Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτής

Σαρακοστιανά: Τα καλαμάρια έχουν την μεγαλύτερη μείωση στην τιμή

«Νηστεία και στις ανατιμήσεις» βλέπουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης για την Σαρακοστή.

Μελέτη-ορόσημο για τη θρεπτική αξία της γαρίδας

Επιστημονική μελέτη αποκάλυψε περίπλοκους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς στις γαρίδες, καθώς και αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινικά και αντιγηραντικά οφέλη.

15 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Καταναλωτή – Ο ρόλος του ΕΦΕΤ

Επίκαιρο όσο ποτέ το δικαίωμα του καταναλωτή στην υγεία, την ασφάλεια και την πληροφόρηση.

ΕΕ: Τα καλλυντικά στην κορυφή της λίστας των επικίνδυνων προϊόντων του Safety Gate το 2023

Το 2023, τα καλλυντικά ήταν ο πιο συχνός τύπος προϊόντος που κοινοποιήθηκε ως επικίνδυνος για την υγεία.

Ανακαλούνται πάνω από 280.000 φριτέζες αέρα λόγω κινδύνου τραυματισμών και πυρκαγιάς

Η ίδια εταιρεία είχε ανακαλέσει περισσότερες από 750.000 φριτέζες το 2022.

Προσοχή: Καρκινογόνα ουσία σε οικιακό πλαστικό μπολ που πωλείται στην Ελλάδα – Ειδοποίηση από την ΕΕ

Ειδοποίηση RASFF για χημικό κίνδυνο από οικιακό σκεύος που πωλείται σε πολλά καταστήματα στην Ελλάδα.

Πατατάκια και κέικ ασχημαίνουν το πρόσωπο σύμφωνα με νέα μελέτη

Η οξεία και χρόνια κατανάλωση τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη συσχετίστηκε με χαμηλότερες αξιολογήσεις ελκυστικότητας του προσώπου, ανεξάρτητα από παράγοντες όπως ο ΔΜΣ και η ηλικία.

Νηστεία: Ποιο τρόφιμο δυσκολεύονται να αποχωριστούν οι Έλληνες – Τι πιστεύουν για τη νηστεία της Σαρακοστής

1 στους 8 Έλληνες νηστεύουν όλη τη Σαρακοστή και 1 στους 2 δεν καταναλώνουν κρέας και γαλακτοκομικά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Γιατί δεν πρέπει να στύβετε το φακελάκι τσαγιού;

Όλα έχουν λόγο και σκοπό.

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών για την περίοδο της Σαρακοστής

Χρήσιμες απλές αλλά απαραίτητες συμβουλές από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για να αποφύγουμε τις τροφικές δηλητηριάσεις.

Συσκευασίες τροφίμων: Τα μικροπλαστικά BPA επηρεάζουν περισσότερο τους παχύσαρκους

Η έκθεση σε BPA συνδέεται με τη μικροχλωρίδα του εντέρου και την παιδική παχυσαρκία σύμφωνα με νέα μελέτη.

Μερίδα εστιατορίου: Τι λέει η νομοθεσία για τα όρια στο βάρος κάθε φαγητού

Πόσο πρέπει να είναι το καθαρό βάρος σε κρέας, ψάρι, σαλάτες, ψωμί, μαγειρευτά, ζυμαρικά, όσπρια, πίτες και φρούτα.

Ποιο είδος κρασιού δεν πρέπει να μεταγγίζετε ΠΟΤΕ σε κρυστάλλινες κανάτες

Κίνδυνος από την μεταφορά του κρασιού από το μπουκάλι σε κρυστάλλινες κανάτες.

Προσοχή: Ειδοποιήσεις και για άλλα σαμπουάν, αφρόλουτρα και καλλυντικά με επικίνδυνη ουσία

Κατασχέσεις στην Ιταλία  - Μεγαλώνει η λίστα των επικίνδυνων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

Τα μπλέντερ μπορούν να απελευθερώσουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά στα τρόφιμα!

Αποκαλυπτική μελέτη για την αποκόλληση μικροπλαστικών θραυσμάτων από τα πλαστικά δοχεία των μπλέντερ και την ανάμειξή του με τα τρόφιμα που αλέθουμε.

Έλεγχοι σε σκόνες πρωτεΐνης που πωλούνται στο διαδίκτυο για παρουσία ουσιών ντόπινγκ και για μη συμμορφώσεις

Πρωτοποριακές δοκιμές από τις αρχές και τα εργαστήρια αναλύσεων του Γραφείου Ασφάλειας Τροφίμων της Ουγγαρίας.

Πως να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από μαρούλι – Νέα επιστημονική μελέτη

Επιστημονικό πείραμα για τους παράγοντες επιβίωσης του παθογόνου βακτηρίου E. coli στο μαρούλι και σε άλλα 4 φυλλώδη λαχανικά.

Προσοχή: Προϊόντα PANTENE για τα μαλλιά και κρέμα της L’OREAL περιέχουν επικίνδυνη χημική ουσία – Πως να τα αναγνωρίσετε

Στη λίστα με τα επικίνδυνα καλλυντικά του ευρωπαϊκού Συστήματος ειδοποίησης προστέθηκαν σήμερα κρέμα μαλλιών, μους και λακ της Pantene και αντιγηραντική κρέμα της L'OREAL.

Τσικνοπέμπτη: Πως να μειώσετε τις επιβλαβείς ουσίες που σχηματίζονται στο κρέας όταν εκτίθεται σε ισχυρή θερμότητα

Χρήσιμες συμβουλές για να μειώσετε τον σχηματισμό επιβλαβών ενώσεων κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Λαϊκές αγορές: Τι υποστηρίζει η ΠΟΣΠΛΑ για τις τιμές ενόψει Τσικνοπέμπτης

Ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) ενόψει των αγορών των καταναλωτών για την Τσικνοπέμπτη.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;

Απάτη Τροφίμων: Πως και γιατί νοθεύουν δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής

Η νοθεία συμπληρωμάτων διατροφής κατά της κατάθλιψης και της αϋπνίας είναι ο νέος "πονοκέφαλος" για τις αρχές, αλλά και τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης