Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτής

Τι θέλουν οι καταναλωτές από τα προϊόντα με αλεύρι – Τα συστατικά “μετράνε”

Μεγάλη έρευνα σε 10.000 καταναλωτές αποκαλύπτει τις βασικές τάσεις στην αγορά αρτοσκευασμάτων.

Ξεκίνησε σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ανοιχτά την Κυριακή 28 Απριλίου κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

Οι Βρετανοί δεν γνωρίζουν τίποτα για την προέλευση τσαγιού και καφέ!

Το 70% δεν γνωρίζει την προέλευση του καφέ, ενώ το 25% δεν γνωρίζει ότι η σαμπάνια προέρχεται από την ομώνυμη γαλλική περιοχή.

Σκόνες αδυνατίσματος: Κίνδυνος από υψηλή περιεκτικότητα τοξικών ουσιών

Τα ορυκτέλαια καθιστούν «ακατάλληλες» σχεδόν όλες τις σκόνες αδυνατίσματος.

Οβελίας: Επιστροφή του… βερεσέ – “Τα φθηνά δεν είναι καλά” λένε οι κρεοπώλες

Σε αναβρασμό κρεοπώλες, κτηνοτρόφοι και καταναλωτές για την τιμή του οβελία, μια ανάσα πριν το Πάσχα.

Ανακλήσεις τροφίμων: Η καινοτόμα ιστοσελίδα της Γερμανίας

Η ιστοσελίδα ενημέρωσης των καταναλωτών για ανακλήσεις της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Γερμανίας .

Απαίτηση υψηλότερης τιμής στα σουπερμάρκετ – Παγκόσμιες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο εκμετάλλευσης των καταναλωτών

Ζητήματα τιμολόγησης και μικρότερου βάρους στις συσκευασίες, επηρεάζουν τους καταναλωτές σύμφωνα με το Scottish Trading Standards.

“Beercations”: Σε άνοδο η βιομηχανία τουρισμού μπύρας παγκοσμίως

Η βιομηχανία του τουρισμού μπύρας έχει εξελιχθεί από τις μεγαλύτερες κατηγορίες τουρισμού στον κλάδο των τροφίμων.

Fast food: Aντιδράσεις για τη συνεχή αύξηση των τιμών

Οι αλυσίδες fast-food έχουν αυξήσει δραστικά τις τιμές τα τελευταία χρόνια, κατηγορώντας τα πάντα, από την αύξηση του κόστους των τροφίμων και τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού μέχρι την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κουκιά: Που οφείλεται η αντιπάθεια των καταναλωτών – Επιστημονική μελέτη

Διερεύνηση της έλλειψης συμπάθειας στα κουκιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

Έλληνας καταναλωτής: Διαφορές του περυσινού με το φετινό Πάσχα – Φούρνος αντί για σούβλισμα

Διαφορές στις πασχαλινές καταναλωτικές συνήθειες σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ.

Πάνω από τους μισούς καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση από λάθος επισήμανση

Μεγάλη έρευνα διαπιστώνει ανακριβή επισήμανση, διφορούμενες φράσεις όπως «μπορεί να περιέχει ξηρούς καρπούς» και ανησυχητική έλλειψη συνέπειας.

Καταγγελία στο Cibum για μαλακτικό ρούχων με επικίνδυνη ουσία

Φωτογραφίες του επικίνδυνου μαλακτικού που πωλείται στην Ελλάδα.

Συνεχή σφάλματα στις συσκευασίες τροφίμων

Η εσφαλμένη επισήμανση των τροφίμων είναι η πιο κοινή αιτία ανάκλησης τροφίμων παγκοσμίως.

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει το βασικό μειονέκτημα του φυτικού κρέατος

Νέα μελέτη καταδεικνύει την έλλειψη πρωτεϊνών στα φυτικά κρέατα.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.

Ποια σουπερμάρκετ εξαπατούν καταναλωτές με λάθος ετικέτες στη Βρετανία – Οι… “ελληνοποιήσεις” δεν είναι μόνο Ελληνικές!

Απάτη με εισαγόμενα τρόφιμα στη Βρετανία καταγγέλλει οργάνωση προστασίας των καταναλωτών.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Η ” πιο ολοκληρωμένη ανασκόπηση” που έγινε ποτέ από την Consumer Reports

Αναλύθηκαν δεδομένα επτά ετών από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, το οποίο κάθε χρόνο δοκιμάζει μια επιλογή συμβατικών και βιολογικών προϊόντων που καλλιεργούνται ή εισάγονται για υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

EE: Πρόταση νέου Εκτελεστικού Κανονισμού για την ασφάλεια των προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή

Νέα πρωτοβουλία για τη θέσπιση των δεικτών για την υποβολή εκθέσεων από τα κράτη μέλη, που αφορούν τη γενική ασφάλεια των καταναλωτικών, μη εδώδιμων προϊόντων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης