Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτής

Η Ευρωπαίοι μειώνουν την κατανάλωση αλκοόλ λόγω της ακρίβειας

Σύμφωνα με νέα έρευνα, στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό έχει σημειωθεί μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Πως οι επιστήμονες κατάφεραν να αλλάξουν την διατροφική συμπεριφορά των καταναλωτών

Ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να ενθαρρυνθούν θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, σύμφωνα με ερευνητές του Rutgers.

Kρίσεις κόστους και κρίσεις… πανικού!

Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ με τίτλο «Η κρίση κόστους ζωής στην Ελλάδα»

Το καλάθι της… παρηγοριάς

Οι πολίτες απαιτούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και όχι (ν)τροπολογίες...

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ: Μας φέρνει το Ελαιοπουλάκι, το μοναδικό.

Ελαιοπουλάκι® - Γέννημα θρέμμα Αγγελάκη

TRIKALINOS: Παραδοσιακό Αυγοτάραχο έτσι απλά

Γεύση ποιότητας

Κατακόρυφη η πτώση της κατανάλωσης φυτικών πρωτεϊνών

Πώς οι φυτικές πρωτεΐνες και εναλλακτικές κρέατος αντιμετωπίζουν πτωτική πορεία, σε σύγκριση με μια προπανδημική περίοδο χάριτος.

Δημητριακά Ολικής Αλέσεως: Ποιες αλλαγές στην ετικέτα αυξάνουν τις πωλήσεις

Μελέτη υποστηρίζει την ανάγκη για βελτιώσεις στην επισήμανση δημητριακών ολικής αλέσεως που θα βοηθούν τους καταναλωτές να κάνουν πιο υγιεινές και συνειδητοποιημένες αγορές τροφίμων.

”τo MANNA” Τσατσαρωνάκη: Παξιμάδια με 27% φυτικές πρωτείνες είναι εδώ

Υγιεινές επιλογές κάθε στιγμή

Παγκόσμια έρευνα: 9 στους 10 καταναλωτές αναζητούν βιωσιμότητα και ηθική στα τρόφιμα, και όχι χαμηλές τιμές

Νέα παγκόσμια καταναλωτική έρευνα από την  GlobeScan και την EAT αναδεικνύει τις απόψεις 31.000 καταναλωτών για ζητήματα υγείας, βιωσιμότητας και ηθικής στα τρόφιμα.

“Ψεύτικο κρέας”: Η άλλη όψη του φυτικού κρέατος

Τι έχουν να πουν οι επικριτές του φυτικού και του καλλιεργούμενου κρέατος σχετικά με τα οφέλη του στην υγεία, το περιβάλλον, καθώς και τον τρόπο παραγωγής τους;

Έρευνα: Οι καταναλωτές θέλουν πιο ηθικά και ποιοτικά αρτοσκευάσματα

Μια έρευνα της Fedima σε 3 ευρωπαϊκές χώρες προσπάθησε να προσδιορίσει τα βασικά κίνητρα των καταναλωτών όταν επιλέγουν να αγοράσουν βιενέζικα αρτοσκευάσματα, κέικ και αρτοπαρασκευάσματα.

Μελάσα EMELIA: Η Φυσική Γλυκαντική Ουσία από ζαχαροκάλαμο έχει ονοματεπώνυμο και είναι superfood

Είναι ιδανικό γλυκαντικό για όλα τα γλυκά & αρτοσκευάσματα, αλλά και για τα ροφήματα μιας και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

ΣΕΛΠΕ: Ωράριο εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εορτών

Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια των εορτών.

ΔΩΔΩΝΗ: Σνακ Τυριού Ψημένο με Φέτα Ντομάτα & Ρίγανη Χωρίς γλουτένη 

Η παράδοση, σωστή διατροφή και η γεύση βρίσκει την πιο μοντέρνα της έκφραση.

Ακρίβεια: Το 55% των καταναλωτών μείωσε συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου

Συγκρατημένοι στις αγορές τους εφέτος τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές - "Ανάσα" από το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού.

Επανάσταση στη ζαχαροπλαστική: Το μέλλον του βουτύρου είναι… φυτικό

Γνωρίστε το βούτυρο Be Better, ένα φυτικό και βιώσιμο υποκατάστατο του αγελαδινού βουτύρου για νόστιμα, οικολογικά γλυκά.

Το κίτρινο μήλο yello που εντυπωσιάζει τους καταναλωτές επέστρεψε στην αγορά

Το κίτρινο μήλο yello που παράγεται αποκλειστικά στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέχρι τον Απρίλιο.

Οι απαιτούμενες κοινωνικές αλλαγές για την κατανάλωση περισσότερης φυτικής πρωτεΐνης

Ποια μέτρα και ποιες κοινωνικές αλλαγές θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την ευρύτερη κατανάλωση φυτικής πρωτεΐνης, σύμφωνα με την καθηγήτρια Emely De Vet.

Yelp: Οι κορυφαίες τάσεις φαγητών και ποτών για το 2023

Από viral ποτά μέχρι all time classic φαγητά, εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες τάσεις στο φαγητό του Yelp για την επόμενη χρονιά.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Τα δοχεία με μπαχαρικά οι βασικοί “ένοχοι” για την παρουσία παθογόνων στις οικιακές κουζίνες

Για πρώτη φορά εξετάστηκαν τα βαζάκια με μπαχαρικά όσον αφορά τη διασταυρούμενη μόλυνση - Μεταφέρουν περισσότερα παθογόνα και μικροοργανισμούς από οποιοδήποτε άλλο οικιακό εξοπλισμό!

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης