Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
30.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Τι είναι το Maqui που προσθέτει η βιομηχανία στα τρόφιμα

Το μούρο maqui με τα πολλά οφέλη που το καθιστούν ένα ισχυρό "superfruit".

Έρχεται η φυτική nutella – Τι θα περιέχει αντί για γάλα

Η Nutella αλλάζει και γίνεται vegan

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της σύνθεσης των τροφίμων

Μια παγκόσμια προσπάθεια για την τυποποίηση της ανάλυσης τροφίμων με τον "Περιοδικό Πίνακα της Πρωτοβουλίας για τα Τρόφιμα".

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: “Έξυπνες” παγίδες για τα παράσιτα στις καλλιέργειες

Επαναστατικές τεχνολογίες στον έλεγχο εντόμων και ασθενειών θερμοκηπιακών καλλιεργειών από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Ρομποτική παγίδα τεχνητής νοημοσύνης για τον έλεγχο των εντόμων.

 Ερευνητές έφτιαξαν σοκολάτα «ολικής αλέσεως» – Κατατέθηκε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Η νέα σοκολάτα χρησιμοποιεί τα υποπροϊόντα του κακάο ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε σκόνη, μειώνοντας την περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αυξάνοντας τη θρεπτική αξία του προϊόντος.

Το μυστικό που κρύβουν τα ζυμαρικά που διαφημίζονται πως δεν μπορούν να βράσουν πολύ

Οι απαντήσεις ενός ειδικού των ζυμαρικών για τα "Al dente" ζυμαρικά.

Φυτικός σολομός: Άλλο ένα “ψεύτικο” τρόφιμο κατακλύζει την αγορά

Η Wanda Fish, η οποία καλλιεργεί φιλέτα ψαριών εκτός νερού, παρουσίασε ένα πρωτότυπο 3D σασίμι τόνου.

Κρασί από μύρτιλα: Μπορεί να συγκρατήσει τα θρεπτικά στοιχεία του φρούτου;

Καθοριστικοί παράγοντες: Θερμοκρασία και χρόνος ζύμωσης.

Επαναστατική τεχνική: Aνίχνευση παθογόνων στα θαλασσινά σε μόλις 30 λεπτά!

Οι επιστήμονες έχουν πρωτοπορήσει σε μια επαναστατική τεχνική ανίχνευσης ενός βακτηρίου που ευθύνεται για πολυάριθμες τροφιμογενείς ασθένειες.

Γρίπη των πτηνών: Πως η παστερίωση μας προστατεύει

Οι ειδικοί εξηγούν πώς η παστερίωση εξαλείφει τον ιό της γρίπης των πτηνών από το γάλα.

Άρωμα Βανίλιας: Φυσική βανιλίνη από ένα ένζυμο – Νέα επιστημονική ανακάλυψη

Ερευνητές αναπτύσσουν ένζυμο που μπορεί να μετατρέψει το φερουλικό οξύ από φυτικά απόβλητα σε βανιλίνη - την κλασική ένωση με γεύση βανίλιας.

EFSA: “Πράσινο φως” στη χρήση της Ναριγκενίνης ως αρωματική ουσία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να διενεργήσει την αξιολόγηση ασφάλειας της ναριγκενίνης ως νέας αρτυματικής ουσίας.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Αυγά: Νέα επιστημονική μελέτη για την θρεπτική τους αξία

Αξιολόγηση και διάκριση των συστατικών λιπιδίων και των επιπέδων σιδήρου και ψευδαργύρου στα αυγά.

Επιστήμονες ανακαλύπτουν επιτέλους γιατί τα βατόμουρα φαίνονται μπλε ενώ δεν είναι!

Οι επιστήμονες μόλις αποκάλυψαν πως και γιατί.

Γιατί προστίθεται ζάχαρη στα τρόφιμα (εκτός από την γλύκα)

Πέντε λόγοι για τους οποίους οι παραγωγοί τροφίμων χρησιμοποιούν τη ζάχαρη ως πρόσθετο.

Λειτουργικά τρόφιμα: Εμπλουτισμός ψωμιού με σκόνη ραβέντι

Πιθανές χρήσεις της σκόνης ραβέντι, ως λειτουργικό συστατικό ψωμιού.

Είναι επιβλαβή τα πράσινα σημάδια στο μπέικον; Οι επιστήμονες τροφίμων απαντούν

Ερευνητές διερεύνησαν που οφείλεται το πράσινο χρώμα που παρατηρείται μερικές φορές στο μπέικον και εάν είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία.

Ελιές με λιγότερο αλάτι: Νέα επιτυχία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ζύμωση φυσικής μαύρης ελιάς με προβιοτικά βακτήρια σε άλμη μειωμένης αλατοπεριεκτικότητας.

Κρασί: Η κλιματική αλλαγή απειλεί ακόμα και τη ζύμωση

Αμπελουργοί εφαρμόζουν τεχνικές παραγωγής κόκκινου κρασιού στα λευκά, ως λύση.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας εντερόκοκκος μπορεί να “εξοντώσει” τις καρκινογόνες αφλατοξίνες – Νέα επιστημονική ανακάλυψη

Βιολογική αποτοξίνωση της αφλατοξίνης Β 1 από Enterococcus faecium HB2-2.

Συναγερμός στη Βρετανία: Σάντουιτς ιδιωτικής ετικέτας πολλών σουπερμάρκετ προκάλεσαν εκατοντάδες τροφικές δηλητηριάσεις

Δεκάδες σάντουιτς, αραβικές πίτες και σαλάτες σούπερ μάρκετ ανακαλούνται λόγω κινδύνου E.coli.

Μέχρι πόσο σίδηρο μπορείτε να παίρνετε την ημέρα για αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων- Η νέα γνωμοδότηση της EFSA

H νέα επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης σιδήρου.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης