Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
29.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Φράουλες: Νέο καμπανάκι κινδύνου από την PAN Netherlands

PFAS και πολύ τοξικά φυτοφάρμακα στο 92% των ολλανδικών συμβατικών φραουλών.

To ντοκιμαντέρ του Netflix για την ασφάλεια τροφίμων προτάθηκε για EMMY

Η υποψηφιότητα του ντοκιμαντέρ «Poisoned: The Dirty Truth About Your Food» για βραβείο ΕΜΜΥ υπογραμμίζει τον αντίκτυπο της ταινίας και αποδεικνύει την τεράστια απήχηση που έχει η ασφάλεια τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μελέτη δείχνει ότι η οικογένεια των Kardashians δεν γερνάει όπως όλος ο κόσμος!

Η οικογένεια Kardashian χρησιμοποιεί το εργαλείο Dunedin Study για να μετρήσει τον ρυθμό της γήρανσης και ιδού τα αποτελέσματα...

Κοτόπουλο: Το καλοκαίρι αυξάνεται ο κίνδυνος καμπυλοβακτηρίωσης – Τι να προσέξετε

Αξιολόγηση του κινδύνου των εποχιακών επιπτώσεων του μολυσμένου με καμπυλοβακτηρίδιο κοτόπουλου

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Μετρήστε την ώρα αντί για τις θερμίδες

Μελέτες που συνδέουν τα καθεστώτα διαλείπουσας νηστείας με την καλύτερη διαχείριση βάρους.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ για 4 συμπληρώματα διατροφής

Περιέχουν ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Θάνατοι και σοβαρές ασθένειες από συμπληρώματα για αθλητές – Καμπανάκι κινδύνου από την AΝSES

Σοβαρός ο κίνδυνος που διατρέχουν αθλητές με την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής για αύξηση της μυϊκής δύναμης ή για την απώλεια βάρους.

Τυρί cottage: Κόντρα επιστημόνων για τα διατροφικά του οφέλη

Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες αποτελεί βασικό τρόφιμο για τους λάτρεις της γυμναστικής και οι αναζητήσεις για «τυρί cottage» έχουν αυξηθεί κατά 190%! Αξίζει όμως αυτή η καταναλωτική μανία για το cottage;

Κόλιανδρος: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φύλλων και σπόρων

Γιατί δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ένα το άλλο σε συνταγές;

Χαλασμένα φασολάκια: Όσα πρέπει να ξέρετε για να αποτρέψετε τροφική δηλητηρίαση

Τα χαλασμένα φασολάκια μπορεί να προκαλέσουν σαλμονέλωση, λιστέρια και E. coli.

Επικίνδυνο μυρωδικό πωλείται στην Ελλάδα – Περιέχει παθογόνα βακτήρια και καρκινογόνες ουσίες – Ενημέρωση RASFF

Η Ολλανδία ενημέρωσε την Ελλάδα και άλλες 13 χώρες για σοβαρό κίνδυνο από μυρωδικό.

Το μυστικό για τον πιο νόστιμο, κρεμώδη πουρέ πατάτας από βραβευμένη με αστέρι Michelin σεφ

Η διάσημη «Βασίλισσα της Πατάτας» του TikTok - η Poppy O'Toole - υπόσχεται να μη σου ξανασβωλιάσει ο πουρές!

Ηλιακή δηλητηρίαση: Ο άγνωστος και ύπουλος κίνδυνος του καλοκαιριού

Τι είναι και πως προκύπτει η ηλιακή δηλητηρίαση.

Απώλεια βάρους: Βρώμη αντί για Ozempic! Επιστημονική μελέτη

Πώς η βρώμη μιμείται με φυσικό τρόπο τα δημοφιλή φάρμακα για την παχυσαρκία "ξεκλειδώνοντας" τις ίδιες ευεργετικές μεταβολικές λειτουργίες που προκαλούν σκευάσματα GLP-1 ανάλογων και αγωνιστών υποδοχέων, όπως το Ozempic.

Προσοχή: Κανένα παιδί κάτω των 4 ετών δεν πρέπει να καταναλώνει τις γρανίτες Slush

Κίνδυνος από τα παιδικά ροφήματα πάγου που περιέχουν γλυκερίνη.

Μπορεί με ένα σφηνάκι ελαιόλαδο να γλιτώσουμε το hangover; Τι λέει η επιστήμη

Η αναζήτηση θεραπειών για το πονοκέφαλο που προκαλείται μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ είναι τόσο παλιά όσο και το ίδιο το αλκοόλ. Η δε αποτελεσματικότητα όσων έχουν βρεθεί... αμφίβολη.

Σύγκριση τιμών σουπερμάρκετ Ελλάδας και Γερμανίας – Έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Χαμηλότερες κατά 26% οι τιμές του τυπικού καλαθιού του νοικοκυριού στα Σουπερμάρκετ στην Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φράουλες: Νέο καμπανάκι κινδύνου από την PAN Netherlands

PFAS και πολύ τοξικά φυτοφάρμακα στο 92% των ολλανδικών συμβατικών φραουλών.

Απάτη με τα εμφιαλωμένα νερά: Έκθεση της ΕΕ αποκαλύπτει την αιτία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση για τις αιτίες που επιτρέπουν να διατίθενται στην αγορά μη συμμορφούμενα και δυνητικά δόλια προϊόντα.

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης