Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Η αγωνία της Σκωτίας για την αλλαγή του νόμου περί Ασφάλειας Τροφίμων

H Σκωτσέζικη Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων κρούει των "κώδωνα του κινδύνου" για την απομάκρυνση των προτύπων ασφάλειας από τους νόμους της ΕΕ

Γαλλία: 12 εκατομμύρια πολίτες πίνουν μολυσμένο νερό

Το νερό της βρύσης δεν είναι πόσιμο στο ένα τέταρτο των γαλλικών κωμοπόλεων

Επιστήμη: Νέο υλικό στις συσκευασίες τροφίμων καταπολεμά τη λιστέρια

Ερευνητές προτείνουν τη χρήση νανοσωματιδίων άνθρακα εμπλουτισμένων με χαλκό στις συσκευασίες τροφίμων για την αντιμετώπιση της λιστέρια

Ασφάλεια τροφίμων: Ο κανόνας των “5 δευτερολέπτων” και άλλα… ασύστολα ψεύδη!

Οι μύθοι που επικρατούν για την ασφάλεια των τροφίμων και θα μπορούσαν να θέσουν τους καταναλωτές σε κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Ο Κανονισμός της ΕΕ για τα ανακυκλωμένα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/1616 της Επιτροπής για τα ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2022.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στην Αρκαδία: Από πλανόδιο πωλητή η γουρουνοπούλα – Δηλώσεις των γιατρών

Έρευνα του ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό του πλανόδιου την ταυτότητα του οποίου γνωρίζει

Βρετανία :”Εφιάλτη” στην κουζίνα γνωστής παμπ καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες, σε βάρος του σεφ τους

Ένας υπάλληλος παμπ μηνύεται από τους εργοδότες του, που τον κατηγορούν για ανθυγιεινές πρακτικές εντός των εγκαταστάσεων.

200 κρούσματα E. coli στη Βρετανία από τις αρχές Σεπτεμβρίου

Σε συναγερμό οι αρχές για να εντοπίσουν την αιτία

Τι είναι το βενζο[α]πυρένιο και γιατί ανακαλούνται τα τρόφιμα που το περιέχουν

Επικίνδυνος για την υγεία ο υδρογονάνθρακας που βρίσκεται σε καπνισμένα και αποξηραμένα τρόφιμα

Οι 5 κυριότερες προκλήσεις που απειλούν την ασφάλεια τροφίμων

Ο καθηγητής Chris Elliott, ειδικός στην ασφάλεια τροφίμων, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις 5 κυριότερες προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων.

Αρκαδία: Στο νοσοκομείο με σαλμονέλα 15 άνθρωποι – Έφαγαν γουρουνόπουλο

Το μολυσμένο τρόφιμο καταναλώθηκε σε γιορτή στην εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας στην περιοχή Βάστα Αρκαδίας

“Οι Vegan δεν κινδυνεύουν από τροφική δηλητηρίαση” – Μύθοι και δεισιδαιμονίες για την ασφάλεια τροφίμων, στην Ευρώπη

Σύμφωνα με έρευνα, ένα μεγάλο μέρος Ευρωπαίων καταναλωτών πιστεύει και εφαρμόζει παραδοσιακές πεποιθήσεις για την ασφάλεια τροφίμων που δεν έχουν επιστημονική βάση

ΗΠΑ: Πιέσεις να χαρακτηριστεί η γλουτένη κύριο αλλεργιογόνο

Η γλουτένη στις ΗΠΑ δεν έχει μπει στη λίστα με τα βασικά αλλεργιογόνα, σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου και έχει αναγνωριστεί και είναι υποχρεωτική η επισήμανσή της στα τρόφιμα.

Έκθεση AESAN: Ρεκόρ ειδοποιήσεων για επικίνδυνα τρόφιμα στην Ισπανία το 2021

Αύξηση-ρεκόρ του αριθμού ειδοποιήσεων από το δίκτυο συναγερμών για επικίνδυνα τρόφιμα στην Ισπανία σύμφωνα με νέα έκθεση της AESAN

Ανάκληση μη εγκεκριμένων ελαίων κάνναβης – Περιέχουν μη ασφαλή επίπεδα THC

Ενημέρωση της πύλης RASFF από την Ιρλανδία

EFSA: Άρχισαν οι εγγραφές για την Ερευνητική Συνέλευση Αξιολόγησης Κινδύνων (RARA)

Προώθηση χρηματοδότησης και νέων συνεργασιών, στην έρευνα για την ασφάλεια τροφίμων

Προσοχή – ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε Ελληνικό κατεψυγμένο μπιφτέκι κοτόπουλο (φωτο)

Άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας

EFSA: Γνωμοδότηση για το πρωτεΐνικό γάλα σιδήρου ως Novel Food

Προορίζεται για συμπληρώματα διατροφής, για τρόφιμα ειδικών ιατρικών σκοπών και ως συστατικό διατροφής για έλεγχο βάρους

Φώσφορος: Επίδραση στη υγεία όταν λαμβάνεται ως πρόσθετο στα τρόφιμα ή από φυσικές τροφές

Διαφορετική επίδραση έχει ο προστιθέμενος φώσφορος της βιομηχανίας τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία σε σχέση με τον φυσικά προσλαμβανόμενο από τις τροφές

Olestra: Το αμφιλεγόμενο πρόσθετο -υποκατάστατο λίπους

Γιατί επιτρέπεται στις ΗΠΑ αλλά όχι στην Ευρώπη

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης