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία Starlinger iV+

Εκτός “παιχνιδιού” το διοξείδιο του τιτανίου: Αγώνας δρόμου για εναλλακτικές λύσεις

Η δημιουργία μιας φυσικής εναλλακτικής λύσης αντί για το διοξείδιο του τιτανίου παραμένει στο προσκήνιο εδώ και αρκετό καιρό

Βιομηχανία τροφίμων: Συνεχίζει να αυξάνεται η χρήση φυσικών χρωμάτων

Η χρήση φυσικών χρωμάτων σε λανσαρίσματα τροφίμων και ποτών αυξάνεται παγκοσμίως, παρουσιάζοντας αύξηση +1% από έτος σε έτος σε σύγκριση με τα λανσαρίσματα του 2019 και του 2020.

Πρωτεΐνη από… αέρα – Διπλό χτύπημα!

Μετά την Air protein η οποία αξιοποίησε την τεχνολογία της NASA για να δημιουργήσει μια πηγή πρωτεΐνης από τον αέρα που αναπνέουμε, μία φινλανδική start-up, ισχυρίζεται το ίδιο λέγοντας ότι δημιούργησε το τρόφιμο του μέλλοντος.

ΘΕΟΝΗ: Φυσικό μεταλλικό νερό σε χάρτινη συσκευασία

Το 1ο και μοναδικό φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα σε χάρτινη, 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία

Ο “πόλεμος της γλύκας”: Διαφορές και χρήσιμες πληροφορίες για ζάχαρη, φυσικά και τεχνητά γλυκαντικά

Η ευρηματικότητα των επιστημόνων τροφίμων έχει οδηγήσει σε πληθώρα γλυκαντικών ουσιών που μερικές φορές προκαλούν σύγχυση ως προς τις χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εξέλιξη: Βρώσιμη συσκευασία για φρούτα και λαχανικά!

Επιστήμονες ανακάλυψαν βρώσιμη επίστρωση κυτταρίνης για φρέσκα προϊόντα που παράγονται από φυσικό υπόλειμμα που προέρχεται από φρούτα, λαχανικά ή φυτά

Νοθευμένη η βανίλια στη Γαλλία – Απίστευτες πρακτικές εξαπάτησης

Πολλά τα "μαργαριτάρια" που βρήκαν στο δρόμο τους οι Γαλλικές Αρχές, σε μια έρευνα που διήρκησε 3 χρόνια.

Διεθνή: Βρήκε σκουριασμένο καρφί μέσα σε σφολιάτα!

Το ξένο σώμα σε τρόφιμα είναι μία εν δυνάμει απειλή για τη βιομηχανία τροφίμων
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης