Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Καφές: Καινοτόμα συσκευή που μετράει εάν η κατανάλωση είναι ασφαλής

Η συσκευή λαμβάνει υπόψην παράγοντες και εκτός της καφεΐνης.

Ικαρία: Η λίστα με τα 12 τρόφιμα που τρώνε οι υπεραιωνόβιοι κάτοικοι

12 τροφές που υπάρχουν σε ένα Ικαριώτικο τραπέζι.

Η μείωση του σωματικού βάρους επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Μια μείωση κατά 1% του σωματικού βάρους ισούται σχεδόν με ένα χρόνο γνωστικής λειτουργίας.

Μελέτη αποκαλύπτει ποια τρόφιμα και πως μπορεί να οδηγήσουν σε αρθρίτιδα

Πώς ένα κοινό συστατικό στα τρόφιμα μπορεί να πάρει λάθος «δρόμο» οδηγώντας σε αρθρίτιδα.

Τα 3+1 τρόφιμα που είναι πιο ωφέλιμα σε κονσέρβα από ότι φρέσκα

Δημοφιλή τρόφιμα σε κονσέρβα ή κατεψυγμένα, που έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από ότι τα φρέσκα. 

Μαγειρικό λάδι: Αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά οι κίνδυνοι της επαναχρησιμοποίησης

Μελέτη δείχνει πως η επαναχρησιμοποίηση τηγανέλαιου, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Δημοσιεύτηκαν οι νέες διατροφικές οδηγίες προς τους Γερμανούς

Νέες συμβουλές διατροφής από την Deutsche Gesellschaft für Ernährung, υποστηρίζουν την μείωση της κατανάλωσης κρέατος σε 300gr την εβδομάδα.

Παιδί και λαχανικά: Η πλέον αποτελεσματική στρατηγική αποδοχής

Αξιολόγηση της επίδρασης της επιλογής, στην αποδοχή από τα παιδιά ενός άγνωστου λαχανικού.

Αλμυρά σνακ: Πως το μέγεθος τους επηρεάζει την ποσότητα που τρώμε

Το μέγεθος ενός μεμονωμένου κομματιού σνακ δεν επηρεάζει μόνο πόσο γρήγορα το τρώει ένα άτομο, αλλά και πόσο από αυτό τρώει σύμφωνα με μελέτη.

Χημικές ουσίες σε γαρίδες και άλλα θαλασσινά – Υποτιμημένος ο κίνδυνος έκθεσης σε PFAS

Επιστήμονες προτείνουν την θέσπιση ορίου κατανάλωσης στα θαλασσινά, λόγω κινδύνων για την υγεία.

H ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να μας παχαίνει; Και όμως…

Επιστημονική μελέτη συνδέει την κατανάλωση παχυντικών τροφίμων με το επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Διαμάχη για τη σύνδεση της διαλειμματικής νηστείας με καρδιακές παθήσεις

Κινέζοι επιστήμονες αμφισβητούν τη μελέτη που συνδέει τη διαλειμματική νηστεία με προβλήματα στη λειτουργία της καρδιάς.

Το “μυστικό” συστατικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και δρα ως αντικαταθλιπτικό

Μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για τη ευεργετική δράση ενός κοινού μπαχαρικού.

Ακόμα και μικρές ποσότητες γλυκόριζας προκαλούν υψηλή αρτηριακή πίεση

Επιστημονική μελέτη για τα ασφαλή όρια γλυκόριζας ώστε να μην αυξάνεται η αρτηριακή πίεση.

Πόσο υγιεινά είναι τα vegan υποκατάστατα κρέατος;

Έκθεση της οργάνωσης Foodwatch για τα υποκατάστατα κρέατος.

Νέα ανακάλυψη για το τσάι – Ερευνητές εντόπισαν για πρώτη φορά βιοενεργά λιπίδια

Λιπίδια με πιθανά οφέλη για την υγεία στα αφεψήματα βοτάνων.

Τα 10 Ελληνικά προϊόντα που πήραν πιστοποίηση για την αντιοξειδωτική δράση τους

Η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα στην ΕΕ που θεσπίζει πρότυπο για το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο προϊόντων.

Good Food for Thought: Διαλύθηκαν μύθοι και αποκαλύφθηκαν αλήθειες για την Ασφάλεια Τροφίμων

Με hostess την Νίκη Λυμπεράκη και καλεσμένους την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Νίκο Γδοντέλη, από το cibum.

5 τροφές που σχετίζονται με τον καρκίνο σύμφωνα με επιστήμονα του Harvard

Κυριαρχεί το κόκκινο κρέας σε 3 διαφορετικές μορφές.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης