Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Νέες γονιδιωματικές Τεχνικές: Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της νέας πρότασης για τις NGT παρά της αντιδράσεις

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τα κράτη μέλη της ΕΕ για τον τελικό νόμο.

Το μέλλον των Τροφίμων – Επιστημονική Ανασκόπηση από τον καθηγητή Χ. Γαλανάκη

Επιστημονικό άρθρο που παρέχει μία ολιστική άποψη της δυναμικής τροχιάς που ξεκινά η βιομηχανία τροφίμων.

Πως φτιάχνονται τα πατατάκια; (VIDEO)

Στη βιομηχανική παραγωγή αποφλοιώνονται 6 τόνοι πατάτας την ώρα.

Ταχίνι εμπορίου: Πως φτιάχνεται και πόσα πρόσθετα περιέχει

Πόσα και ποια πρόσθετα περιέχει το ταχίνι εμπορίου.

Πως να δημιουργήσετε Λειτουργικά Τρόφιμα για την Ελληνική αγορά

Τα λειτουργικά τρόφιμα σήμερα στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.

Μέλι σε σκόνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ποιες οι διαφορές σε σύγκριση με το κανονικό μέλι - Πιθανές χρήσεις.

Ζεστός ή κρύος καφές; Ποιο έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία

Αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας.

Έλληνες ερευνητές δημιουργούν νέες ποικιλίες εσπεριδοειδών

Ερευνητές σκιαγραφούν το DNA των εσπεριδοειδών για να διασώσουν και να δημιουργήσουν ποικιλίες.

H ασθένεια της “μαύρης κηλίδας” σε λεμόνια και πορτοκάλια

Βελτίωση της ταυτοποίησης ενός μυκητιακού παθογόνου των εσπεριδοειδών για να αποτραπεί η άφιξή του στην Ευρώπη.

Το κόμμα των Πρασίνων καλεί τον Λ. Αυγενάκη να καταψηφίσει στην ΕΕ τις  νέες γονιδιωματικές τεχνικές

Οι νέες γονιδιωματικές τεχνικές (NGT) είναι μια ποικιλία τεχνικών που μεταβάλλουν το γενετικό υλικό ενός οργανισμού.

Ποια η διαφορά μεταξύ “Αλεύρι για όλες τις χρήσεις” και “απλό αλεύρι” – Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι ΓΟΧ σε ψωμί;

Ποιες είναι οι διαφορές εκείνου που φουσκώνει μόνο του και αυτού για όλες τις χρήσεις; - Η σημασία της γλουτένης.

Τι είναι το Ελαιοκανθαλικό Ελαιόλαδο και γιατί θεωρείται κορυφαίο για την υγεία μας;

Ελαιόλαδο που παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε μια πολυφαινόλη, την ελαιοκανθάλη.

Πως θα μειώσετε την μυρωδιά της ψαρίλας από το ψάρι

"Αγαπώ το ψάρι αλλά δεν αντέχω την ψαρίλα..." - 3 κόλπα που θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση.

Μπαγιάτικα πατατάκια: Πως μπορούμε να τα “αναστήσουμε”

Γιατί το μπαγιάτικο ψωμί ξεραίνεται ενώ τα μπαγιάτικα πατατάκια μαλακώνουν; Υπάρχει απάντηση και λύση!

Είναι η λευκή σοκολάτα… κανονική σοκολάτα;

Όσα πρέπει να ξέρετε για την αγαπημένη σοκολάτα της δημιουργικής ζαχαροπλαστικής.

Γιατί οι ντομάτες του σουπερμάρκετ είναι άνοστες

Η ακούσια "θυσία" της ντομάτας για να κερδίσει την παντοτινή ομορφιά...

Γιαούρτι εμπλουτισμένο με αυγό – Ένα καινοτόμο προϊόν ζύμωσης υψηλής θρεπτικής αξίας

Επιστημονική μελέτη για την επίδραση της προσθήκης αυγού στα φυσικοχημικά, ποιοτικά, ζυμωτικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά του γιαουρτιού.

Κοτόσουπα από… κόκκαλα κοτόπουλου – Επιστήμονες αποκαλύπτουν την μέθοδο για τη δημιουργία σούπας υψηλής ποιότητας

Επιστημονική μελέτη για την δημιουργία υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας σούπας, από κόκκαλα κοτόπουλου.

Κρέας Εργαστηρίου: Επιστημονικό επίτευγμα για τη μείωση του κόστους παραγωγής

Το κόστος παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά με νέα κύτταρα που δημιουργήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Εμφιαλωμένο νερό: Η άγνωστη διαφορά του επιτραπέζιου από το φυσικό μεταλλικό νερό

Οι Έλληνες καταναλωτές δεν γνωρίζουν την μεγάλη διαφορά του επιτραπέζιου νερού από το φυσικό μεταλλικό.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης