Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οικιακά

ΑρχικήΟικιακά

Κίνδυνος σοβαρής βλάβης στον εγκέφαλο από τα γεύματα fast food – Επιστημονική πειραματική μελέτη

Διατροφή με λιπαρά και ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμη βλάβη στον εγκέφαλο των εφήβων σύμφωνα με ερευνητές του USC.

Πόσο επιβλαβή είναι τα βακτήρια που έχουμε στην κουζίνα μας; Η επιστήμη μίλησε…

Έρευνα σε οικιακές κουζίνες πέντε Ευρωπαϊκών χωρών.

Γάλα βρώμης: Η ουσία που περιέχει και αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Όσοι αγαπούν το γάλα βρώμης θα πρέπει να γνωρίζουν όχι μόνο τα οφέλη αλλά και τα μειονεκτήματα της κατανάλωσής του.

Ντάκος, Συμιακό γαριδάκι και τζατζίκι στη λίστα του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα ορεκτικά στον κόσμο!

16 ελληνικά ορεκτικά στην ανανεωμένη λίστα του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα του κόσμου.

Αυστηρότερη νομοθεσία για τη χρήση μελατονίνης – Χιλιάδες παιδιά στα Επείγοντα στις ΗΠΑ

Η βιομηχανία μελατονίνης ζήτησε οικειοθελώς αυστηρότερους κανόνες μετά τη δραματική αύξηση των επισκέψεων παιδιών στα επείγοντα.

Καφές: Καινοτόμα συσκευή που μετράει εάν η κατανάλωση είναι ασφαλής

Η συσκευή λαμβάνει υπόψην παράγοντες και εκτός της καφεΐνης.

Ικαρία: Η λίστα με τα 12 τρόφιμα που τρώνε οι υπεραιωνόβιοι κάτοικοι

12 τροφές που υπάρχουν σε ένα Ικαριώτικο τραπέζι.

Η μείωση του σωματικού βάρους επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Μια μείωση κατά 1% του σωματικού βάρους ισούται σχεδόν με ένα χρόνο γνωστικής λειτουργίας.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Οι καλύτερες πόλεις για περπάτημα σε όλο τον κόσμο – Η θέση Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Η λίστα με τις καλύτερες πόλεις για περπάτημα.

“Είμαι αθλητικός διατροφολόγος και αυτά είναι που πρέπει να τρώτε πριν και μετά την άσκηση”

O αθλητικός διατροφολόγος Νίκος Ζορζοβίλης BSc Dietetics University of Hertfordshire - MSc Sport Nutrition Manchester Metropolitan University, επισημαίνει την σημασία της σωστής επιλογής τροφίμων πριν και μετά την άσκηση.

Πως οι κοινές συνήθειες στην κατανάλωση αλκοόλ βοηθούν τις σχέσεις στα ζευγάρια

Ο απρόβλεπτος παράγοντας που "δένει" ή απομακρύνει ένα ζευγάρι.

Κρασί: Ποιος είναι ο “κανόνας 20/20” για την σωστή θερμοκρασία

Το κλειδί για τη σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος.

Μελέτη αποκαλύπτει ποια τρόφιμα και πως μπορεί να οδηγήσουν σε αρθρίτιδα

Πώς ένα κοινό συστατικό στα τρόφιμα μπορεί να πάρει λάθος «δρόμο» οδηγώντας σε αρθρίτιδα.

Τα 3+1 τρόφιμα που είναι πιο ωφέλιμα σε κονσέρβα από ότι φρέσκα

Δημοφιλή τρόφιμα σε κονσέρβα ή κατεψυγμένα, που έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από ότι τα φρέσκα. 

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.

Άσκηση: Νέα δεδομένα για την καταλληλότερη ώρα ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου

 Αξιολόγηση της σχέσης μεταξύ του χρόνου της αερόβιας μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας και του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και θνησιμότητας.

Μαγειρικό λάδι: Αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά οι κίνδυνοι της επαναχρησιμοποίησης

Μελέτη δείχνει πως η επαναχρησιμοποίηση τηγανέλαιου, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Δημοσιεύτηκαν οι νέες διατροφικές οδηγίες προς τους Γερμανούς

Νέες συμβουλές διατροφής από την Deutsche Gesellschaft für Ernährung, υποστηρίζουν την μείωση της κατανάλωσης κρέατος σε 300gr την εβδομάδα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης