Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Μποζολέ: Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Όπως κάθε τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, το καινούργιο Μποζολέ έφθασε στη Γαλλία.

Mincemeat pie: Το παράξενο βρετανικό Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο με κιμά και ζάχαρη

Πως η ζάχαρη καθόρισε τη συνταγή στο πέρασμα των χρόνων.

Το “αδικημένο” σέσκουλο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Γιατί λέγεται ελβετικό (Swiss chard) αφού στην πραγματικότητα είναι Σικελικό;

Η γαλοπούλα στην Ελλάδα και τα… «μυστικά» της

Η γαλοπούλα έφτασε στην Ελλάδα το 1960 μέσω της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και συνεχίζει απτόητη την ανοδική της πορεία.

Σαλάτα: Η επανάσταση του δημοφιλέστερου ορεκτικού στον κόσμο

Πως δημιουργήθηκε η Ceasar's σαλάτα- Η θέση του ντάκου στην παγκόσμια κατάταξη.

Spiro Spathis: Το αναψυκτικό του Έλληνα που… «τα σπάει» στην Αίγυπτο – Τρελές πωλήσεις μετά τον πόλεμο στη Γάζα

Το αντιδυτικό Μποϊκοτάζ στη Μέση Ανατολή οδήγησε το αναψυκτικό του Έλληνα Μετανάστη σε αύξηση των πωλήσεων 350%.

Από που προέρχεται η ομελέτα;

Πως συνδέεται ο Ναπολέων;

Η Κορινθιακή σταφίδα απέκτησε το δικό της μουσείο

Χώρος διάσωσης και διάδοσης της σταφιδικής ιστορίας, το κτίριο του Ινστιτούτου Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, «Σωσίπολις» στον Πύργο.

Μυτιλήνη: Η μεγάλη γιορτή του κάστανου στην Αγιάσο

Ο Αγιασώτικος καστανιώνας αποτελεί πόλο έλξης ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Παγκόσμια Ημέρα Vegan: Ο Πυθαγόρας ήταν υπέρμαχος μιας διατροφής χωρίς κρέας και ζωικά προϊόντα

Η ίδρυση του όρου και οι αναφορές από την αρχαιότητα.

Παγκόσμια ημέρα Πατσά…

Και όμως υπάρχει.

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: Το Σπαγγέτι Πουτανέσκα και οι οίκοι ανοχής της Νάπολης

Η Προβηγκιανή πόρνη και οι «κατοικίες της ευτυχίας».

Pop-up: Ποιος βρίσκεται πίσω από το επαναστατικό άνοιγμα που έχουν τα κουτάκια αναψυκτικών

60 χρόνια πριν, ένα τυχαίο περιστατικό επρόκειτο να φέρει επανάσταση στα κουτάκια αναψυκτικών.

Πως φτιάχνονται τα αναψυκτικά – Ποιες διαδικασίες απαιτούνται – Ο ρόλος των πρώτων υλών

Η ιστορία των αναψυκτικών είναι πιο παλιά απ' όσο νομίζετε...

Πασατέμπος: Δυναμική επιστροφή του ξεχασμένου σνακ

Ιστορία, θρεπτική αξία, συντήρηση και ασφάλεια τροφίμων του πάλαι ποτέ δημοφιλούς σνακ, η παγκόσμια αγορά του οποίου, παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη.

1956: Όταν η ζυθοποιία ΦΙΞ ήταν η παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης

Παιδιά της εποχής θυμούνται τις όμορφες στιγμές που έζησαν ανάμεσα σε πελώρια βαρέλια και σε φορτία με κριθάρι.

Σαλάτα του Καίσαρα: Από ποιον… καίσαρα πήρε το όνομα της;

Ποιος απ' όλους είναι ο Καίσαρας που ανακάλυψε, αγάπησε και έδωσε το όνομα του στην αγαπημένη σαλάτα;

Αιθυλένιο σε μπανάνες και άλλα φρούτα: Επικίνδυνο για την υγεία ή φυσική ορμόνη;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αιθυλένιο, το οποίο έχετε "δει" πολλάκις χωρίς να το ξέρετε!

Πιπέρι μαύρο, λευκό και κόκκινο: Ποιο είδος ταιριάζει σε κάθε φαγητό

Αναλύοντας ένα κυρίαρχο στοιχείο της μαγειρικής.

Halloween: Τι συμβαίνει με τις απούλητες κολοκύθες;

Η προέλευση του "σκοτεινού" εθίμου.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης