Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
31.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτής

Οι Νέες κατευθυντήριες γραμμές για την πρόσληψη βιταμίνης D

Ποιες ομάδες του πληθυσμού ωφελούνται από επιπλέον πρόσληψη βιταμίνης D και ποιες όχι.

Οικιακός φούρνος: 5+1 συμβουλές για να κάνετε οικονομία όταν ψήνετε

Συμβουλές για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Μεταλλικό νερό: Πόσο ασφαλές είναι τελικά; Τι έδειξαν δοκιμές 20 μεταλλικών νερών στη Γερμανία

Τα αποτελέσματα της έρευνας Γερμανόφωνου καταναλωτικού περιοδικού σε μεταλλικά νερά.

Χάρτινα καλαμάκια: Όχι μόνο δυσάρεστα αλλά και επικίνδυνα – Τι δείχνει νέα έρευνα

Η έρευνα Γερμανόφωνου καταναλωτικού περιοδικού σε χάρτινα καλαμάκια έδειξε ότι περιέχουν δυνητικά τοξικές χημικές ουσίες.

Γιατί η πάπρικα έχει τόσα φυτοφάρμακα;

Μεγάλη έρευνα στη Γερμανία βρήκε φυτοφάρμακα στα μισά δείγματα πάπρικας που αναλύθηκαν σε εργαστήριο.

Υψηλή πίεση: Αρχίζουν οι πωλήσεις του ηλεκτρικού κουταλιού που προσθέτει αλμύρα στο ανάλατο φαγητό

Μια τεχνολογία που βοηθά ανθρώπους με αρτηριακή πίεση.

Πως να αποφύγετε τα “για πάντα χημικά” PFAS;

Ειδικός δίνει συμβουλές για το πως να εμποδίσετε τα "για πάντα χημικά" να εισέλθουν στον οργανισμό σας.

Οικιακή κονσερβοποίηση σε πλυντήριο πιάτων! Και γίνεται και είναι επικίνδυνη

Επιστημονικό πείραμα για την αδρανοποίηση παθογόνων βακτηρίων σε διαδικασία οικιακής κονσερβοποίησης σε πλυντήριο πιάτων.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα αποσμητικά χώρου – «Καμπανάκι» από το Γενικό Χημείο του κράτους

Το 72% των αποσμητικών χώρου που ανέλυσε εργαστηριακά το Γενικό Χημείο του Κράτους, περιέχουν ουσίες δυνητικά επικίνδυνες για την υγεία.

Απαντήστε ανώνυμα στο ερωτηματολόγιο του ΕΛΜΕΠΑ για την έκθεση των Ελλήνων σε φυτοφάρμακα μέσω των τροφίμων

Αφιερώστε 5 λεπτά για να συμβάλετε στην αξιολόγηση της έκθεσης τού ελληνικού πληθυσμού σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων από φρούτα και λαχανικά.

Απάτη με «φυσικό» οικιακό καθαριστικό – Λέει ότι περιέχει μόνο ξύδι αλλά περιέχει δηλητήριο!

Μεγάλη ανάκληση «φυσικού» καθαριστικού λόγω κινδύνου χημικών εγκαυμάτων και δηλητηρίασης.

Τι περιέχει τελικά η σκόνη ζελέ;

Το επιδόρπιο ζελέ είναι πλέον το πιο εύκολο γλυκό καθώς οι σκόνες έχουν διευκολύνει την παρασκευή του, αλλά από τι φτιάχνεται η σκόνη ζελέ;

Τι γίνεται με την απαγορευμένη στα καλλυντικά ουσία, που υπάρχει σε απορρυπαντικά;

Γιατί η τοξική ουσία Butylphenyl ethylpropional υπάρχει στα απορρυπαντικά.

Νέο θέμα με τα βιοαποικοδομήσιμα καλαμάκια και πιάτα: Μετανάστευση γλουτένης και κίνδυνος για ασθενείς με κοιλιοκάκη

Ρυθμιστικό κενό σχετικά με την επισήμανση των υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Cola Cola και αναψυκτικά: Γιατί σε μπουκάλι έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από το κουτί

Τι συμβαίνει με το ανθρακικό στα μπουκάλια και στα κουτάκια ανθρακούχων αναψυκτικών.

Εναλλακτικές πρωτεΐνες: “Ναι μεν αλλά…” λένε οι Ευρωπαίοι

Ανασκόπηση για το γεωγραφικό πλαίσιο των επιλογών των ευρωπαίων καταναλωτών όσον αφορά στην κατανάλωση εναλλακτικών πρωτεϊνικών τροφίμων.

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι της χρήσης έξυπνων συσκευών (smartphones-tablets) στη κουζίνα

Μελέτη αναδεικνύει ζητήματα υγιεινής με τη χρήση έξυπνων συσκευών στις κουζίνες.

Τα νέα αφρόλουτρα και σαμπουάν που μπήκαν στην “επικίνδυνη λίστα” – Χημικά και σε είδη μακιγιάζ!

Νέες ενημερώσεις στο Ευρωπαϊκό σύστημα RAPEX για επικίνδυνη ουσία σε καλλυντικά, αφρόλουτρα, σαμπουάν, μους για τα μαλλιά και μακιγιάζ.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συμπληρώματα διατροφής: Ή λανθασμένη ή άσκοπη η χρήση τους, σύμφωνα με μελέτη

Νέα μελέτη καταδεικνύει την αλόγιστη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Τι γίνεται με τα κομμάτια και τα περιττώματα αρουραίων στα τρόφιμα; Δεκάδες ανακλήσεις τροφίμων και λουκέτα σε εστιατόρια

Καταγραφή πρόσφατων περιστατικών και ανάλυση για τους λόγους παρουσίας τρωκτικών μέσα σε τρόφιμα ή σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και σε εστιατόρια και για τους τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισης.

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα στις κορυφαίες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη!

Ο ένας θάνατος στους πέντε στην Ευρώπη οφείλεται στην ανθυγιεινή διατροφή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης