Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Διατηρήστε τα σνακ σας τραγανά με μια…κρεμάστρα!

To πιο πρωτότυπο hack για να διατηρούνται φρέσκα τα σνακ σας!

Η Millie Bobbie Brown λανσάρει τη δική της σειρά καφέ!

Η γνωστή πρωταγωνίστρια της σειράς Stranger Things ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας της εταιρείας καφέ, Florence by Mills Coffee- μια συνεργασία της με την Collab Coffee. 

Κακοσμία στόματος: Φάτε γιαούρτι και ψωμί με προζύμι!

Τα προβιοτικά βακτήρια που βρίσκονται σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να βοηθήσουν στην εξάλειψη της κακοσμίας του στόματος, σύμφωνα με έρευνα.

“Άχρηστα” βγάζει τα συμπληρώματα διατροφής διακεκριμένος επιστήμονας – Κέρδος μόνο για τις εταιρείες!

Επιστήμονας τροφίμων προσδίδει ελάχιστα διατροφικά οφέλη από την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής.

Δυσπεψία: Καινοτόμα συσκευή αναγνωρίζει τις τροφές που αναστατώνουν το στομάχι

Τι λένε οι χρήστες για το νέο εργαλείο που δίνει λύση στα προβλήματα πέψης.

Vegan παγωτό από πατάτα φέρνει επανάσταση στα φυτικά τρόφιμα

Το vegan παγωτό από την σουηδική Veg of Lund φέρει κατοχυρωμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη φόρμουλά του από πατάτα, κραμβέλαιο και ένα γαλάκτωμα φυτικής πρωτεΐνης. 

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές για τα φυτικά προϊόντα;

Είναι παραπλανητικοί οι όροι "κρέας" ή "γάλα" σε φυτικά προϊόντα ή όχι; Τι ισχύει σε διάφορες χώρες.

Πονοκέφαλος μετά από άσκηση: Γιατί συμβαίνει και πώς να τον προλάβετε

Οι πονοκέφαλοι μετά από άσκηση, μπορεί να διαρκέσουν από λίγα λεπτά έως μερικές ημέρες και μπορεί να επηρεάσουν μέχρι και το 1/4 των ενηλίκων.

Προσοχή: Προειδοποίηση για επικίνδυνη σκόνη πρωτεΐνης που κυκλοφορεί ευρέως στην Ελληνική αγορά

Παράγεται στην Ουγγαρία και διανέμεται σε 17 χώρες – Ειδοποίηση RASFF.

Παγωτό: Είναι ασφαλές για κατανάλωση στην εγκυμοσύνη;

Και ναι και όχι λένε οι ειδικοί.

Διατροφή χαμηλή σε φλαβανόλες οδηγεί σε απώλεια μνήμης!

Σε ποια τρόφιμα υπάρχουν φλαβονόλες.

Απομυθοποίηση πρόσθετων που έχουν… “χημικό” άκουσμα

Τι στο καλό είναι το σορβικό κάλιο, το κιτρικό οξύ, το MSG ή το προπιονικό νάτριο;

Όχι μόνο υγιεινή αλλά και πιο οικονομική η μεσογειακή διατροφή

Ερευνητές αποκάλυψαν πως εκτός από τα πολλά οφέλη για την υγεία, η Μεσογειακή διατροφή βοηθάει και το… πορτοφόλι!

Εφηβεία: Η Κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με κακή διάθεση και προβλήματα συμπεριφοράς

Επιστημονική πειραματική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 560 έφηβοι 14-17 ετών.

Τοιχογραφία του Álvaro Siza σε εστιατόριο του Πόρτο

Η κύρια ατραξιόν του εστιατορίου Cozinha das Flores είναι έργο του βραβευμένου Álvaro Siza.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.

Μπύρα: Ο αφρός μεγαλώνει την απόλαυση

Το να αποφεύγετε τον αφρό χαρακτηρίζεται ως "λάθος αρχάριων".

Αυγοτάραχο Trikalinos: Το καλύτερο Ελληνικό προϊόν και ένα από τα 30 καλύτερα του κόσμου!

Η κ. Λίλα Κούρτη Marketing and Exports Manager στην Trikalinos AE, μίλησε στο Cibum για το τρόφιμο - Εθνικό Θησαυρό, με αποδεδειγμένα πλούσια διατροφική αξία που πρωτοπορεί στη διάσωση της ευρωπαϊκής γαστρονομικής κουλτούρας.

Λειτουργικό ψωμί: Η νέα τάση προσθήκης συστατικών σε αρτοσκευάσματα που ενισχύουν την υγεία

Ερευνητές μετατρέπουν κυρία μέσα διατροφής όπως το ψωμί, σε σύμμαχο μας

Ανατροπή: Αμφιλεγόμενα τα οφέλη του κουρκουμά στον άνθρωπο

Επιστήμονας υποστηρίζει πως υπάρχει έλλειψη δεδομένων και μελετών για την θετική επίδραση του κουρκουμά στην ανθρώπινη υγεία.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα αυτοκόλλητα βραβείων αυξάνουν τις πωλήσεις στο τυρί! Επιστημονική έρευνα

οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για επισημάνσεις βραβείου

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές για τα φυτικά προϊόντα;

Είναι παραπλανητικοί οι όροι "κρέας" ή "γάλα" σε φυτικά προϊόντα ή όχι; Τι ισχύει σε διάφορες χώρες.

Πολυανθεκτικά παθογόνα βακτήρια βρέθηκαν στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ!

Πολυανθεκτικό στα αντιβιοτικά E. coli βρέθηκε στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ που δοκιμάστηκαν σε ισπανική μελέτη - Τα πουλερικά η πιο μολυσμένη κατηγορία.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης