Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CIBUM;

Σε έναν κόσμο όπου η ποιότητα και η ασφάλεια τροφίμων από προσδοκία εξελίχθηκε σε απαίτηση και πλέον αποτελεί προαπαιτούμενο από τους καταναλωτές είναι επιβεβλημένη η ολοκληρωμένη και αντικειμενική ενημέρωση καθώς και επικοινωνία- συνεργασία μεταξύ των food experts. Το cibum.gr είναι ο ιστότοπος που δημιουργήθηκε και λειτουργεί ως πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν την επιστήμη τροφίμων και έχει σκοπό την ενημέρωση, την πρόοδο, την δικτύωση και την συνεργασία ανθρώπων που αγαπούν και θέλουν να προφέρουν στον κλάδο.

Περιλαμβάνει:

  • νέα, ρεπορταζ και εξελίξεις στον χώρο των τροφίμων
  • παρουσίαση των ανθρώπων που φροντίζουν καθημερινά για την παραγωγή, την επάρκεια, την ποιότητα, την νοστιμιά, την θρεπτικότητα και την ασφάλεια των τροφίμων και των γευμάτων μας
  • συνεντεύξεις με ανθρώπους του επιχειρείν, της παραγωγής και της διαχείρισης τροφίμων, της ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και της γαστρονομίας
  • κατάλογο με προμηθευτές εξοπλισμού, υπηρεσιών κι αναλωσίμων εξειδικευμένων στις επιχειρήσεις τροφίμων
  • παρατηρητήριο με επιχειρήσεις που έχουν διαπιστευτήρια ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων
  • ειδικό τομέα με νέα και αναλύσεις χρήσιμα σε όλους, που αφορούν την ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων, την υγεία και διατροφή, την διατροφική παράδοση, την γαστρονομία και τις σύγχρονες τάσης της διατροφής
  • βιβλιοθήκη με επιστημονικά θέματα και QUIZ σημαντικών τίτλων
  • πίνακα επιχειρήσεων και οργανισμών που ζητούν συνεργάτες
  • κατάλογο με δομές και οργανισμούς που ζητούν δωρεές τορφιμων και γευμάτων

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ

To cibum.gr γεννήθηκε ως ιδέα και έγινε πράξη βασισμένο στην ανάγκη της αδιάλειπτης εγρήγορσης, της συνεχούς ενημέρωσης και της εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επιστημόνων, των επιχειρηματιών, καθώς και όλων όσων ασχολούνται με το τρόφιμο. Το cibum.gr δημιουργήθηκε για να είναι μια πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης, χωρίς περιορισμούς και χωρίς συνδρομές. Δεσμευόμαστε πως θα αποτελεί το πιο έγκυρο κανάλι επικοινωνίας και συνεργασίας (μέσω άρθρων και σχολίων), μεταξύ όλων όσοι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και θέλουν να συμβάλουν στον διάλογο για όλα τα θέματα που αφορούν την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, την νομοθεσία για το τρόφιμο αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Οραματιζόμαστε το cibum.gr να βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή των γεγονότων που μας αφορούν με στόχο να γίνει το απαραίτητο καθημερινό εργαλείο των αναγνωστών του προκειμένου να επιτύχει σε επιστημονικό, τεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Το όραμά μας είναι το cibum.gr να αποτελεί σημείο αναφοράς για το γίγνεσθαι περί των τροφίμων και διατροφής στην Ελλάδα. Να ενημερωνόμαστε, να επικοινωνούμε, να προοδεύουμε και να μοιραζόμαστε μέσα από τις σελίδες του τη γνώση που διακινείται ελεύθερα. Η πορεία του να στηρίζεται στην προσφορά και την συνεργασία επαγγελματιών που μοιράζονται το ίδιο όραμα. Στόχος είναι η αδιάλειπτη παρουσία του cibum στα δρώμενα με τρόπο δημιουργικό και η συνεχής βελτίωσή του. Η συμμετοχή των αναγνωστών στην διαμόρφωση της ύλης και στις επιμέρους λειτουργίες του (αγγελίες, δωρεές, ταυτότητες, κλπ) είναι κορυφαίας σημασίας. Εξίσου σημαντική είναι η αναγνώριση και η έμπρακτη υποστήριξη από τις επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ελένη Τσαγκά

Δημοσιογράφος

Επιμέλεια - Αρχισυνταξία

Νίκος Γδοντέλης

Βιολόγος MSc Food Science

Διαχειριστής
Επιστημονικός Υπεύθυνος

Γιώργος Μορφονιός

Γεωπόνος MSc Ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων

Ομάδα σύνταξης

ΑΝΝΑ ΛΕΚΑΤΣΑ

Γεωπόνος ΓΠΑ, Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων

Ομάδα σύνταξης

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΟΥ

Δημοσιογράφος

Ομάδα σύνταξης

Δρ Ιωαννησ Ζαμπετακης

Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος τμ. Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ Ιρλανδία

Τακτικός Αρθρογράφος

Λένα Βουκουβάλα

Γραμματειακή Υποστήριξη

Assistant Administrator

Λένα Βασιλακοπούλου

Διοίκηση Επιχειρήσεων

Administration Support