Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Ετικέτα PACE: Η καινοτόμα επισήμανση με τον χρόνο άσκησης που απαιτείται για να καούν οι θερμίδες του τροφίμου!

Η αναγραφή στην ετικέτα του είδους και του χρόνου άσκησης που απαιτείται για την καύση των θερμίδων που περιέχονται στο τρόφιμα, μπορεί να οδηγήσει και σε μείωση τη ημερήσιας πρόσληψης κατά 100 θερμίδες!

Εφηβεία: Η κατανάλωση ωμέγα-3 αυξάνει την ικανότητα για εστίαση και προσοχή

Έρευνα δημοσιευμένη στο περιοδικό European Child and Adolescent Psychiatry συσχετίζει την υψηλή κατανάλωση σε ωμέγα-3 με την ικανότητα προσοχής σε εφήβους.

Επιστήμη: Η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Μελέτη σε βάθος 24 ετών σε 1.179 άτομα - Οι ερευνητές επεσήμαινουν ότι η μοναξιά πρέπει πλέον να συμπεριληφθεί στις κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τη διάγνωση του διαβήτη

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Τι να ΜΗΝ τρώτε για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση

Ο Mr Gut Health, ένας ειδικός υγείας εντέρου, μοιράζεται στο Tik Tok ποιες τροφές αποφεύγει για να προστατευτεί από την τροφική δηλητηρίαση.

Κάντε τη ζωή σας πιο υγιεινή και πολύχρωμη με μπαχαρικά

Πώς να ενσωματώσετε τα μπαχαρικά στη διατροφή και την καθημερινότητά σας.

Μια σούπα στη μάχη κατά του καρκίνου – Συνταγή του Χημικού, υποψήφιου για Νόμπελ Χημείας H. Maeda

Η συνταγή αντικαρκινικής σούπας είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Ιάπωνα καθηγητή, Hiroshi Maeda,  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιαπωνία και τίτλο «The Strongest Vegetable Soup»

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Γιατί οι κυβερνήσεις παγώνουν τα μέτρα κατά των ανθυγιεινών τροφίμων

Οι κυβερνήσεις σε Ιταλία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο "παγώνουν" τα μέτρα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, συμπεριλαμβανομένου και του φόρου ζάχαρης

Δύο ποτά τη μέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας

Δύο μπίρες κάθε μέρα μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου άνοιας περισσότερο από το ένα τρίτο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι κρυφές διατροφικές ιδιότητες των σπόρων Dock

Οι σπόροι αποβάθρας ή Dock είναι ένα γνωστό ζιζάνιο, με κρυφές διατροφικές χρήσεις και οφέλη.

Νέα μελέτη συσχετίζει τη vegan διατροφή με αυξημένα καταθλιπτικά επεισόδια

Οι χορτοφάγοι βιώνουν καταθλιπτικά επεισόδια δύο φορές πιο συχνά από τους κρεατοφάγους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη Βραζιλιάνων ερευνητών που δημοσιεύτηκε στο Journal of Affective Disorders .

Λιγότερες πρωτεΐνες σημαίνουν καλύτερο έλεγχο του μεταβολικού συνδρόμου

Η μείωση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της παχυσαρκίας, του διαβήτη και της υπέρτασης, βασικά συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου.

Πετσέτες κουζίνας: Οι μισές μεταφέρουν παθογόνα βακτήρια – Πότε μεγαλώνει ο κίνδυνος ασθένειας εξαιτίας τους

Αμερικανική έρευνα δείχνει ότι οι πετσέτες θα μπορούσαν να μεταφέρουν παθογόνους παράγοντες που ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και σε τροφική δηλητηρίαση.

Οι 26 ασθένειες που θεραπεύει το τζόκινγκ

Τα 300 λεπτά την εβδομάδα άσκησης δρα ως θεραπευτική αγωγή σε 26 κατηγορίες ασθενειών

Δίαιτα: Γιατί κολλάει η ζυγαριά μας;

Το φαινόμενο "πλατό" και πως να το αντιμετωπίσουμε

Μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία στον COVID-19 μέσω της τροφικών αλλεργιογόνων;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι αρρωσταίνουν σοβαρά με Covid-19, ενώ άλλοι δεν έχουν καθόλου συμπτώματα; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στις πρωτεΐνες στις οποίες είχε προηγουμένως εκτεθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Επιστημονική μελέτη αμφισβητεί τη σχέση μεταξύ COVID και διαβήτη

Σκωτσέζικη μελέτη σε πάνω από 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους υποδηλώνει ότι ο αυξημένος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος διαβήτη τύπου 1 μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 είναι απίθανο να οφείλεται στην ίδια τη λοίμωξη.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στην Αρκαδία: Από πλανόδιο πωλητή η γουρουνοπούλα – Δηλώσεις των γιατρών

Έρευνα του ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό του πλανόδιου την ταυτότητα του οποίου γνωρίζει

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης