Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Γιαούρτι εμπλουτισμένο με αυγό – Ένα καινοτόμο προϊόν ζύμωσης υψηλής θρεπτικής αξίας

Επιστημονική μελέτη για την επίδραση της προσθήκης αυγού στα φυσικοχημικά, ποιοτικά, ζυμωτικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά του γιαουρτιού.

Κρέας Εργαστηρίου: Επιστημονικό επίτευγμα για τη μείωση του κόστους παραγωγής

Το κόστος παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά με νέα κύτταρα που δημιουργήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Το παράδοξο της… τηγανητής πατάτας στο παγωτό – Τι λέει η επιστήμη

Γιατί αγαπάτε να παντρεύουμε αλμυρές με γλυκές γεύσεις;

Επεξεργασία και διακίνηση κομμένου καρότου – Έρευνα για τρόπους αύξησης της διάρκειας ζωής

Πως μπορεί να διατηρηθεί το κομμένο καρότο σε εξαιρετική κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δηλητηρίαση από Bongkrekic Acid: Μία τρομερή ανερχόμενη απειλή για την ασφάλεια τροφίμων

Η δηλητηρίαση από Bongkrekic acid (BKA) έχει μακροχρόνιο ιστορικό πρόκλησης σοβαρών έως θανατηφόρων εστιών τροφιμογενών ασθενειών. 

Ελλάδα: Ποιος καφές περιέχει περισσότερο καρκινογόνο φουράνιο – Μελέτη του Γενικού Χημείου του Κράτους

Διερευνητικός έλεγχος FURAN, 2-METHYL FURAN & 3-METHYL FURAN σε δείγματα διαφόρων ειδών καφέ της ελληνικής αγοράς με σκοπό τον έλεγχο της έκθεσης των καταναλωτών σε τοξικούς και καρκινογόνους παράγοντες.

Βιοφίλμ σταφυλόκοκκου σε δεξαμενές αιγοπρόβειου γάλακτος στην Ελλάδα

Σημαντικά επιστημονικά ευρήματα για την ελληνική γαλακτοβιομηχανία.

Κομμένες Πατάτες: Μελέτη του Μετσόβιου για την κατάλληλη επεξεργασία συντήρησης

Ποια διαδικασία μπορεί να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών για θρεπτικά υψηλής ποιότητας φρέσκα τρόφιμα με παρατεταμένη διάρκεια ζωής.

Φράουλες: Έλληνες ερευνητές αξιολόγησαν διάρκεια ζωής και ποιότητα κατά την αποθήκευση

Θεμελιώδεις γνώσεις για τη διάρκεια ζωής της φράουλας από ερευνητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

“Γυαλιά Μπύρας”: Πόσο αλλοιώνεται η οπτική πραγματικότητα από το μεθύσι

Έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία περί "γυαλιών μπύρας".

Απολύμανση λαχανικών: Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας χλωρίωσης σε συνδυασμό με φυσαλίδες αέρα

Μελέτη για την αποτελεσματικότητα της χλωρίωσης και του αερισμού στην απομάκρυνση παθογόνων από αγγούρια και πιπεριές.

Πόσο κόκκινο κρέας ”σηκώνει” ο ανθρώπινος οργανισμός;

Από τη μία το κόκκινο κρέας περιέχει σημαντικά θρεπτικά για την υγεία συστατικά, από την άλλη όμως οι αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεία έχουν αποδειχθείς πολλάκις από την επιστήμη.

Ποιοι ξηροί καρποί έχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες – Μελέτη της ACS

Σύγκριση αμυγδάλων, κάσιους, φουντουκιών, φιστικιών και καρυδιών για την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Επιτυχία του ΑΠΘ: Τηγανίζει πατάτες στο… διάστημα! Διάκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

 Οι διαστημικές τηγανητές πατάτες του ΑΠΘ προβάλλονται στην ανασκόπηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Οικιακό self test ανίχνευσης ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας

Μια πολλά υποσχόμενη έρευνα για μια ασθένεια που ταλαιπωρεί περίπου το μισό παγκόσμιο πληθυσμό.

Αλάτι και Έλληνες: Νέα μελέτη για τη σχέση “πάθους” και άγνοιας κινδύνου

Για πρώτη φορά μελέτη διερευνά τη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης αλατιού με βάση αναλύσεις ούρων και της αυτοαναφερόμενης γνώσης, στάσης και συμπεριφοράς σχετικά με το αλάτι.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Παγωτό γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λακτόζη με ενσωμάτωση όξινου ορού γάλακτος

Έλληνες ερευνητές αξιολόγησαν την πιθανότητα αντικατάστασης ποσότητας γιαουρτιού στο παγωτό γιαούρτι με υποπροϊόν της παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού.

Φόβοι για brain drain στην Ιταλία μετά την απαγόρευση του καλλιεργούμενου κρέατος

Αυξημένοι φόβοι για ενδεχόμενη φυγή νέων επιστημών, στους ακαδημαϊκούς κύκλους.

Ικαρία: Τα πικρά χόρτα είναι το μυστικό της μακροζωίας; Ευρήματα επιστημονικής μελέτης

«Το πικρό είναι καλύτερο» - Τα άγρια χόρτα στη Γαλάζια Ζώνη της Ικαρίας.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης