Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

υγεία

Αρχικήυγεία

Απρόσμενο επιστημονικό εύρημα συσχετίζει τη βιταμίνη D με ανοσία στον καρκίνο

 Η βιταμίνη D «κλειδί» για την ανοσία κατά του καρκίνου και την αποτελεσματικότητα της ανοσοθεραπείας, διαπιστώνει έρευνα, με επικεφαλής τον Έλληνα Ευάγγελο Γιαμπαζολιά.

Πλαστικά σε τρόφιμα: Μια “λίστα” γεμάτη εκπλήξεις

Ανησυχητικά ευρήματα σε μελέτη που δημοσίευσε το Environmental Research.

ΠΟΥ Ευρώπης: Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Πρόταση για λήψη μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η πρόσβαση σε αλκοολούχα ποτά και να απαγορευτούν τα αρώματα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Σκόνες αδυνατίσματος: Κίνδυνος από υψηλή περιεκτικότητα τοξικών ουσιών

Τα ορυκτέλαια καθιστούν «ακατάλληλες» σχεδόν όλες τις σκόνες αδυνατίσματος.

Πως η διατροφή ενός πατέρα επηρεάζει τους απογόνους του μέσω του σπέρματος

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πως επηρεάζονται τα αγόρια και πως τα κορίτσια, από της διατροφή του μπαμπά τους.

Πως τα φάρμακα απώλειας βάρους παραμορφώνουν το πρόσωπο

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το "πρόσωπο Ozempic"

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις προστασίας από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Σημαντικές οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της χώρας μας.

Ποια τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία στο δέρμα

Γιατί ο ήλιος και τα λάιμ δεν πάνε μαζί; - Πότε υπάρχει ο κίνδυνος καρκίνου του δέρματος από φωτοευαισθησία;

Παρά λίγο να πεθάνει προσπαθώντας να θεραπεύσει τον καρκίνο με συμβουλές του διαδικτύου

Η ιατρική καθοδήγηση σε σοβαρά προβλήματα υγείας είναι επιτακτική.

Γιατί τα παιδιά τρώνε τις μύξες τους; Είναι θέμα κακής ψυχολογίας;

Πολλοί γονείς αδυνατούν να συνετίσουν τα παιδιά τους στο θέμα της βλεννοφαγίας – τι λένε οι ειδικοί.

Μετάδοση της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο – 463 θάνατοι – Ανησυχία του ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε σήμερα την «τεράστια ανησυχία του» για την αυξανόμενη εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη, ανάμεσά τους και άνθρωποι.

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αποκάλυψε το μυστικό για την μείωση της ζάχαρης στη διατροφή

Ο μυστικό του διάσημου ηθοποιού Arnold Schwarzenegger για να περιορίσετε την όρεξη για ζάχαρη.

Άχρηστα τα αντιβιοτικά στον επίμονο βήχα

Τα αντιβιοτικά δεν είναι αποτελεσματικά για τις περισσότερες λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Κίνδυνος σοβαρής βλάβης στον εγκέφαλο από τα γεύματα fast food – Επιστημονική πειραματική μελέτη

Διατροφή με λιπαρά και ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμη βλάβη στον εγκέφαλο των εφήβων σύμφωνα με ερευνητές του USC.

Καφές: Καινοτόμα συσκευή που μετράει εάν η κατανάλωση είναι ασφαλής

Η συσκευή λαμβάνει υπόψην παράγοντες και εκτός της καφεΐνης.

Μελέτη αποκαλύπτει ποια τρόφιμα και πως μπορεί να οδηγήσουν σε αρθρίτιδα

Πώς ένα κοινό συστατικό στα τρόφιμα μπορεί να πάρει λάθος «δρόμο» οδηγώντας σε αρθρίτιδα.

Χημικές ουσίες σε γαρίδες και άλλα θαλασσινά – Υποτιμημένος ο κίνδυνος έκθεσης σε PFAS

Επιστήμονες προτείνουν την θέσπιση ορίου κατανάλωσης στα θαλασσινά, λόγω κινδύνων για την υγεία.

Καταναλώνουμε όντως χημικές ουσίες από τις συσκευασίες μέσω των τροφίμων;

Μελέτη επισημαίνει την ανάγκη για ασφαλέστερες συσκευασίες πλαστικού.

Συναγερμός για επικίνδυνα επίπεδα χημικών ουσιών στην παγκόσμια παροχή νερού – Πως να τα αφαιρέσετε από τη βρύση σας

Ποια φίλτρα νερού είναι κατάλληλα για την απομάκρυνση των "για πάντα χημικών";

Το “μυστικό” συστατικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και δρα ως αντικαταθλιπτικό

Μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για τη ευεργετική δράση ενός κοινού μπαχαρικού.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης