Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
36.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Αναδυόμενες τεχνολογίες στην επεξεργασία θαλασσινών

Επισκόπηση των καινοτομιών που αναδιαμορφώνουν τη βιομηχανία θαλάσσιων τροφίμων.

Το απόλυτα “πετυχημένο” βακτήριο που προσβάλει κολοκύθια, πεπόνια και αγγούρια και δεν έχει ανάγκη εξέλιξης

Το βακτήριο, Xanthomonas cucurbitae, είναι τόσο επιτυχημένο που δεν είχε κανένα λόγο να εξελιχθεί στο χρόνο ή στο χώρο.

Ντομάτα: Πως επηρεάζεται η ποιότητα από τον χειρισμό μετά τη συγκομιδή

Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την ψύξη και την αποθήκευση.

Γιατί το τυρί emmental έχει τρύπες;

Η επιστήμη πίσω από τα "μάτια" του ελβετικού τυριού.

Τα γλυκαντικά βλάπτουν (και) το περιβάλλον! Επιστημονική μελέτη

Επίδραση της σουκραλόζης στη μικροβιακή δραστηριότητα σε εδάφη εκβολών ποταμών και ελών γλυκού νερού.

Θρίαμβος της ντομάτας: Αποκαλύφθηκε το κλειδί για καλλιέργειες ανθεκτικές στο ψύχος

Ερευνητές εντόπισαν έναν γενετικό μηχανισμό που ενισχύει την αντοχή της ντομάτας στο κρύο.

Τι έχει τελικά το ολικής αλέσεως που λείπει από το εξευγενισμένο αλεύρι; Πειραματική σύγκριση

Επιστήμονας τροφίμων αποκαλύπτει γιατί τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πιο υγιεινά από τα εξευγενισμένα.

Τα λύματα είναι ένα βιώσιμο μέσο για την καλλιέργεια μαρουλιού σε υδροπονικά συστήματα, σύμφωνα με μελέτη

Τα λύματα aquaponics θα μπορούσαν τελικά να συμπληρώσουν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τα τυπικά υγρά λιπάσματα.

Καφές: Επιστήμονες κατέρριψαν έναν βασικό μύθο

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας καταρρίπτουν τη θεωρία ότι η περιεκτικότητα σε οξύ του καφέ είναι ενδεικτική της χώρας προέλευσής του.

Tι είναι η επιστήμη τροφίμων και γιατί είναι τόσο σημαντική

Ο κρίσιμος ρόλος της επιστήμης των τροφίμων για να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Νέα μέθοδος για τον εντοπισμό τροφιμογενών παθογόνων ακόμη και σε χαμηλές συγκεντρώσεις στα τρόφιμα

Πώς ένα μικροσκοπικό τσιπ μπορεί να κάνει το φαγητό σας ασφαλέστερο από ποτέ.

Μικροπλαστικά και σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε πλαστικό ή σε γυάλινο μπουκάλι!

Ανάλυση μικροπλαστικών σε εμπορικά φυτικά βρώσιμα έλαια από την Ιταλία και την Ισπανία.

Αποκαλύφθηκαν τα τρόφιμα του μέλλοντος μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η έκθεση της Co-op διερευνά τις μεταβαλλόμενες απόψεις σχετικά με την ηθική και τη βιωσιμότητα των τροφίμων τα τελευταία 30 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γάλα: Μελέτη υποδεικνύει ότι ο ιός της γρίπης των πτηνών δεν απομακρύνεται πλήρως με τη παστερίωση

Ερευνητές υποδεικνούν πως παρέμειναν μικρές ανιχνεύσιμες ποσότητες του ιού των πτηνών και μετά τη παστερίωση.

Απόλαυση χωρίς ενοχές: Νέα τεχνολογία στο σορμπέ παγωτό με 70% λιγότερη ζάχαρη

Νέες ευκαιρίες στις εταιρείες παγωτών για να δώσουν στα προϊόντα τους μια αναβάθμιση καλύτερης ποιότητας για εσάς.

Ντοματόμικς: Η ερευνητική δράση του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων για τη παραγωγή νέων ποικιλιών ντομάτας

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων στοχεύει στη παραγωγή νέων ποικιλιών ντομάτας με χρήση ομικών τεχνολογιών.

Επιστήμονας τροφίμων ενισχύει τα οφέλη της ντομάτας

Νέα επιστημονική έρευνα για τη δημιουργία ντομάτας με υψηλά επίπεδα στεροειδών αλκαλοειδών.

Η τεχνολογία βιοαισθητήρων που θα φέρει επανάσταση στη γεωργία: Σε μια ώρα θα εντοπίζονται κίνδυνοι μόλυνσης στα νωπά προϊόντα

Τεχνολογία που θα εντοπίζει τους κινδύνους μόλυνσης σε νωπά προϊόντα σε μια ώρα.

Σαγκουίνι: Η ψυχρή αποθήκευση αυξάνει τις θρεπτικές τους ιδιότητες – Νέα μελέτη

Η βελτιωμένη ποιότητα των φρούτων από τη μέθοδο αποθήκευσης αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία για τη βιομηχανία εσπεριδοειδών.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.

ΥΠΕΝ: Από τον Οκτώβρη ξεκινούν οι έλεγχοι στην αγορά για τα μη αποσπώμενα καπάκια στους περιέκτες ποτών

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τον έλεγχο της συμμόρφωσης για τα μη αποσπώμενα καπάκια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης