Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην προσεκτική ανάγνωση των ετικετών γιατί εκτός από την κατανάλωση ακόμη και η επαφή μπορεί να οδηγήσει σε αντιδράσεις σε αυτό το αλλεργιογόνο.
Επειδή η ιχνηλασιμότητα της μολυσμένης μουστάρδας είναι σχεδόν αδύνατη, οι αρχές στη Βρετανία προχώρησαν σε γενική σύσταση προς τον πληθυσμό που έχει αλλεργία στα φιστίκια.
Έρευνα δείχνει ότι τα άτομα με τροφικές αλλεργίες μπορεί να έχουν μειωμένες πιθανότητες να μολυνθούν από τον ιό SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον COVID-19.