Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δρ Γιώργος Μηλιάδης

Χημικός, Διδάκτορας Χημείας Τροφίμων

ΓΕΝΝΗΣΗ / ΔΙΑΜΟΝΗ

Αθήνα

ΣΠΟΥΔΕΣ

Χημικός, με Master στη Χημική Τεχνολογία και Διδακτορικό στο αντικείμενο της Χημείας Τροφίμων

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Έχει θητεία 40 ετών σε Χημικά Εργαστήρια. Είναι Επικεφαλής Ερευνητής και Τεχνικός Διευθυντής των Εργαστηρίων Food Allergens Laboratories. Από το2017 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διαπίστευσης. Υπήρξε μέλος του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου. Διετέλεσε Διευθυντής Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς, Εμπειρογνώμων του Γραφείου Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής και Αξιολογητής του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης. Είναι εκπαιδευτής μεγάλου αριθμού επιστημόνων και εργαστηρίων περισσοτέρων των 40 χωρών με θέματα εκπαίδευσης πρότυπα ποιότητας, αναλυτικές τεχνικές και επίσημους ελέγχους τροφίμων. Είναι εξουσιοδοτημένος εκπαιδευτής Χημικής Μετρολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, Εμπειρογνώμων του TAIEX της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών, και Πρόεδρος πολλών επιστημονικών επιτροπών. Έχει υλοποιήσει επιτυχώς 88 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα στα περισσότερα των οποίων υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος. Έχει συνολικά 229 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, δημοσιεύματα συνεδρίων, βιβλία και εισηγήσεις σε σεμινάρια.