Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Το καρότο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου – Νέα επιστημονική μετα-ανάλυση

Μελέτη ενισχύει τον ισχυρισμό υγείας κατά του καρκίνου, από την κατανάλωση καρότων.

Gummy Candys: Θρεπτικές παιδικές καραμέλες; Και όμως!

Οι τρέχουσες καινοτομίες στην ανάπτυξη λειτουργικής παιδικής καραμέλας.

Γιατί οι τάρανδοι έχουν κόκκινη μύτη – Επιστημονικά ευρήματα

Oι τάρανδοι κάνουν πολλά περισσότερα από το να μεταφέρουν το έλκηθρο του Αι Βασίλη.

Ελλάδα: Το 95% των κοτόπουλων από σουπερμάρκετ είναι μολυσμένα σύμφωνα με αναλύσεις

Αποκαλυπτική έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για παθογόνα βακτήρια σε κοτόπουλα και σαλάτες σουπερμάρκετ.

Μικροσκοπική συσκευή που… καταπίνεται σαν χάπι και κόβει τον όρεξη μαχαίρι!

Η κατάποση της συσκευής πριν το γεύμα δημιουργεί αίσθηση πληρότητας, ξεγελώντας τον εγκέφαλο ώστε να σκεφτεί ότι είναι ώρα να σταματήσει να τρώει.

Το κρουασάν επιτείνει τις επιπτώσεις εργασιακού άγχους και στρες!

Πειραματική μελέτη έδειξε πως η κατανάλωση κρουασάν σε καταστάσεις στρες μειώνει την οξυγόνωση του εγκεφάλου και έχει αρνητική επίδραση στην αγγειακή λειτουργία.

Οι επιστήμονες “ξεκλειδώνουν” την διαδικασία μετάδοσης παθογόνων βακτηρίων από το τυρί στον άνθρωπο

Γάλλοι επιστήμονες παρασκευάζουν τυρί σε εργαστήριο, προκειμένου να μελετήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης παθογόνων μέσω της κατανάλωσης τυριού.

Αφλατοξίνες σε φιστίκια: Αξιολόγηση απολύμανσης με καβούρδισμα ραδιοσυχνοτήτων

Νέα μελέτη υποστηρίζει πως το καβούρδισμα με ραδιοσυχνότητες προάγει την αποικοδόμηση της αφλατοξίνης και επιτυγχάνει καλύτερη ποιότητα των φιστικιών.

H άποψη των καταναλωτών για τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα

Η δημόσια αποδοχή και η βιωσιμότητα των τροφίμων που παράγονται με χημικά, ψηφιακά και μηχανικά μέτρα ελέγχου των ζιζανίων.

Πρόβλεψη της διάρκειας ζωής των τροφίμων με χρήση προγνωστικής μικροβιολογίας

Πρόβλεψη της ανάπτυξης, της επιβίωσης και της συμπεριφοράς των μικροοργανισμών στα τρόφιμα και σε εγκαταστάσεις παραγωγής.

Γέλιο… Το βραβείο του “τρελού επιστήμονα” στα ηλεκτρικά καλαμάκια που αλλάζουν τη γεύση του φαγητού

Nobel Ig Ιατρικής για τη διερεύνηση του εάν υπάρχει... ίσος αριθμός τριχών στα ρουθούνια μας!

H κανέλα «εχθρός» της παχυσαρκίας!

Νέα μελέτη αποδεικνύει τα οφέλη της κανέλας και στην μείωση της συσσώρευσης λίπους.

Αλεύρι: Έκκληση των επιστημόνων για μείωση των θερμοκρασιών τηγανίσματος και ψησίματος

Επιστημονική μελέτη καλεί σε μείωση επεξεργασίας των προϊόντων αλεύρου ειδικά του τηγανίσματος και του ψησίματος σε υψηλή θερμοκρασία.

Το βότανο που σκοτώνει βακτήρια και μούχλα στο πρόβειο τυρί

Αποξηραμένα βότανα ως εύκολη στη χρήση και οικονομική εναλλακτική λύση για παράταση της διάρκειας ζωής του πρόβειου τυριού.

Ελιές Καλαμών με προβιοτικά: Άλλη μία επιτυχία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μετατρέποντας τις ελιές Καλαμών σε βιολειτουργικό τρόφιμο - Παραγωγή μη γαλακτοκομικών προϊόντων με προβιοτικούς μικροοργανισμούς.

Πως δίνουν γεύσεις στα πατατάκια; Οι επιστήμονες Χημείας Τροφίμων απαντούν

Πως (στο καλό) ένα πατατάκι έχει γεύση ομελέτας, μπάρμπεκιου ή γαρίδας;

Οι ξηροί καρποί ως ενδιάμεσο σνακ μειώνουν τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου στους Millenials

Επιστημονική μελέτη για την ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης ξηρών καρπούς σε νεαρούς ενήλικες.

Aνακαλύφθηκε απολυμαντικό που σκοτώνει τη σαλμονέλα σε 5 δευτερόλεπτα!

Ερευνητές στην Αυστραλία ανέπτυξαν νερό που ενεργοποιείται από πλάσμα ως φιλικό προς το περιβάλλον απολυμαντικό τροφίμων, που μπορεί να σκοτώσει τροφιμογενή υπερβακτηρίδια σε δευτερόλεπτα.

Ψωμί εμπλουτισμένο με αρσενικές μέλισσες – Μελέτη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Επιδράσεις της ενσωμάτωσης αρσενικών μελισσών στις ιδιότητες της ζύμης και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ψωμιού από αλεύρι σίτου.

Σταφυλοκοκκική εντεροτοξίνη: Ο ”παράξενος” κίνδυνος στα γαλακτοκομικά!

Μεταξύ των αιτιών μικροβιακών τροφικών διαταραχών της υγείας του ανθρώπου, η σταφυλοκοκκική τροφική τοξίνωση κατέχει σημαντική θέση.

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης