Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Η ΙΚΕΑ επενδύει εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα για φυτικό σολομό

Επιπλέον χρηματοδότηση από την ΙΚΕΑ και άλλους επενδυτές κέρδισε η New School Foods για τη δημιουργία σολομού φυτικής προέλευσης.

Η Βρετανία επενδύει 17,8 εκατ. ευρώ σε έρευνα για εναλλακτικές πρωτεΐνες

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επενδύει 15 εκατομμύρια £ για τη δημιουργία εναλλακτικού κέντρου καινοτομίας πρωτεΐνης παγκόσμιας εμβέλειας.

Η μόδα του αγγουριού στο TikTok έχει ανεβάσει τις πωλήσεις

Τα αγγούρια είναι η τελευταία διατροφική μόδα στο TikTok. Το ταπεινό αγγούρι ζει ημέρες δόξας στον ψηφιακό κόσμο του TikTok από τις αρχές Ιουλίου, όταν...

Τι είναι το κινεζικό Tanghulu που προκαλεί φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Για ποιο κίνδυνο προειδοποιούν οι ειδικοί.

Σαλάμι: Έλληνες ερευνητές αντικατέστησαν το λίπος και τα νιτρικά, με κάνναβη και ιδού το αποτέλεσμα

Καινοτόμα ελληνική μελέτη δείχνει πως τα προϊόντα κάνναβης σε επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα και την θρεπτική τους αξία.

Κριτσίνια: Παράταση διάρκειας ζωής με προσθήκη αγκινάρας!

Εκχυλίσματα υποπροϊόντων αγκινάρας ως βιώσιμη εναλλακτική λύση για την παράταση της διάρκειας ζωής έως και 62% στα κριτσίνια.

Ιαπωνία: Ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφίμων σε τροφή για χοίρους

Η καινοτόμος μέθοδος μέσω ζύμωσης με γαλακτικό οξύ.

Επιστήμη: Πως γίνεται το “γάλα” από κουρκουμά – Δείτε βίντεο

Ερευνητές αναπτύσσουν μια στιγμιαία εκδοχή του μοντέρνου, "χρυσού γάλακτος" κουρκουμά.

Εκμετάλλευση υποπροϊόντων θαλασσινών: Έργο της ΕΕ ανακυκλώνει κεφάλια ψαριών και άλμη σε νέα συστατικά τροφίμων

Τα απορρίμματα ψαριών του σήμερα μπορούν να γίνουν η θρεπτική τροφή του αύριο.

Καταναλωτές: Οι στρατηγικές που επιλέγουν για τη μείωση κρέατος

Τα υποκατάστατα κρέατος φυτικής προέλευσης δεν είναι δημοφιλή στους περισσότερους "ευέλικτους".

Παγωτό από γάλα φοράδας

Επιστημονική μελέτη για τη χρήση γάλακτος φοράδας για την παραγωγή παγωτού γιαούρτι με προβιοτικά.

Το 30% των καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πρόθυμοι να καταναλώσουν τρόφιμα με βάση τα έντομα

Ουαλλοί επιστήμονες δοκιμάζουν πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στην κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν έντομα, στο πλαίσιο έρευνας για την ανάπτυξη πιο "πράσινων" πρωτεϊνών.

“Κατεψυγμένη σαλάτα”: Η νέα τάση των τροφίμων στο TikTok

Ένας γευσιγνώστης του TikTok σόκαρε το διαδίκτυο με τη δημιουργία της "κατεψυγμένης σαλάτας", αλλά ζητά από τους θεατές να μην το απορρίψουν μέχρι να το δοκιμάσουν.

Μαγείρεμα με θαλασσινό νερό: Η νέα τάση, η παράδοση και οι κίνδυνοι

Οι θιασώτες υποστηρίζουν πως απογειώνει την γεύση, μειώνει την κατανάλωση νατρίου και προσφέρει πολύτιμα ιχνοστοιχεία, αλλά οι ειδικοί βάζουν προϋποθέσεις για την ασφαλή χρήση και κατανάλωσή του

Φινλανδία: Από την πρωτεΐνη εργαστηρίου στην πρωτεΐνη από… αέρα και ηλιακή ενέργεια

Έγκριση για το solein ως νέο τρόφιμο στη Σιγκαπούρη- Αναμένεται η εισαγωγή σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Η πρώτη αίτηση της ΕΕ για καλλιεργημένο κρέας είναι για φουα γκρα “χωρίς σκληρότητα”

Αίτημα στην ΕΕ για έγκριση παραγωγή φουα γκρα εργαστηρίου.

Η Ευρώπη κυριαρχεί στον παγκόσμιο χάρτη μπύρας χωρίς αλκοόλ

Οι τάσεις των καταναλωτών καταλυτικός παράγοντας για την αγορά μη αλκοολούχας μπύρας.

Fast food: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει τις αμοιβές και να κρατήσει τους υπαλλήλους

Η εξήγηση ενός οικονομικού συμβούλου για την μελλοντικά ευεργετική παρουσία του ΑΙ στο χώρο των fast food.

Ο Bill Gates φτιάχνει βούτυρο από διοξείδιο του άνθρακα

Μια startup εταιρεία, που υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, υποστηρίζει ότι το προϊόν της έχει χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα, καθώς δεν χρειάζεται αγελάδες.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο