Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
8.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

14 χρόνια χρειάστηκαν για να ανοίξουν επιστήμονες αρχαίο δοχείο με κρασί, ηλικίας άνω των 3.000 ετών

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων14 χρόνια χρειάστηκαν για να ανοίξουν επιστήμονες αρχαίο δοχείο με κρασί, ηλικίας άνω των 3.000 ετών
spot_img

Ένα χάλκινο δοχείο που βρέθηκε το 2010 και ανοίχτηκε πρόσφατα, περιέχει αποσταγμένο κρασί ηλικίας άνω των 3.000 ετών.

Ίχνη από υγρό βρέθηκαν σε ένα αρχαίο χάλκινο αντικείμενο στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας. Ανακαλύφθηκε ότι προέρχονται από αποσταγμένο αλκοολούχο ποτό, που χρονολογούν την προέλευση της παραγωγής αποσταγμένου αλκοόλ στην Κίνα πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια, ανέφερε το Εθνικό Ινστιτούτο Κατάχρησης Αλκοόλ και Αλκοολισμού Xinhua, σύμφωνα με το Agerpres.

- Advertisement -

Το υγρό βρισκόταν σε αυτό το χάλκινο δοχείο που ανακαλύφθηκε το 2010 στην περιοχή των ερειπίων Daxinzhuang στην πόλη Jinan, την πρωτεύουσα της επαρχίας Shandong, και χρονολογείται από τα τέλη της δυναστείας Shang (1600 π.Χ. – 1046 π.Χ.). Οι αρχαιολόγοι χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να ανοίξουν το σφραγισμένο δοχείο.

Ένα δείγμα του υγρού στάλθηκε για δοκιμή στο Διεθνές Εργαστήριο Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Shandong, το οποίο επιβεβαίωσε ότι περιείχε αιθανόλη.
Σύμφωνα με τον Wu Meng, ερευνητής στο εργαστήριο που ηγήθηκε της έρευνας, το κρασί από φρούτα και το κρασί από ρύζι που γίνονται μέσω ζύμωσης δηλαδή χωρίς απόσταξη περιέχουν ζάχαρη και πρωτεΐνη, εκτός από αιθανόλη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν βρέθηκαν ίχνη ζάχαρης ή πρωτεΐνης στο δείγμα, που σημαίνει ότι το υγρό ήταν αποσταγμένο κρασί.

«Η προέλευση του αποσταγμένου κρασιού στην Κίνα ήταν πάντα ένα σημαντικό θέμα στη μελέτη της οινικής κουλτούρας στη χώρα», είπε ο Wu. Παλαιότερα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εξαρτήματα απόσταξης από τη δυναστεία των Χαν (202 π.Χ. – 220 μ.Χ.) σε διάφορες τοποθεσίες, καθώς και ίχνη αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών που χρονολογούνται από την ίδια περίοδο.
Νέες ανακαλύψεις υποδηλώνουν ότι η ιστορία της παραγωγής αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών στην Κίνα μπορεί να έχει ξεκινήσει 1.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.

Σουβλατζίδικα: Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τις κομμένες ντομάτες και κρεμμύδια – Προσομοιώσεις ανάπτυξης παθογόνων

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές που εργάζονται σε σουβλατζίδικα, σχετικά με τη συντήρηση τοματών και κρεμμυδιών κομμένων σε φέτες, για την αποτροπή τροφικής δηλητηρίασης των πελατών τους.

Συμπληρώματα πρωτεΐνης: Αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών στα μισά εργαστηριακά δείγματα

Νέα μελέτη αποκαλύπτει αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων και τοξινών σε δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο