Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Κομμένες Πατάτες: Μελέτη του Μετσόβιου για την κατάλληλη επεξεργασία συντήρησης

Ποια διαδικασία μπορεί να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών για θρεπτικά υψηλής ποιότητας φρέσκα τρόφιμα με παρατεταμένη διάρκεια ζωής.

Φράουλες: Έλληνες ερευνητές αξιολόγησαν διάρκεια ζωής και ποιότητα κατά την αποθήκευση

Θεμελιώδεις γνώσεις για τη διάρκεια ζωής της φράουλας από ερευνητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

“Γυαλιά Μπύρας”: Πόσο αλλοιώνεται η οπτική πραγματικότητα από το μεθύσι

Έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία περί "γυαλιών μπύρας".

Απολύμανση λαχανικών: Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας χλωρίωσης σε συνδυασμό με φυσαλίδες αέρα

Μελέτη για την αποτελεσματικότητα της χλωρίωσης και του αερισμού στην απομάκρυνση παθογόνων από αγγούρια και πιπεριές.

Πόσο κόκκινο κρέας ”σηκώνει” ο ανθρώπινος οργανισμός;

Από τη μία το κόκκινο κρέας περιέχει σημαντικά θρεπτικά για την υγεία συστατικά, από την άλλη όμως οι αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεία έχουν αποδειχθείς πολλάκις από την επιστήμη.

Ποιοι ξηροί καρποί έχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες – Μελέτη της ACS

Σύγκριση αμυγδάλων, κάσιους, φουντουκιών, φιστικιών και καρυδιών για την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Επιτυχία του ΑΠΘ: Τηγανίζει πατάτες στο… διάστημα! Διάκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

 Οι διαστημικές τηγανητές πατάτες του ΑΠΘ προβάλλονται στην ανασκόπηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Οικιακό self test ανίχνευσης ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας

Μια πολλά υποσχόμενη έρευνα για μια ασθένεια που ταλαιπωρεί περίπου το μισό παγκόσμιο πληθυσμό.

Αλάτι και Έλληνες: Νέα μελέτη για τη σχέση “πάθους” και άγνοιας κινδύνου

Για πρώτη φορά μελέτη διερευνά τη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης αλατιού με βάση αναλύσεις ούρων και της αυτοαναφερόμενης γνώσης, στάσης και συμπεριφοράς σχετικά με το αλάτι.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Παγωτό γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λακτόζη με ενσωμάτωση όξινου ορού γάλακτος

Έλληνες ερευνητές αξιολόγησαν την πιθανότητα αντικατάστασης ποσότητας γιαουρτιού στο παγωτό γιαούρτι με υποπροϊόν της παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού.

Φόβοι για brain drain στην Ιταλία μετά την απαγόρευση του καλλιεργούμενου κρέατος

Αυξημένοι φόβοι για ενδεχόμενη φυγή νέων επιστημών, στους ακαδημαϊκούς κύκλους.

Ικαρία: Τα πικρά χόρτα είναι το μυστικό της μακροζωίας; Ευρήματα επιστημονικής μελέτης

«Το πικρό είναι καλύτερο» - Τα άγρια χόρτα στη Γαλάζια Ζώνη της Ικαρίας.

Για πρώτη φορά επιστημονική μελέτη διερευνά την κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων σε περιόδους νηστείας

Κατανάλωση Υπερεπεξεργασμένων Προϊόντων Τροφίμων και Ποτών σε νηστεύοντα πληθυσμό της Ελληνικής Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για την ανακάλυψη των σπάνιων δομών πρωτεϊνών με εφαρμογές στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες

Καινοτόμα πρόταση βελτιώνει τη γνώση μας για τις σπάνιες δομές πρωτεϊνών με εφαρμογές στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών.

Το καρότο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου – Νέα επιστημονική μετα-ανάλυση

Μελέτη ενισχύει τον ισχυρισμό υγείας κατά του καρκίνου, από την κατανάλωση καρότων.

Gummy Candys: Θρεπτικές παιδικές καραμέλες; Και όμως!

Οι τρέχουσες καινοτομίες στην ανάπτυξη λειτουργικής παιδικής καραμέλας.

Γιατί οι τάρανδοι έχουν κόκκινη μύτη – Επιστημονικά ευρήματα

Oι τάρανδοι κάνουν πολλά περισσότερα από το να μεταφέρουν το έλκηθρο του Αι Βασίλη.

Ελλάδα: Το 95% των κοτόπουλων από σουπερμάρκετ είναι μολυσμένα σύμφωνα με αναλύσεις

Αποκαλυπτική έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για παθογόνα βακτήρια σε κοτόπουλα και σαλάτες σουπερμάρκετ.

Μικροσκοπική συσκευή που… καταπίνεται σαν χάπι και κόβει τον όρεξη μαχαίρι!

Η κατάποση της συσκευής πριν το γεύμα δημιουργεί αίσθηση πληρότητας, ξεγελώντας τον εγκέφαλο ώστε να σκεφτεί ότι είναι ώρα να σταματήσει να τρώει.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης