Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Ο εθισμός του στα αναψυκτικά τον οδήγησε σε μεταμόσχευση ήπατος

Η υπερβολική κατανάλωση ανθρακούχων ποτών αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για το συκώτι

Η αιτία πίσω από την αύξηση τροφικών δηλητηριάσεων από μολυσμένα τρόφιμα

Κάθε χρόνο, περίπου 1 στους 6 ανθρώπους στις ΗΠΑ αρρωσταίνει από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων

Η Διαμαντής Μασούτης πιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για την ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων

Απονομή Πιστοποιητικών στην  Διαμαντής Μασούτης από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επτά αγωγές εκατομμυρίων στην αλλαντοβιομηχανία που προκάλεσε τον θάνατο 9 ανθρώπων από λιστέρια

Αγωγές για αποζημιώσεις στα θύματα λιστερίωσης που κυμαίνονται από 25.000 έως 5 εκατομμύρια δολάρια.

Γιατί πρέπει να πλένουμε μπανάνες και αβοκάντο πριν τα ξεφλουδίσουμε;

Για κάθε φρούτο το ταξίδι από τη συγκομιδή στην κατανάλωση κρύβει πολλούς ρύπους και άλλα τόσα μικρόβια!

«Ανεπαρκές» το λευκό ξύδι της Lidl σύμφωνα με γερμανική μελέτη

Γιατί έλαβε χαμηλή βαθμολογία το λευκό ξύδι της Lidl.

Οι επιστήμονες μόλις ανακάλυψαν πόσες και ποιες χημικές ουσίες εισέρχονται στο σώμα μας από τις συσκευασίες των τροφίμων

Περισσότερες από 3.000 χημικές ουσίες από τις συσκευασίες τροφίμων έχουν διεισδύσει στο σώμα μας, σύμφωνα με μελέτη.

Πρόστιμο σε χονδρέμπορο τροφίμων για διανομή μολυσμένου με καρκινογόνα βαφή, φοινικέλαιο

Η απαγορευμένη βαφή Sudan βρέθηκε σε φοινικέλαιο που διακινούνταν στη Βρετανία.

8 λουκέτα σε εστιατόρια – Βρήκαν ποντίκια και κατσαρίδες!

Οκτώ εντολές κλεισίματος επιδόθηκαν σε επιχειρήσεις τροφίμων τον Αύγουστο στην Ιρλανδία.

Κανέλα: Τι κινδύνους για την υγεία προκαλεί η μόλυνση της με μόλυβδο

Τι συμβαίνει αν καταναλώσετε κανέλα μολυσμένη με μόλυβδο.

12χρονος, προσβλήθηκε από σαλμονέλα και σήψη σε ξενοδοχείο της Αιγύπτου που έκλεισε μέσω της easyJet

Άθλιες οι συνθήκες υγιεινής στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του.

ΕΕ: Αξιολόγηση των συστημάτων ελέγχου στις Γερμανικές γαλακτοβιομηχανίες

Τα ευρήματα της Ευρωπαϊκής Γενικής Διεύθυνσης για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων στις γαλακτοβιομηχανιές της Γερμανίας.

Προειδοποιήσεις στις συσκευασίες τροφίμων όπως στα τσιγάρα για την πρόληψη ασθενειών

Πώς θα σας φαινόταν αν πάνω στη συσκευασία στο χάμπουργκερ βλέπατε έναν διασωληνωμένο καρδιοπαθή;

Ποιο τρόφιμο δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεται μαζί με τα αγγούρια στο ψυγείο

Ένας απο τους συχνότερους συνδυασμούς στη σαλάτα που πρέπει όμως να αποθηκεύεται χωριστά.

Περιττώματα ποντικιών σε Ιταλικό εστιατόριο

Το εστιατόριο έλαβε 1 αστέρι στα 5 στο σύστημα υγειονομικής αξιολόγησης.

Φριτέζα αέρα: Ποια μέρη της συσκευής δεν πρέπει να αγγίζετε ΠΟΤΕ και ποια τρόφιμα ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται στη φριτέζα αέρα, για λόγους ασφαλείας αλλά και γεύσης.

Γρατζουνισμένο αντικολλητικό τηγάνι: Είναι ασφαλές για χρήση ή μήπως επικίνδυνο;

Αυξάνονται οι κίνδυνοι των χημικών ουσιών στα σκεύη που έχει φύγει μέρος της αντικολλητικής επιφάνειας.

Η EFSA επαναξιολογεί το εξάνιο ως διαλύτη στη βιομηχανία τροφίμων

Έκθεση της EFSA σχετικά με την ανάγκη επαναξιολόγησης της ασφάλειας του εξανίου που χρησιμοποιείται ως διαλύτης εκχύλισης στην παραγωγή τροφίμων και συστατικών τροφίμων.

Θεσσαλονίκη: Το ύποπτο φαγητό που έφαγαν οι 40 επιχειρηματίες και δηλητηριάστηκαν

Ένα από τα πρώτα πιάτα φαίνεται πως είναι η αιτία για την μαζική τροφική δηλητηρίαση επιχειρηματιών σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο