Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Ενεργός άνθρακας: Οι ιδιότητες του πρόσθετου τροφίμων που προσδίδει μαύρο χρώμα

Ποια τα οφέλη αλλά και τα μειονεκτήματα.

Νέα μπουκάλια με ετικέτες με ακτίνες UV και κωδικούς QR για τα μπουκάλια νερού της Co-op

H ετικέτα με ακτίνες UV θα μπορεί να σαρωθεί σε κέντρα ανακύκλωσης και να δίνει πληροφορίες για τις συσκευασίες που ανακυκλώνονται.

Γιατί οι εταιρείες Big Food συνεργάζονται με start-ups Τεχνητής Nοημοσύνης

Όλο και πληθαίνουν οι γίγαντες τροφίμων που αναζητούν συνεργασίες με εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Harvey W. Wiley: Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου που νομοθέτησε πρώτος για την ασφάλεια τροφίμων

Ο άνθρωπος που "έβαλε πλάτη" για να αναστρέψει την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να παρεμβαίνει στις πρακτικές της βιομηχανίας τροφίμων.

Καινοτομία: Nέα επικάλυψη μεταλλικών συσκευασιών από τον πυρήνα ντομάτας

Η ρητίνη από ντομάτα αντιστέκεται στο νερό και την υψηλή θερμότητα, ενώ αποτρέπει τη μόλυνση των τροφίμων και του ανθρώπου, σε αντίθεση με την BPA.

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά των γευστικών συνδυασμών

Κατανοώντας τις αρχές που διέπουν τους επιτυχημένους συνδυασμούς τροφίμων, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε νέες και συναρπαστικές γευστικές συνθέσεις που απογειώνουν τη γευστική εμπειρία.

Οι μεμβράνες τροφίμων με πρόπολη αυξάνουν τη διάρκεια ζωής των γαλακτοκομικών

Επιστημονική μελέτη για την επίδραση των μεμβρανών από πρόπολη στη διάρκεια ζωής και στη αισθητηριακές ιδιότητες τυριού.

Καινοτομία: “Υγιεινό” παγωτό για ηλικιωμένους που νοσηλεύονται με κατάγματα

Ένα νέο υγιεινό παγωτό προσφέρεται σε ασθενείς του NHS στο Nottingham.

ΕΕ: Οι 5 πιο δημοφιλές πηγές εναλλακτικών πρωτεϊνών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα υποκατάστατα κρέατος και γαλακτοκομικών

Οι τάσεις εναλλακτικής πρωτεΐνης στην Ευρώπη - Από τι θα εξαρτηθούν οι επιπτώσεις τους στην υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον.

Μαύρο Σκόρδο: Βελτιστοποίηση της μεθόδου επεξεργασίας – Παραγωγή μαρμελάδας με υψηλή πίεση (HPP) – Νέα Μελέτη

Επιστημονική μελέτη μελέτη για τα ευεργετικά αποτελέσματα υπό διαφορετικές συνθήκες επεξεργασίας μαύρου σκόρδου και την επεξεργασία υψηλής πίεσης (HPP) στην παραγωγή μαρμελάδας μαύρου σκόρδου.

Τελευταίες τάσεις στις βιώσιμες πολυμερικές μεμβράνες συσκευασίας τροφίμων

Επιστημονική εργασία για τις βιολογικές μεμβράνες εναλλακτικής συσκευασίας τροφίμων μέσω τεχνολογιών παραγωγής πρόσθετων, όπως η 3D εκτύπωση.

Κατάταξη Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στην Τεχνολογία Τροφίμων Φυτικής Προέλευσης

Η Proveg διαπιστώνει έλλειψη τεχνολόγων τροφίμων φυτικής προέλευσης στην αγορά εργασίας.

Μετά το κρέας εργαστήριου, ήρθε και το λίπος εργαστηρίου!

Οι ερευνητές λένε ότι το λίπος από κύτταρα μπορεί να ενισχύσει τη γεύση του καλλιεργημένου κρέατος.

Γλουταμινικό νάτριο: Σιγά σιγά λύνεται η παρεξήγηση…

Νέα μελέτη διαπιστώνει το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG) είναι πλέον αποδεκτό από τους καταναλωτές οι οποίοι για πολλά χρόνια το θεωρούσαν ανθυγιεινό.

Επιστήμονες ανοίγουν το δρόμο για τη μείωση του καδμίου στη σοκολάτα

Επιστημονική ομάδα ανέπτυξε πολύ ευαίσθητες μεθόδους απεικόνισης για την ανίχνευση βαρέων μετάλλων όπως το κάδμιο στους κόκκους κακάο. 

Οι καταναλωτές αντιδρούν στο “λιγότερο πλαστικό” – Στο στόχαστρο κιμάς σε κενό αέρος

H Sainsbury's εφαρμόζει συσκευασίες με κενό αέρας στον κιμά της για να εξοικονομήσει τόνους πλαστικού, αλλά οι καταναλωτές αντιδρούν.

Ισπανοί επιστήμονες δημιούργησαν υβριδικό άλειμμα τυριού από όσπρια και έντομα

Τυρί με μερική υποκατάσταση των γαλακτοκομικών πρωτεϊνών από πρωτεΐνες οσπρίων και εντόμων.

Έρευνα: Η επικονίαση με μέλισσες βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της φράουλας

Eκτός από τη βελτίωση σε απόδοση και ποιότητα η επικονίαση αυξάνει και τη διάρκεια χωής της φράουλας.

Λειτουργικά τρόφιμα: Κουρκουμίνη σε γιαούρτι αυξάνει την ασφάλεια τροφίμων αλλά και τα οφέλη για τον οργανισμό

Νέα έρευνα αποδίδει στην κουρκουμίνη ιδιότητα φυσικού συντηρητικού στο προβιοτικό γιαούρτι.

Επεξεργασία φυτικών πρωτεϊνών μέσω ψυχρού πλάσματος υψηλής τάσης – Επιστημονική μελέτη

Ανασκόπηση για την νέα τεχνολογία μη θερμικής επεξεργασίας, για τη βελτίωση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της μείωσης της αλλεργιογόνου δράσης της πρωτεΐνης.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.

Κίνδυνος ξηρασίας στην Ελλάδα – Ιδρύεται ομάδα κινδύνου από το ΥΠΑΑΤ

Η ομάδα ad hoc θα εξετάσει τον κίνδυνο ξηρασίας και τις επιπτώσεις στην Ελληνική γεωργική παραγωγή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης