Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτής

Ετικέτα PACE: Η καινοτόμα επισήμανση με τον χρόνο άσκησης που απαιτείται για να καούν οι θερμίδες του τροφίμου!

Η αναγραφή στην ετικέτα του είδους και του χρόνου άσκησης που απαιτείται για την καύση των θερμίδων που περιέχονται στο τρόφιμα, μπορεί να οδηγήσει και σε μείωση τη ημερήσιας πρόσληψης κατά 100 θερμίδες!

Επιστήμη: Η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Μελέτη σε βάθος 24 ετών σε 1.179 άτομα - Οι ερευνητές επεσήμαινουν ότι η μοναξιά πρέπει πλέον να συμπεριληφθεί στις κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τη διάγνωση του διαβήτη

Μειώσεις τιμών σε 1.500 καταναλωτικά αγαθά από την Wolt Market

Μειωμένες τιμές για γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, φρούτα και λαχανικά

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Τι να ΜΗΝ τρώτε για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση

Ο Mr Gut Health, ένας ειδικός υγείας εντέρου, μοιράζεται στο Tik Tok ποιες τροφές αποφεύγει για να προστατευτεί από την τροφική δηλητηρίαση.

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την διακίνηση δύο συμπληρωμάτων διατροφής

Περιέχουν υψηλή συγκέντρωση Ε468

Από το έδαφος στον οργανισμό μας: Απειλή τα μικροπλαστικά για τους καταναλωτές

Κίνδυνος για το μαρούλι και άλλες καλλιέργειες να συσσωρεύουν μικροπλαστικά από το μολυσμένο έδαφος σύμφωνα με νέα μελέτη

Δίαιτα: Γιατί κολλάει η ζυγαριά μας;

Το φαινόμενο "πλατό" και πως να το αντιμετωπίσουμε

Ασφάλεια τροφίμων: Ο κανόνας των “5 δευτερολέπτων” και άλλα… ασύστολα ψεύδη!

Οι μύθοι που επικρατούν για την ασφάλεια των τροφίμων και θα μπορούσαν να θέσουν τους καταναλωτές σε κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Μαθήματα Ιταλικής κουζίνας από το Ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα

Σεμινάριο για τη ζύμη (σφόλια) για ζυμαρικά και γλυκά στο σπίτι.

Αλάτι στα φάρμακα: Κόκκινος συναγερμός για την υγεία

Μόνο μικρές δόσεις φαρμάκων, για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, μπορεί να υπερβαίνουν τη μέγιστη ημερήσια πρόσληψη αλατιού.

Έλλειψη βιταμίνης D σε Έλληνες και Κύπριους (στις πιο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης) διαπιστώνει νέα μελέτη!

Αν και η Ελλάδα και η Κύπρος είναι χώρες με περισσότερες από 2.700 ώρες ηλιοφάνεια ετησίως, ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πλειονότητα των πολιτών έχει ανεπάρκεια σε βιταμίνη D.

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για συμπλήρωμα που κυκλοφορεί για απώλεια βάρους

Το προϊόν διαφημίζεται ως συμπλήρωμα σε κετογονικές δίαιτες αλλά δεν νομιμοποιείται να φέρει ισχυρισμούς περί απώλειας βάρους.  

Προσοχή: Εντοπίστηκε πολύ υψηλή ποσότητα καδμίου σε εισαγόμενο και στην Ελλάδα, σπανάκι

Alert από RASFF – 275% παραπάνω κάδμιο από το μέγιστο επιτρεπτό!

Πόσο ακριβές είναι το ζύγισμα στα συσκευασμένα κρέατα;

Έρευνες δείχνουν ότι το βάρος στα συσκευασμένα κρέατα δεν είναι πάντα αυτό που αναγράφεται

Καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές για την έκθεση σε πλαστικά

Κορυφαίος καθηγητής προειδοποιεί τους Αυστραλούς για τους κινδύνους που ενέχει η εκτεταμένη χρήση πλαστικών στην υγεία τους.

Φυσικό γλυκαντικό αλλουλόζη: Έρευνα για την άποψη των καταναλωτών

Η γεύση καθορίζει την επιλογή του γλυκαντικού από τους καταναλωτές σύμφωνα με online έρευνα στη Γερμανία

ΙΝΚΑ: Συγκεκαλυμένες ανατιμήσεις – Μειώνονται οι ποσότητες στις συσκευασίες προϊόντων

Το παγκόσμιο φαινόμενο “shrinkflation” τώρα και στην Ελλάδα

Νεολαία: Παραισθησιογόνα, εικονική πραγματικότητα και έλλειψη οράματος…

Η αύξηση της χρήσης παραισθησιογόνων από τους νέους και οι ευθύνες των μεγαλύτερων

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης