Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Τι έχει τελικά το ολικής αλέσεως που λείπει από το εξευγενισμένο αλεύρι; Πειραματική σύγκριση

Επιστήμονας τροφίμων αποκαλύπτει γιατί τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πιο υγιεινά από τα εξευγενισμένα.

Τα λύματα είναι ένα βιώσιμο μέσο για την καλλιέργεια μαρουλιού σε υδροπονικά συστήματα, σύμφωνα με μελέτη

Τα λύματα aquaponics θα μπορούσαν τελικά να συμπληρώσουν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τα τυπικά υγρά λιπάσματα.

Καφές: Επιστήμονες κατέρριψαν έναν βασικό μύθο

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας καταρρίπτουν τη θεωρία ότι η περιεκτικότητα σε οξύ του καφέ είναι ενδεικτική της χώρας προέλευσής του.

Tι είναι η επιστήμη τροφίμων και γιατί είναι τόσο σημαντική

Ο κρίσιμος ρόλος της επιστήμης των τροφίμων για να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Νέα μέθοδος για τον εντοπισμό τροφιμογενών παθογόνων ακόμη και σε χαμηλές συγκεντρώσεις στα τρόφιμα

Πώς ένα μικροσκοπικό τσιπ μπορεί να κάνει το φαγητό σας ασφαλέστερο από ποτέ.

Μικροπλαστικά και σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε πλαστικό ή σε γυάλινο μπουκάλι!

Ανάλυση μικροπλαστικών σε εμπορικά φυτικά βρώσιμα έλαια από την Ιταλία και την Ισπανία.

Αποκαλύφθηκαν τα τρόφιμα του μέλλοντος μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η έκθεση της Co-op διερευνά τις μεταβαλλόμενες απόψεις σχετικά με την ηθική και τη βιωσιμότητα των τροφίμων τα τελευταία 30 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γάλα: Μελέτη υποδεικνύει ότι ο ιός της γρίπης των πτηνών δεν απομακρύνεται πλήρως με τη παστερίωση

Ερευνητές υποδεικνούν πως παρέμειναν μικρές ανιχνεύσιμες ποσότητες του ιού των πτηνών και μετά τη παστερίωση.

Απόλαυση χωρίς ενοχές: Νέα τεχνολογία στο σορμπέ παγωτό με 70% λιγότερη ζάχαρη

Νέες ευκαιρίες στις εταιρείες παγωτών για να δώσουν στα προϊόντα τους μια αναβάθμιση καλύτερης ποιότητας για εσάς.

Ντοματόμικς: Η ερευνητική δράση του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων για τη παραγωγή νέων ποικιλιών ντομάτας

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων στοχεύει στη παραγωγή νέων ποικιλιών ντομάτας με χρήση ομικών τεχνολογιών.

Επιστήμονας τροφίμων ενισχύει τα οφέλη της ντομάτας

Νέα επιστημονική έρευνα για τη δημιουργία ντομάτας με υψηλά επίπεδα στεροειδών αλκαλοειδών.

Η τεχνολογία βιοαισθητήρων που θα φέρει επανάσταση στη γεωργία: Σε μια ώρα θα εντοπίζονται κίνδυνοι μόλυνσης στα νωπά προϊόντα

Τεχνολογία που θα εντοπίζει τους κινδύνους μόλυνσης σε νωπά προϊόντα σε μια ώρα.

Σαγκουίνι: Η ψυχρή αποθήκευση αυξάνει τις θρεπτικές τους ιδιότητες – Νέα μελέτη

Η βελτιωμένη ποιότητα των φρούτων από τη μέθοδο αποθήκευσης αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία για τη βιομηχανία εσπεριδοειδών.

Το πρώτο συνέδριο για την αισθητηριακή ανάλυση (sensory science) στην Ελλάδα

1st Hellenic Sensory Science Conference (SENSO Conference 2024) 25-28 Ιουνίου 2024 - Μύρινα, Λήμνου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ερευνητές βρήκαν τη λύση για τη παραγωγή τροφίμων στο διάστημα!

Μελέτη δείχνει πώς οι άποικοι του διαστήματος θα μπορέσουν να παράγουν τα δικά τους τρόφιμα.

Επιστήμονες έφτιαξαν ψωμί που καταπολεμά το άσθμα – Αίτημα για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαο Πάολο ανέπτυξαν λειτουργικό ψωμί με δυνατότητες καταπολέμησης του άσθματος.

Μπορούν οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες να εγγυηθούν την επισιτιστική ασφάλεια;

Μια νέα "γονιδιακή επανάσταση" προαναγγέλλεται ως θεραπεία για την αυξανόμενη παγκόσμια κατανάλωση τροφίμων, καθώς τα συστήματα αποδεκατίζονται από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πρωτοπορία: Πως τα νανοσώματα καμηλοειδών θα είναι καταλυτικά για την επιτήρηση αλλεργιογόνων τροφίμων

Η επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ανιχνεύουμε και διαχειριζόμαστε τις τροφικές αλλεργίες.

Μελέτη: H προσθήκη πρωτεΐνης ορού γάλακτος βελτιώνει τη σύσταση και τη γεύση στο τυρί

Τα ευρήματα πιλοτικής μελέτης όπου προστέθηκε πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε ημίσκληρο τυρί.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης