Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Υποκατάστατα αλατιού: Οδηγούν σε επεισόδια χαμηλής αρτηριακής πίεσης;

Επιστημονική μελέτη για την επίδραση των υποκατάστατων αλατιού στην υπέρταση και την υπόταση.

Επίμονος βήχας μετά από λοίμωξη του αναπνευστικού: Η λύση είναι η υπομονή και με τη σφραγίδα της επιστήμης – Άχρηστα τα φάρμακα!

Πόσο μπορεί να διαρκέσει ο βήχας και πως πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε.

Υπερβολική βιταμίνη Α: Τι λέει η EFSA για τερατογένεση, ηπατοτοξικότητα, κατάγματα και οστική πυκνότητα

Τα ευρήματα των μελετών για τις επιπτώσεις της υπερβολικής πρόσληψης βιταμίνης Α. 

Επιστήμονες δημιούργησαν νέα χρώματα μπλε τυριού

Ερευνητές εντόπισαν τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η μπλε χρωστική ουσία σε ορισμένα τυριά, ώστε να δημιουργήσουν μια ποικιλία νέων χρωμάτων στο τυρί.

Επιστήμονες δημιούργησαν ποικιλία ντομάτας που χρειάζεται λιγότερο νερό χωρίς συμβιβασμούς σε απόδοση και γεύση

Μια επιστημονική ανακάλυψη που θα βοηθήσει στην αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών ντομάτας σε ξηρές συνθήκες.

Επιστημονικές έρευνες από τα ΑΕΙ: Ποιος είναι ο στόχος τους; Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σε ποιους απευθύνονται και ποιος διαβάζει τις επιστημονικές έρευνες.

Παχυσαρκία και γνωστική εξασθένηση – Η επίδραση του συμπληρώματος πολυφαινόλης

Η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για γνωστική εξασθένηση.

Πως να αποφύγετε τα “για πάντα χημικά – Τσάι, χοτ ντογκ και επεξεργασμένα κρέατα εκτός σπιτιού έχουν υψηλά επίπεδα PFAS!

Νέα έρευνα ρίχνει φως σε προϊόντα τροφίμων και ποτών που συνδέονται με ουσίες ανά και πολυφθοροαλκυλίου ή PFAS, και προτείνει πιθανές λύσεις για την προστασία του κοινού.

Κόπωση: Επιστημονική μελέτη για την επίδραση της βιταμίνης D

Η βιταμίνη D και ο ρόλος της στον μετριασμό της κόπωσης.

H επίδραση προβιοτικών σε Έλληνες ασθενείς με διαβήτη τύπου 2

Η επίδραση των προβιοτικών συμπληρωμάτων στις μεταβολικές παραμέτρους των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 στην Ελλάδα - Μια τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη.

Το κοινό συντηρητικό τροφίμων που έχει απροσδόκητες επιπτώσεις στο μικροβίωμα του εντέρου

Νέα επιστημονική μελέτη στοχοποιεί δημοφιλές συντηρητικό για βλάβες στο εντερικό μικροβίωμα.

22χρονη πέθανε από καφεΐνη – Τα συγκλονιστικά ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Οι σπάνιες επιπλοκές της θανατηφόρας δηλητηρίασης που έδειξε το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Έλληνες ερευνητές δημιουργούν νέες ποικιλίες εσπεριδοειδών

Ερευνητές σκιαγραφούν το DNA των εσπεριδοειδών για να διασώσουν και να δημιουργήσουν ποικιλίες.

Πόση ποσότητα βιταμίνης D είναι επαρκής και ασφαλής – Διεθνής Πανεπιστημιακή μελέτη

Συμπλήρωμα βιταμίνης D: Ανασκόπηση των αποδεικτικών στοιχείων που υποστηρίζουν μια ημερήσια δόση 50 μg βιταμίνης D για ενήλικες στο γενικό πληθυσμό.

Γιατί αγαπάμε τα σνακ – Επιστημονική μελέτη

Η εμπειρία ενός σνακ: Σωματικές αισθήσεις που συνδέονται με την κατανάλωση υγιεινών και ανθυγιεινών σνακ - Σύγκριση μεταξύ των επιπέδων του δείκτη μάζας σώματος των καταναλωτών.

Ελληνικά κοτόπουλα: Διευκρινίσεις από μέλος της επιστημονικής Ομάδας που αποκάλυψε πως το 95% είναι μολυσμένα 

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Τροφίμων Ευστάθιος Γκιαούρης μέλος της επιστημονικής ομάδας πίσω από την μελέτη για τα ελληνικά κοτόπουλα, διευκρίνισε στο cibum τι ακριβώς συμβαίνει και καθησυχάζει τους Έλληνες καταναλωτές.

Τι θα πάθουμε αν πιούμε αλκοόλ ενώ παίρνουμε αντιβίωση

Κατάλογος αντιβιοτικών με τις σοβαρότερες αντιδράσεις.

Γιαούρτι εμπλουτισμένο με αυγό – Ένα καινοτόμο προϊόν ζύμωσης υψηλής θρεπτικής αξίας

Επιστημονική μελέτη για την επίδραση της προσθήκης αυγού στα φυσικοχημικά, ποιοτικά, ζυμωτικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά του γιαουρτιού.

Κρέας Εργαστηρίου: Επιστημονικό επίτευγμα για τη μείωση του κόστους παραγωγής

Το κόστος παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά με νέα κύτταρα που δημιουργήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Το παράδοξο της… τηγανητής πατάτας στο παγωτό – Τι λέει η επιστήμη

Γιατί αγαπάτε να παντρεύουμε αλμυρές με γλυκές γεύσεις;

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης