Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δέσποινα Μαρσέλου

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Εξειδίκευση στα αυτοάνοσα νοσήματα

ΓΕΝΝΗΣΗ / ΔΙΑΜΟΝΗ

Αθήνα

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου London Metropolitan
  • Master of Science στην Κλινική Διατροφή και Ανοσολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • Εξειδίκευση στα αυτοάνοσα νοσήματα
  • Μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία

 


ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 06/08/1979 και σπούδασε στο Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου London Metropolitan στην Αγγλία.

Η κλινική της έρευνα με τίτλο «Θερμογένεση, Παχυσαρκία και τα Μεταβολικά Μονοπάτια των Μακροστοιχείων: Συσχέτιση με την Παχυσαρκία» βραβεύτηκε το 2004 στο περιοδικό του Βρετανικού Διαιτολογικού Συλλόγου ως μία από τις καλύτερες κλινικές έρευνες νέων αποφοίτων στη Μ.Βρετανία.

Απέκτησε Master of Science στην Κλινική Διατροφή και Ανοσολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία με έμφαση στη διαιτολογική υποστήριξη και παρέμβαση σε ασθενείς με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως διαβήτης, καρκίνος, τροφικές αλλεργίες.

Η  επαγγελματική ενασχόληση της ως Κλινικής Διαιτολόγου στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Newcastle upon Tyne και North Tees (NHS) στην Αγγλία της έδωσε την δυνατότητα να κάνει πράξη την επιστημονική της κατάρτιση, προάγοντάς την σε:

– Προϊσταμένη στο κέντρο του διαβήτη και ενδοκρινολογίας
Στη συνέχεια αποκτάει Certificate από τον Αγγλικό Σύλλογο Κοιλιοκάκης ως εκπαιδεύτρια σε εστιατόρια που σχεδιάζουν μενού χωρίς γλουτένη, αποκλειστικά για ασθενείς με κοιλιοκάκη, χωρίς κίνδυνο επιμόλυνσης.

Υπήρξε επιστημονική συνεργάτης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνη για σεμινάρια κλινικής διατροφής σε φοιτητές πρώτου πτυχίου και μεταπτυχιακού με παράλληλη επιμέλεια της διατροφικής αγωγής στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα την χρονική περίοδο 2007-2009.

Tην παρούσα περίοδο εργάζεται στο διαιτολογικό της γραφείο υπεύθυνη για την διατροφική φροντίδα ασθενών με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και για παροχή εξατομικευμένων διαιτολογίων για απώλεια βάρους ενώ απο το 2017 μετεκπαιδευτηκε στη φυτοφαγια εκπαίδευση από το Ecornell και T. Campbell Center of Nutrition Studies  από καταξιωμένους επιστήμονες, όπως είναι ο T. Campbell. και ειναι επίσημα επιτημονικός Συνεργάτις των plant based health professionals U.K. όπου και παρουσιαζει σε επιμορφωτικό διατροφικό course του Winchester University την δική της ενότητα: αυτοανοσία, χρόνια φλεγμονή και φυτοφαγία.