Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή και Υγεία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και Υγεία

Τα λιπαρά τρόφιμα πριν από επέμβαση μπορεί να βλάψουν τη μνήμη και να αναπτύξουν αίσθημα φόβου

Η μετεγχειρητική γνωστική δυσλειτουργία επιδεινώνεται από τη δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Εντερικό μικροβίωμα: Γνωρίστε το Roseburia intestinalis, το βακτήριο που δίνει ενέργεια και μας βοηθά να καταπολεμήσουμε τις ασθένειες

Τα εκατοντάδες είδη μικροοργανισμών που αποτελούν το μικροβίωμα έχουν όλα διαφορετικούς, μοναδικούς ρόλους.

Ταραμοσαλάτα εμπορίου: “Τίγκα” σε συντηρητικά και πρόσθετα – Σύγκριση 4 δημοφιλών προϊόντων ταραμοσαλάτας σε ελληνικά σουπερμάρκετ

Συγκρίναμε ταραμοσαλάτα εμπορίου και σπιτική με βάση την σύστασή τους και... καήκαμε!

Θα αδυνατίσετε εάν τρώτε μόνο βράδυ; Η απάντηση του ChatGPT

Τι είπε ο σύγχρονος παντογνώστης για την πιθανότητα απώλειας βάρους μόνο με βραδινό γεύμα.

Μελέτη-ορόσημο για τη θρεπτική αξία της γαρίδας

Επιστημονική μελέτη αποκάλυψε περίπλοκους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς στις γαρίδες, καθώς και αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινικά και αντιγηραντικά οφέλη.

Παιδί: Πόσο επηρεάζει η κοινωνική απομόνωση την διατροφή και τον ύπνο

Συσχετίσεις μεταξύ κοινωνικής επαφής, ύπνου και διατροφικών προτύπων μεταξύ παιδιών.

Βαρέα μέταλλα στο γάλα – Πρέπει να φοβόμαστε; Ή μήπως όχι;

Τι δείχνουν επιστημονικές μελέτες και αναλύσεις.

Πόσο ασφαλής είναι για την υγεία των παιδιών η κατανάλωση μικρών σοκολατένιων αυγών τύπου Kinder;

Η χαμένη αθωότητα των σοκολατένιων «αυγών έκπληξη».

Διαλειμματική νηστεία: Ποια είναι η επίδρασή της στον εγκέφαλο

Τι υποστηρίζει επιστήμονας υγείας.

Ποιο κρασί είναι πιο όξινο και προκαλεί καούρες

Όταν αντιμετωπίζετε καούρες αλλά αγαπάτε το κρασί.

Πατατάκια και κέικ ασχημαίνουν το πρόσωπο σύμφωνα με νέα μελέτη

Η οξεία και χρόνια κατανάλωση τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη συσχετίστηκε με χαμηλότερες αξιολογήσεις ελκυστικότητας του προσώπου, ανεξάρτητα από παράγοντες όπως ο ΔΜΣ και η ηλικία.

Το κόλπο για να χάσετε την “μπυροκοιλιά” χωρίς να κόψετε την μπύρα

Τι λένε οι ειδικοί για το κοιλιακό λίπος;

Θανατηφόρα δόση αλατιού – Μωρό 3 μηνών έχασε τη ζωή του από το πολύ αλάτι στο φαγητό!

Ποια ποσότητα είναι θανατηφόρα - Τι να κάνετε αν κατά λάθος καταναλώσετε υπερβολική ποσότητα αλατιού.

Ασταξανθίνη: Το συμπλήρωμα που μειώνει τις ρυτίδες και βελτιώνει την αντοχή αυξάνεται σε δημοτικότητα

Είναι η ασταξανθίνη το συμπλήρωμα που πρέπει να παίρνουμε όλοι;

Καρκινογόνο ακρυλαμίδιο σε τρόφιμα: Μόνο τα πατατάκια είναι οι ένοχοι;

5 χρόνια από τον κανονισμό της ΕΕ για το ακρυλαμίδιο  και έρευνες στοχοποιούν περισσότερα τρόφιμα.

ΕΕ: Άγνοια των γυναικών για τη σύνδεση της κατανάλωσης αλκοόλ με καρκίνο του στήθους

Μόνο μία στις πέντε γυναίκες στην Ευρώπη ξέρουν πως το αλκοόλ είναι παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του μαστού.

Ελλιπείς οι γνώσεις των διαβητικών για την ασθένεια

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι πολλοί άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 γνωρίζουν ελάχιστα για την κατάστασή τους, υποδεικνύοντας την ανάγκη βελτίωσης της επικοινωνίας σχετικά με την ασθένεια.

Παχύσαρκοι γονείς στη μέση ηλικία παχύσαρκα και τα παιδιά τους στην ίδια ηλικία

Ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της παχυσαρκίας των γονιών και των παιδιών τους στη μέση ηλικία, διαπιστώνει νορβηγική έρευνα.

Ελληνικά κοτόπουλα: Τελευταία η Ελλάδα στην ΕΕ σε αριθμό ελέγχων για μυκοτοξίνες και υπολείμματα κτηνιατρικών φαρμάκων

Τα αποτελέσματα των ελέγχων για υπολείμματα κτηνιατρικών φαρμάκων και άλλων ουσιών σε ελληνικά ζωικά προϊόντα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης