Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αριστείδης Λεκάτης

Γεωπόνος ΓΠΑ, MBA Food & Agribusiness

ΓΕΝΝΗΣΗ / ΔΙΑΜΟΝΗ      Κοζάνη / Μελίσσια Αττικής

ΣΠΟΥΔΕΣ            

–  Γεωπόνος ΓΠΑ, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης

– MBA Food & Agribusiness

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ              

  • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ: Quality Control Manager, 2021 – σήμερα
  • ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ ΑΒΕΕ: Head of Quality Department, 2012 – 2021
  • ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΡΙΚΗ ΕΠΕ: Σύμβουλος Υλοποίησης Συστημάτων Ποιότητας (ISO 9001 & ISO 22000), 2003 -2012
  • ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Υπεύθυνος Εδαφολογικού Εργαστηρίου, 2004-2005

 


 

Τι χρειάζεται στην ζωή σας περισσότερο χρόνο από αυτό που διαθέτετε;

Περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου.

Για ποιο θέμα θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα;

Την διαβίωση σε έναν άλλον πλανήτη.

Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Ένα χαλαρό περπάτημα στο δάσος, δίπλα στο σπίτι μου.

Πoια η δυσκολότερη επαγγελματική απόφαση που έχετε πάρει;

Το να πρέπει να αποφασίσεις με γνώμονα αυτό που έχεις εκπαιδευτεί και μελετήσει σε βάθος, πάντα θα είναι η πιο δύσκολη στιγμή μέχρι την επόμενη φορά, ειδικότερα όταν έχει οικονομικό κόστος στην επιχείρηση.

Ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται συνεχώς.

Αν αλλάζατε εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό σήμερα, ποια εργασία θα επιλέγατε;

Την ενασχόληση με το ψάρεμα, σίγουρα.

Έχετε κάνει επαγγελματικά κάποιο λάθος για το οποίο θα θέλατε να ζητήσετε συγνώμη;

Λάθη υπήρξαν και θα υπάρχουν. Δεν άφησα κανένα από αυτά χωρίς την αποδοχή του, όταν συνέβη.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας;

Ένα χαμόγελο, μια γλυκιά κουβέντα πριν φύγω από το σπίτι.

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Η απλοποίηση των διαδικασιών/εντύπων και η έμφαση στην ουσία του αποτελέσματος.

Σε ποιο ερώτημα θα θέλατε να γνωρίζεται την απάντηση;

Υπάρχει άλλη ζωή για την ψυχή μας;

Ποια είναι η καλύτερη μέρα του έτους για σας;

Όταν μπαίνω στην βάρκα μου…

Ποια τηλεοπτική εκπομπή δεν υπάρχει, αλλά θα έπρεπε;

«Αλήθεια, γνωρίζετε τι πραγματικά τρώτε;»

Ποιο ενδιαφέρον σου παραμένει άγνωστο για τους συναδέλφους σας;

Η ενασχόλησή μου με την κηπουρική.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες τηγανιτές.

Τι ελπίζετε ότι δεν θα αλλάξει ποτέ;

Η μισαλλοδοξία των ανθρώπων.

Ποιον θεωρείτε μέντορά σας, που συνέβαλε αποφασιστικά στον τρόπο της επαγγελματικής και επιστημονικής σκέψης σας;

Η Βάσια Καζάζη στην πρώτη μου πιστοποίηση HACCP το 2003, με βοήθησε να αντιληφθώ την σπουδαιότητα της ασφάλειας του τρόφιμου, τη συνέπεια στην διαδικασία ανάλυσης κινδύνων και την ορθή ερμηνεία της νομοθεσίας.

Ποιος/α θα ήθελες να καθίσει δίπλα σου σε μια πτήση 10 ωρών;

Ο πατέρας μου, να μου εξιστορεί ιστορίες από την ζωή του.

Τι πρέπει να διδάσκουν στο σχολείο τα παιδιά, αλλά δεν διδάσκεται;

Υπομονή, επιμονή και συνεργασία.

Σε ποιο μη επαγγελματικό θέμα θα μπορούσατε να κάνετε μια παρουσίαση 40 λεπτών χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία;

Τα μυστικά της επιτυχίας του camping.

Εάν δεν χρειαζόταν να κοιμηθείτε, τι θα κάνατε με τον επιπλέον χρόνο;

Θα τον εκμεταλλευόμουν για τα hobby μου.

Ποια θα ήταν η πρώτη σας ερώτηση όταν ξυπνήσετε από λήθαργο 100 ετών;

Ζούμε στη γη ή φύγαμε;

Εάν μπορούσατε να αναβαθμίσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σε ολυμπιακό άθλημα, που θα ήταν αυτή ώστε να μπορούσατε να έχετε πιθανότητα να διεκδικήσετε ένα μετάλλιο;

Φτιάξε τον δικό σου λαχανόκηπο!!!

Τι υποψιάζεστε έντονα αλλά δεν έχετε καμία απόδειξη;

Κάποιος, κάπου μας κάνει πλάκα.

Τι θα αφαιρούσατε από τα πρότυπα ή την νομοθεσία ασφάλειας τροφίμων;

Τον κίνδυνο των επιμολυντών τροφίμων.

Εάν μπορούσατε να εξαλείψετε  ένα κίνδυνο στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν θα επιλέγατε;

Τα αλλεργιογόνα αλλά κυρίως τα ίχνη των αλλεργιογόνων ουσιών.

Ποιόν Έλληνα επιχειρηματία στον χώρο των τροφίμων θαυμάζεις;

Τα αδέλφια Σαράντη (ΟΛΥΜΠΟΣ). Θεωρώ ότι έχουν κάνει τεράστιες υπερβάσεις και επιτεύξεις στον χώρο των τροφίμων.

Αν γινόσασταν ένα είδος υπερνομοθέτη στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν/ους θα επιλέγατε να είναι τεχνικοί – επιστημονικοί σας σύμβουλοι;

Η εμπεριστατωμένη γνώση, η εμπειρία του καθώς και η χρόνια ενασχόλησή του στο χώρο του τρόφιμου τον καθιστούν αν μη τι άλλο μία καθόλα αξιόπιστη επιλογή, Νίκος Γδοντέλης.