Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Μήπως είναι η ώρα να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αρωματικά χώρου;

Σε ίσα βάρη τσιγάρων και αρωματικών, τα αρωματικά παράγουν περίπου τέσσερις φορές περισσότερα σωματίδια ρύπανσης από τα τσιγάρα.

Ερευνητές βρήκαν επικίνδυνες ουσίες σε “γάλα” αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης και ρυζιού

Πώς οι χημικές αντιδράσεις της επεξεργασίας, μειώνουν τα θρεπτικά συστατικά στα ποτά φυτικής προέλευσης και αυξάνουν την παρουσία καρκινογόνων ουσιών.

Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκια σε μακαρόνια μεγάλης ελληνικής εταιρείας – Η απάντηση της εταιρείας

Αγοράστηκαν μόλις πριν από μία εβδομάδα και λήγουν το 2026!

Καφέ βούτυρο: Η τάση του 2025 που θα λιώνει στο στόμα σας

Tο παλιό κόλπο των σεφ είναι τώρα στη μόδα.

EFSA: Πόσο φθόριο στο νερό και τα τρόφιμα είναι ασφαλές για την υγεία των καταναλωτών

Πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υπολογίζεται ότι εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα φθορίου στο πόσιμο νερό τους. Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 9 Φεβρουαρίου έχει τεθεί από...

Το μέταλλο που χρειάζεστε για υγιή γήρανση και μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις και την άνοια

Σχετίζεται με κοινή ανεπάρκεια που έχει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού όσο μεγαλώνει.

Lidl – Επικίνδυνα γλυκά: Τι περιέχουν τελικά, τα παιδικά γλυκά που ανακλήθηκαν με καθυστέρηση; – Νέες καταγγελίες στο Cibum

Ερωτήματα για την καθυστέρηση της ανάκλησης - Καταγγελία στο Cibum ότι τα σοκολατάκια εξακολουθούσαν να πωλούνται σε Lidl στην Καλαμάτα.

Βραστό αυγό ή ομελέτα; Ποιο είναι πιο υγιεινό

Διατροφική αξία, περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και σύγκριση θερμίδων

Δεκάδες χρήστες με εγκαύματα από θερμός δημοφιλούς μάρκας – Ανακαλούνται 2,6 εκατομμύρια τεμάχια

Πρόβλημα με το καπάκι όταν αυτό εκτίθεται σε θερμότητα

Μπάρες φρούτων: Γιατί εργαστήριο επιμένει ότι δεν είναι ούτε υγιεινό, ούτε ιδανικό σνακ

Στον έλεγχο βρέθηκε ότι περιέχουν σχεδόν τόση ζάχαρη όσο οι σοκολάτες, τοξίνες μούχλας και μόλυβδος

Το πρωινό που αυξάνει τον καρδιακό κίνδυνο – Νέα επιστημονική μελέτη

Η κατανάλωση ενός ποιοτικού πρωινού που παρέχει το 20-30% της ημερήσιας πρόσληψης ενέργειας το πρωί μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη.

Πόσα μικρόβια έχουν οι οικιακές υδραυλικές εγκαταστάσεις

Τα σπίτια έχουν τη δική τους μοναδική υπογραφή ως προς το είδος των μικροβίων

Η επίδραση της διατροφής στον καρκίνο του παχέος εντέρου – Αποτελέσματα επιστημονικών μελετών

Είναι πλέον συχνές οι μελέτες που δημοσιεύονται σχετικά με επίδραση της διατροφής στην αύξηση του κινδύνου ή την πρόληψη του καρκίνου στον οισοφάγο, το στομάχι, το παχύ έντερο και το συκώτι.

Είναι ασφαλές να βάζουμε το φαγητό στο ψυγείο ενώ είναι ακόμη ζεστό;

Το ζεστό φαγητό που έχει χωριστεί σε μερίδες κατά την αποθήκευση, κρυώνει πιο γρήγορα

Πώς να διατηρήσετε τη χοληστερόλη σας σε φυσιολογικά επίπεδα κατά τη διάρκεια των γιορτών

Οι συμβουλές ενός καρδιολόγου για τη διατροφή στις γιορτές.

Παγκόσμια κινητοποίηση για γνωστό ατμοσίδερο που πωλείται και στην Ελλάδα – Κίνδυνος εγκαυμάτων

Ανακαλούνται συστήματα σιδερώματος της PHILIPS - Σπάει ο ατμολέβητας κατά τη χρήση!

Το αμινοξύ που προστατεύει από τη τροφική δηλητηρίαση

Νέα μελέτη αποκαλύπτει το ρόλο ενός αμινοξέος στην πρόληψη της τροφικής δηλητηρίασης.

Το υγιεινό σνακ με τα αντιγηραντικά θρεπτικά συστατικά που θα σας κάνει να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι

Χωρίς να χρειάζεται να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη για κρέμες και λοσιόν.

Απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου για ακατάλληλο τρόφιμο: Ο καταναλωτής αποζημιώνεται και για ηθική βλάβη

Ο παρασκευαστής και όχι το σούπερ μάρκετ ευθύνεται για την όποια ακαταλληλότητα σε ένα συσκευασμένο προϊόν, απεφάνθη το Ιταλικό Δικαστήριο.

Αυγά γίγας: Πόση παραπάνω πρωτεΐνη έχουν από τα κανονικά;

Αν ψάχνετε για μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, μπορείτε πάντα να βασίζεστε στα αυγά, καθώς έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα, όπως επίσης και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ερευνητές βρήκαν επικίνδυνες ουσίες σε “γάλα” αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης και ρυζιού

Πώς οι χημικές αντιδράσεις της επεξεργασίας, μειώνουν τα θρεπτικά συστατικά στα ποτά φυτικής προέλευσης και αυξάνουν την παρουσία καρκινογόνων ουσιών.

Lidl – Επικίνδυνα γλυκά: Τι περιέχουν τελικά, τα παιδικά γλυκά που ανακλήθηκαν με καθυστέρηση; – Νέες καταγγελίες στο Cibum

Ερωτήματα για την καθυστέρηση της ανάκλησης - Καταγγελία στο Cibum ότι τα σοκολατάκια εξακολουθούσαν να πωλούνται σε Lidl στην Καλαμάτα.

Τροφικός κίνδυνος από μεγάλο ελληνικό σουπερμάρκετ – Για πρώτη φορά διαπιστώθηκε παράβαση του 11§1Δ των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

Αυτό που διαβάζουμε ότι συμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε χώρες του εξωτερικού έγινε και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο