Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Εγκαταστάσεις παραγωγής: Νέα συσκευή στο μέγεθος παλάμης που ανιχνεύει ταυτόχρονα πολλά βακτήρια μέσα σε μία ώρα

Επιστήμονες ανέπτυξαν μια μέθοδο για την ταυτόχρονη ανίχνευση πολλαπλών ειδών βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες μέσα σε μία ώρα χρησιμοποιώντας μια φορητή συσκευή.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.

Μαγειρικό λάδι: Αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά οι κίνδυνοι της επαναχρησιμοποίησης

Μελέτη δείχνει πως η επαναχρησιμοποίηση τηγανέλαιου, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Εισαγόμενο κρέας από τρίτες χώρες: Μελέτη αποκάλυψε ελλείψεις υγιεινής και έναν άγνωστο στην ΕΕ ορότυπο STEC

Έρευνα για την μικροβιολογική ποιότητα ωμού βοείου κρέατος που εισάγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τρίτες χώρες.

4 Γεωπόνοι 2 Κτηνίατροι 1 βιολόγος και 1 Χημικός στη νεοσύστατη Συντονιστική Επιτροπή Ελέγχου Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ

Απόφαση Αυγενάκη για συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Επισήμων Ελέγχων διετούς θητείας.

Υδράργυρος στον τόνο: Τα επίπεδα παρέμειναν ίδια τα τελευταία 50 χρόνια παρά τη μείωση του στην ατμόσφαιρα

Η περιεκτικότητα σε υδράργυρο στον τόνο παραμένει αμετάβλητη από το 1971.

Χημικές ουσίες σε γαρίδες και άλλα θαλασσινά – Υποτιμημένος ο κίνδυνος έκθεσης σε PFAS

Επιστήμονες προτείνουν την θέσπιση ορίου κατανάλωσης στα θαλασσινά, λόγω κινδύνων για την υγεία.

Καταναλώνουμε όντως χημικές ουσίες από τις συσκευασίες μέσω των τροφίμων;

Μελέτη επισημαίνει την ανάγκη για ασφαλέστερες συσκευασίες πλαστικού.

ΕΕ: Τέλος ο ισχυρισμός υγείας για τη μονακολίνη Κ στα τρόφιμα

Πρόταση τροποποίησης Καν. 432/2012 σχετικά με τον ισχυρισμό υγείας για τη μονακολίνη Κ από κόκκινο μύκητα ανεπτυγμένο σε ρύζι.

Kουλουράκια του Πάσχα: Ο σοβαρός κίνδυνος που κρύβουν και πώς να τον αποφύγετε

Ο ύπουλος κίνδυνος που ελλοχεύει ενώ φτιάχνετε κουλουράκια και τσουρέκια.

Συναγερμός για επικίνδυνα επίπεδα χημικών ουσιών στην παγκόσμια παροχή νερού – Πως να τα αφαιρέσετε από τη βρύση σας

Ποια φίλτρα νερού είναι κατάλληλα για την απομάκρυνση των "για πάντα χημικών";

ΕΕ: Πρόταση για επικαιροποίηση των κριτηρίων ασφάλειας του Κανονισμού 2073/2005 για τη Listeria monocytogenes

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα.

Η καλή είδηση της ημέρας: Τι έδειξε μεγάλη έρευνα για επιμολυντές σε τρόφιμα για βρέφη και παιδιά

Ανάλυση 739 δειγμάτων βρεφικών και παιδικών τροφών από το ινστιτούτο CVUA Freiburg της Γερμανίας.

Πως να κρατήσετε ασφαλές το φαγητό που περίσσεψε

Ειδικός δίνει συμβουλές για ασφαλή υπολείμματα τροφίμων.

CR: Υψηλές ποσότητες μολύβδου σε δημοφιλή παιδικά γεύματα της Kraft Heinz

Νέα έρευνα της Consumer Reports για δημοφιλή συσκευασμένα παιδικά γεύματα στις ΗΠΑ.

Τι είναι το E. coli που παράγει τις θανατηφόρες τοξίνες Shiga

Μοριακή μικροβιολόγος αναλύει την πιο ισχυρή ομάδα παθογόνων στελεχών E. coli.

Έτσι είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αιγύπτου…

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι Αρχές της Νορβηγίας για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προέλευσης Αιγύπτου…

Δηλητηριώδη φύκια μόλυναν τα οστρακοειδή στα Κύμινα Θεσσαλονίκης

Απαγόρευση αλίευσης οστρακοειδών στα Κύμινα Θεσσαλονίκης λόγω δηλητηριώδους φυτοπλαγκτού.

EFSA: Τροποποίηση των υφιστάμενων μέγιστων επιπέδων υπολειμμάτων για το fluxapyroxad σε λωτούς και μανιτάρια

Αυξάνονται τα όρια παρουσίας της δραστικής ουσίας fluxapyroxad σε καλλιεργούμενα μανιτάρια και λωτούς Ιαπωνίας.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης