Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Νταμπλ στο… μελομακάρονο! Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη πρόταση

Τρία αδέρφια ζαχαροπλάστες από τη Θεσσαλονίκη πήραν... το νταμπλ στο μελομακάρονο και ετοιμάζονται για το νταμπλ στον κουραμπιέ.

Ψήσιμο γαλοπούλας σε φριτέζα αέρος – Γίνεται;

Το διαδίκτυο βρίθει από συνταγές για μαγείρεμα γαλοπούλας σε φριτέζα αέρος, ωστόσο δεν έχουν όλοι το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ποιο τυρί ταιριάζει με ποιο κρασί : Τα μυστικά για τους πιο επιτυχημένους συνδυασμούς

12 κλασικοί συνδυασμοί για να απολαύσετε.

Το μελομακάρονο… αλλιώς! Κέικ, άλειμμα, κρουασάν και γιαούρτι με γεύση μελομακάρονου…

Οι διαφορετικές «version» του μελομακάρονου: από το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, στο κέικ, το κρουασάν, το παγωτό και το άλειμμα σε ψωμί.

Παραδοσιακή πηλιορείτικη φασολάδα – Η απόλυτη συνταγή

Στο ορεινό Πήλιο δεν υπάρχει ταβέρνα και εστιατόριο που να μη διαθέτει στο μενού του την αξεπέραστη φασολάδα.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κοτόσουπας σύμφωνα με τους ειδικούς

Ο παραδοσιακός ζωμός καταναλώνεται για την θεραπεία κρυολογήματος και γρίπης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

«Από στόμα σε στόμα»: Μεγάλη επιτυχία και πλήθος καλεσμένων στην παρουσίαση του βιβλίου Μπαμπαρίγου – Παπαλαζάρου

Το αδιαχώρητο στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Ηράκλειο: Παγκόσμια Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO

Μια από τις εφτά πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο που αναγνωρίστηκαν ως Δημιουργικές Πόλεις Γαστρονομίας της UNESCO.

Taste Atlas: Δύο ελληνικά γλυκά στα 50 κορυφαία του κόσμου και ένα στα… χειρότερα

Ποιο είναι το παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που μπήκε στη λίστα με τα χειρότερα γλυκά του Taste Atlas.

“Από στόμα σε στόμα” το νέο βιβλίο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Αναστάσιου Παπαλαζάρου

Μια πρωτότυπη συλλογή αυθεντικών παραδοσιακών συνταγών από όλη την Ελλάδα.

Η κρητική κουζίνα εντυπωσιάζει το Kitchen Tv της Σερβίας

Τηλεοπτικά γυρίσματα για τους γαστρονομικούς θησαυρούς της κρητικής κουζίνας, πραγματοποίησε στην Ανατολική Κρήτη το συνδρομητικό κανάλι Kitchen TV της Σερβίας.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τυρί πίτσας

Η σημασία της υγρασίας και του λίπους.

Μπορείτε να βράζετε τα μακαρόνια και σε άλλα υγρά εκτός από νερό;

Απρόβλεπτες εναλλακτικές για βράσιμο ζυμαρικών αντί για νερό.

Τι ακριβώς είναι η σάλτσα χρένου που χρησιμοποιείται και για μπριζόλες;

Το λαχανικό που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το μπρόκολο και το λάχανο.

Κρέας: Η σημασία της “ξεκούρασης” μετά το ψήσιμο

Πόσα λεπτά "ξεκούρασης" χρειάζεται το μοσχαρίσιο και πόσα το κοτόπουλο και το χοιρινό.

Πιπέρι μαύρο, λευκό και κόκκινο: Ποιο είδος ταιριάζει σε κάθε φαγητό

Αναλύοντας ένα κυρίαρχο στοιχείο της μαγειρικής.

Χρυσοί Σκούφοι 2023: Μεγάλος Νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

Φέτος ο θεσμός γιόρτασε 30 χρόνια παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας.

Ποια είναι η διαφορά του χυμού από το εκχύλισμα

Μπορεί να δώσουν τελείως διαφορετική γεύση και υφή στο φαγητό.   Όταν μια συνταγή απαιτεί εκχύλισμα φρούτου, είναι το ίδιο να χρησιμοποιούμε χυμό (είτε πρόκειται...

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης