Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Τα κοτόπουλα δεν είναι τόσο άπαχα όσο ήταν παλαιότερα – Αύξηση του λίπους λόγω της εντατικής εκτροφής

Εργαστηριακές αναλύσεις του Ιταλικού περιοδικού il Salvagente.

Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου ιδίως στις γυναίκες

Η σχέση μεταξύ αλκοόλ και καρδιακής νόσου φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή στις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη.

Η αλήθεια για την επίδραση του μελιού στην αλλεργική ρινίτιδα

Τι λέει η έρευνα για τον ισχυρισμό ότι το μέλι μειώνει τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας.

Γιατί οι γυναίκες έχουν λιγούρες πριν την περίοδο

Οι ημέρες του μήνα που η όρεξη για γλυκά και σνακ είναι ακατανίκητη.

Καινοτομία: Ελληνική εταιρεία πίσω από το “Μπλε μέλι” με πολλαπλάσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Ένα μείγμα εκπληκτικού ελληνικού μελιού ανθέων, με φυκοκυανίνη εκχυλισμένη από ολόφρεσκη, ζωντανή σπιρουλίνα!

Μελέτη συνδέει την ποιότητα της διατροφής των γυναικών με την ψυχική ευεξία

Η κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στις γυναίκες. 

Η επίδραση των φιστικιών σε παχυσαρκία και διαβήτη και στη μικροχλωρίδα του εντέρου

Επιστημονική ανασκόπηση για τις επιδράσεις των φιστικιών στην υγεία.

Συμπληρώματα διατροφής: Τι πρέπει να προσέχετε

Συμβουλές προς τους καταναλωτές, για την υπεύθυνη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής. 

Ένα αβοκάντο την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα της διατροφής σύμφωνα με μελέτη

Επιστημονική μελέτη για το αποτέλεσμα της κατανάλωσης 1 αβοκάντο την ημέρα.

Ζάχαρη παντού ακόμα και στα αλμυρά – 3 στα 4 συσκευασμένα τρόφιμα περιέχουν ζάχαρη!

Αποκαλυπτικά τα ευρήματα μελέτης της Γαλλικής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων ANSES.

Ποιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά έχει η ταπεινή τσουκνίδα

Η θρεπτική αξία της τσουκνίδας είναι αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα.

Παιδί και μάρκετινγκ ανθυγιεινών τροφίμων – Καναδική μελέτη

Τεράστια η έκθεση των παιδιών σε μάρκετινγκ ανθυγιεινών τροφίμων, που επηρεάζει αρνητικά τις στάσεις, τις προτιμήσεις και τις διατροφικές τους συνήθειες.

Γιατί αναζητάμε γλυκό μετά το φαγητό – Μία… κατά λάθος, νέα επιστημονική ανακάλυψη

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια των ΗΠΑ UCLA ανακάλυψαν κατά λάθος ότι οι νευρώνες σίτισης του εγκεφάλου είναι ίδιοι με τους νευρώνες πανικού.

Τι είναι το αλκαλικό νερό και ωφελεί πράγματι την υγεία;

Υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ισχυρισμό υγείας για το αλκαλικό νερό;

Παντζάρι: Οι σοβαροί κίνδυνοι που κρύβει ο χυμός του

Ο συμπυκνωμένος χυμός παντζαριού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Η διαλείπουσα νηστεία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή κατά 91%!

Τι δείχνει μια από τις λίγες μελέτες για τη διαλειμματική νηστεία σε βάθος χρόνων.

Οι influencer μπορεί να οδηγήσουν σε ανθυγιεινές πρακτικές διατροφής

Ποια διατροφική προσέγγιση προτείνει ειδικός.

Προσοχή στο τζίντζερ και τα ροφήματα από τζίντζερ στην εγκυμοσύνη – Κίνδυνος αποβολής

Σύσταση των αρχών σε Δανία και Νορβηγία για την κατανάλωση τζίντζερ από έγκυες.

Ποια ομάδα καταναλωτών κρέατος διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου παχέος εντέρου – Μελέτη σε 70.000 ανθρώπους

Μεγάλης κλίμακας μελέτη διερευνά τη γενετική σχέση μεταξύ του καρκίνου του παχέος εντέρου και της πρόσληψης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης