Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτής

Παιδικές δηλητηριάσεις: Ποιες είναι οι συχνότερες αιτίες των πιο σοβαρών περιστατικών

Ανασκόπηση περιπτώσεων τυχαίας δηλητηρίασης που αφορούν παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών, από το 2014 έως το 2020.

Προσοχή! Αφήστε τα προϊόντα οικιακής χρήσης στα αρχικά τους δοχεία

Χιλιάδες δηλητηριάσεις και ατυχήματα κάθε χρόνο λόγω μεταφοράς υγρών οικιακής χρήσης σε άλλα μπουκάλια.

Καφές ντεκαφεϊνέ: Ποιοι και γιατί λένε ότι κρύβει σοβαρούς κινδύνους υγείας

Για όσους αποφεύγουν την καφεΐνη, ο ντεκαφεϊνέ καφές φαίνεται να είναι μια ακίνδυνη επιλογή. Ωστόσο, ορισμένες επιστημονικοί φορείς υποστηρίζουν το αντίθετο..

Η παγκόσμια ζήτηση κρασιού πέφτει σε χαμηλό 27 ετών και η παραγωγή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1961!

Η παγκόσμια εικόνα του αμπελοοινικού τομέα το 2023 - Ανακοίνωση του Διεθνή Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου.

Οικιακή κουζίνα: Η σημασία της διαρρύθμισης στην ασφάλεια τροφίμων – Τι είναι το περίφημο “τρίγωνο εργασίας”

Διαρρύθμιση κουζίνας και πρακτικές υγιεινής τροφίμων των καταναλωτών: Εργονομία έναντι ασφάλειας.

Τοξική ουσία και σε δημοφιλείς κολόνιες – Προειδοποιήσεις για  Givenchy, Burberry και Chopard

Οι καταναλωτές πρέπει να διαβάζουν τα "ψιλά γράμματα" στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

Μην το αγνοήσετε! Η θερμοκρασία του ψυγείου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λιστερίωσης από το μαγειρεμένο κρέας

Η ανεπαρκής οικιακή ψύξη αναφέρεται συχνά ως παράγοντας που συμβάλλει στην τροφιμογενή δηλητηρίαση και μόλυνση, ενώ η συμπεριφορά των καταναλωτών στο θέμα αυτό μπορεί να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό.

Ξεκίνησε σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ανοιχτά την Κυριακή 28 Απριλίου κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

Πρέπει να πλένουμε φρούτα και λαχανικά περισσότερο, λόγω της αφρικανικής σκόνης;

Πως επιδρά η αφρικανική σκόνη στα φρέσκα τρόφιμα.

Προσοχή: Ακατάλληλα για το δέρμα τα μισά κονσίλερ σύμφωνα με έρευνα

9 στα 20 κονσίλερ αποτυγχάνουν στα τεστ, συμπεριλαμβανομένων γνωστών εμπορικών σημάτων.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Ανακαλούνται δημοφιλείς καφετιέρες λόγω κινδύνου τραυματισμού – Πώς να τις αναγνωρίσετε

Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για κίνδυνο εγκαύματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΕΦΕΤ: Ανακαλείται καπνιστή πέστροφα μετά από καταγγελία

Σε επιτήρηση από τις αρχές εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στο Καρπενήσι.

Καταγγελία στο Cibum για μαλακτικό ρούχων με επικίνδυνη ουσία

Φωτογραφίες του επικίνδυνου μαλακτικού που πωλείται στην Ελλάδα.

Προτηγανισμένες πατάτες: Πόσο πιο ανθυγιεινές είναι από τις φρέσκιες

Το πώς μαγειρεύονται οι πατάτες σας είναι το κλειδί για την υγεία σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανακοίνωση της Lidl Hellas για δημοφιλές προϊόν με λάθος ημερομηνίας λήξης

H εταιρεία Νιτσιάκος ζητά συγνώμη από τους καταναλωτές.

Ποια τρόφιμα είναι πιο μολυσμένα με καρκινογόνες αφλατοξίνες – Στοιχεία του RASFF τα τελευταία 26 χρόνια

Ποια προϊόντα και από ποια χώρα έχουν τις περισσότερες καρκινογόνες αφλατοξίνες – Συγκριτική μελέτη.

Μερέντα Vs Nutella: Η μάχη στα ράφια των ελληνικών σουπερμάρκετ- Σύγκριση και ιστορία

Ενώ η Nutella “επελαύνει” ανενόχλητη στις παγκόσμιες αγορές, στην Ελλάδα αντιμετωπίζει έναν δυνατό αντίπαλο

Νέα ειδοποίηση στην Ευρώπη για κίνδυνο από δημοφιλή αφρόλουτρα και σαμπουάν FA, Nivea, Palmolive και Garnier

Συνεχίζονται οι ειδοποιήσεις κινδύνου από καλλυντικά, στην Ευρωπαϊκή πύλη ταχείας προειδοποίησης για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα.

Ποια προϊόντα μπαίνουν στο “Καλάθι του Πάσχα”

Από τις 24 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 το «Καλάθι του Πάσχα».

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης