ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΕνέσεις απώλειας βάρους: Τα νεότερα δεδομένα

Ενέσεις απώλειας βάρους: Τα νεότερα δεδομένα

2 λεπτά ανάγνωσης

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Από την στιγμή που εμφανίστηκε στην αγορά το Ozempic, έχει γίνει χαμός. Αν και το φάρμακο αυτό είναι για συγκεκριμένες ασθένειες (διαβήτη τύπου 2 και σχετικές με αυτόν ασθένειες), υπάρχει μια φρενίτιδα. Το Ozempic έχει γίνει το «ιερό δισκοπότηρο» για αδυνάτισμα.

- Advertisement -

Από προσωπική μου επαφή με συγγενείς και φίλους, αυτό που γίνεται είναι τούτο: χαπακώνονται με την ελπίδα να χάσουν βάρος! Και φυσικά δεν βελτιώνουν ούτε την διατροφή τους, ούτε τον τρόπο ζωής (άσκηση κλπ).

Και όταν χάσουν λίγα κιλά, σταματάνε το Ozempic και παχαίνουν! Σχετικά με το Ozempic και τα νεότερα δεδομένα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.theguardian.com/news/ng-interactive/2025/may/17/weight-loss-drugs-altering-views-how-body-brain-work. Σύμφωνα με το άρθρο υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση αυτών των φαρμάκων πέρα από το αδυνάτισμα, ωστόσο έχει διαπιστωθεί ότι η ταχεία απώλεια βάρους ακολουθήθηκε από μια ταχεία ανάκαμψη. Όταν οι άνθρωποι σταμάτησαν να λαμβάνουν σεμαγλουτίδη, ανέκτησαν όλο το βάρος που έχασαν μέσα σε 10 μήνες – πολύ πιο γρήγορα από ό,τι με τις συμβατικές παρεμβάσεις….

- Advertisement -
Δημόκριτος: «Μάθε καλά λίγα, παρά πολλά και τίποτα» - Cibum.gr
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Βρεφικά γάλατα στην Ελλάδα: Τι έδειξε νέα μελέτη για λίπος, ετικέτες και λιπαρά οξέα σε 15 δείγματα απο τρία μεγάλα σουπερμάρκετ

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν μεγάλες διαφοροποιήσεις στη θρεπτική σύνθεση, με ιδιαίτερα έντονες αποκλίσεις στο προφίλ των λιπαρών.

Αλκοολούχα ποτά: Νέα ενοποιημένη έκδοση των κανόνων της ΕΕ για τα πρόσθετα

Τι αλλάζει για μπύρα, κρασί και οινοπνευματώδη ποτά με την επικαιροποίηση της βασικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Κρέμα γάλακτος στο επίκεντρο επιστημονικής έρευνας για μόλυνση από επικίνδυνους χημικούς ρύπους PCBs

Νέα μελέτη εξετάζει την παρουσία διοξινοειδών PCB στην κρέμα γάλακτος και την επίδραση της βιομηχανικής επεξεργασίας