ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςBraun: Αποσύρει διαφημιστικό ισχυρισμό για δημοφιλή συσκευή που πωλείται και στην Ελλάδα,...

Braun: Αποσύρει διαφημιστικό ισχυρισμό για δημοφιλή συσκευή που πωλείται και στην Ελλάδα, μετά από παρέμβαση Αρχής Ανταγωνισμού (φωτογραφία)

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να τροποποιήσει τη διαφημιστική της επικοινωνία και να παρατείνει παράλληλα την εγγύηση επιστροφής χρημάτων για τους καταναλωτές.

4 λεπτά ανάγνωσης

Η διαφημιστική υπόσχεση ότι η αποτριχωτική μηχανή Braun Skin i-Expert προσφέρει αποτέλεσμα «χωρίς τρίχες για δύο χρόνια» αποσύρεται, μετά την παρέμβαση της ιταλικής Αρχής Ανταγωνισμού. Η Procter & Gamble, η εταιρεία που διαθέτει το προϊόν, δεσμεύτηκε να τροποποιήσει τη διαφημιστική επικοινωνία του και να παρατείνει παράλληλα την εγγύηση επιστροφής χρημάτων για τους καταναλωτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Η «εισβολή» του Σκλαβενίτη στο έτοιμο φαγητό πιέζει την εστίαση – «Πιθανώς να δούμε λουκέτα», λέει ο Ι. Δαβερώνης

- Advertisement -

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός βρέθηκε στο επίκεντρο της διαδικασίας που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο η ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού, η οποία εξέτασε κατά πόσο οι διαφημιστικές αναφορές στη διάρκεια του αποτελέσματος τεκμηριώνονταν επαρκώς. Σύμφωνα με την Αρχή, η διαφημιστική εκστρατεία έδινε ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματικότητα της συσκευής και στη διάρκεια των αποτελεσμάτων, χωρίς, κατά την αξιολόγησή της, οι σχετικοί ισχυρισμοί να διαθέτουν επαρκή τεκμηρίωση. Τα συγκεκριμένα μηνύματα είχαν χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικά μέσα και σημεία προβολής, μεταξύ άλλων στην τηλεόραση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ειδική ιστοσελίδα για το προϊόν, σε υλικά στα σημεία πώλησης και σε υπαίθρια διαφήμιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 7 έμειναν τυφλοί από νοθευμένο αλκοόλ – Μπορούμε να καταλάβουμε αν ένα ποτό είναι νοθευμένο;

- Advertisement -
To προϊόν που βρέθηκε στο επίκεντρο των περιορισμών από την Αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, η Procter & Gamble υπέβαλε δεσμευτικές προτάσεις για την αλλαγή της εμπορικής επικοινωνίας του Braun Skin i-Expert. Η ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού έκρινε ότι οι δεσμεύσεις αυτές είναι κατάλληλες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που είχε εντοπίσει και τις κατέστησε δεσμευτικές. Με βάση τις νέες δεσμεύσεις, η εταιρεία θα αποσύρει από τη διαφήμιση του προϊόντος τους επίμαχους ισχυρισμούς που συνδέουν τη χρήση της συσκευής με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια αποτελέσματος. Έτσι, η αναφορά σε αποτέλεσμα διάρκειας δύο ετών δεν θα αποτελεί πλέον μέρος της συγκεκριμένης διαφημιστικής επικοινωνίας. Η νέα διατύπωση που θα χρησιμοποιείται είναι «Goditi un’epilazione a lunga durata, comodamente da casa», δηλαδή «Απολαύστε αποτρίχωση μεγάλης διάρκειας, άνετα από το σπίτι», χωρίς συγκεκριμένη αναφορά σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο καταναλωτής θα παραμένει χωρίς τρίχες.

Παράλληλα με την αλλαγή των διαφημιστικών μηνυμάτων, η Procter & Gamble ανέλαβε και δέσμευση σχετικά με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων για το Braun Skin i-Expert. Η δράση «100 ημέρες εγγύηση επιστροφής χρημάτων», η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2026, παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης προσφοράς, ο καταναλωτής μπορεί, υπό τους όρους της ενέργειας, να επιστρέψει τη συσκευή εντός 100 ημερών από την αγορά και να λάβει επιστροφή του ποσού που κατέβαλε.

Η ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού κατέστησε τις δεσμεύσεις της εταιρείας υποχρεωτικές, με αποτέλεσμα το σχετικό διαδικαστικό ζήτημα να κλείσει χωρίς διαπίστωση παράβασης και χωρίς την επιβολή προστίμου στην Procter & Gamble.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Προειδοποίηση ΕΟΦ: Συμπλήρωμα για τη σεξουαλική ενίσχυση περιέχει κρυφή φαρμακευτική ουσία

Το προϊόν διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής, αλλά περιέχει μη δηλωμένη φαρμακευτική ουσία.

Δεν είναι μόνο ο Σκλαβενίτης: Αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη για τα έτοιμα γεύματα στα σούπερ μάρκετ

Η «εισβολή» του έτοιμου φαγητού από τα σούπερ μάρκετ αλλάζει τον χάρτη της εστίασης παγκοσμίως

Βιολογικά προϊόντα: Συμφωνία Συμβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου για αλλαγές στην πιστοποίηση, την επισήμανση και τις εισαγωγές

Τι αλλάζει στα βιολογικά προϊόντα μετά τη χθεσινή συμφωνία για τον κανονισμό 2018/848.