Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νατάσσα Αντωνοπούλου

Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος Green Key - ΕΕΠΦ

ΓΕΝΝΗΣΗ / ΔΙΑΜΟΝΗ

Παπάγου, Αθήνα

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Κύπρο.
  • Παρακολούθηση σεμιναρίων στους τομείς της διασφάλισης ποιότητας ως επιθεωρητής, διαχείρισης αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού, εξυπηρέτησης πελατών και σε θέματα ‘e-commerce’.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Εργάστηκα επί σειρά ετών αρχικά σαν στέλεχος και στην συνέχεια σαν Γενική Διευθύντρια σε μεγάλες Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας (Porto Carras – Χαλκιδική, Esperia Palace – Aθήνα,  Ξεν/χεία MIDAS του Ομίλου επιχειρήσεων Plotin, Roda  Beach-Κέρκυρα, Όμιλος επιχειρήσεων Airotel, Mareblu Hotels κ.ά.).
  • Μέλος στο ΔΣ στον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθήνας από το 2000. Έχω διατελέσει μέλος ΔΣ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων, με την ιδιότητα της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων. Διετέλεσα εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου και από το 1968 έως και σήμερα μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών.
  • Σήμερα δραστηριοποιούμε στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης ως Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος Green Key.

 


ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Τι χρειάζεται στην ζωή σας περισσότερο χρόνο από αυτό που διαθέτετε;

Η εμπειρία των ταξιδιών.

Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Ένα ωραίο φαγητό με φίλους.

Αν αλλάζατε εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό σήμερα, ποια εργασία θα επιλέγατε;

Θα επέλεγα να ασχοληθώ με ένα αγρόκτημα και να επικεντρωνόμουν στα βότανα και την παραγωγή μαρμελάδας.

Έχετε κάνει επαγγελματικά κάποιο λάθος για το οποίο θα θέλατε να ζητήσετε συγνώμη;

Έχω ήδη ζητήσει συγνώμη.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας;

Ο ήλιος και ένα ωραίο φλιτζάνι καφέ.

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Η συμμετοχή μου και η συνεισφορά μου στα κοινά του κλάδου ως διευθύντρια ξενοδοχείων.

Ποια είναι η καλύτερη μέρα του έτους για σας;

Τα γενέθλια των παιδιών μου.

Ποιο ενδιαφέρον σου παραμένει άγνωστο για τους συναδέλφους σας;

Η ενασχόλησή μου με τον ελληνικό παραδοσιακό χορό.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Η Κερκυραϊκή παστιτσάδα.

Εάν μπορούσα να εξαλείψω ένα κίνδυνο σχετικό μετην ασφάλεια τροφίμων, θα επέλεγα την ανθρώπινη ημιμάθεια, αμέλεια και αδιαφορία.

Τι ελπίζετε ότι δεν θα αλλάξει ποτέ;

Το φιλότιμο του Έλληνα και η ελληνική φιλοξενία.

Ποιον θεωρείτε μέντορά σας, που συνέβαλε αποφασιστικά στον τρόπο της επαγγελματικής και επιστημονικής σκέψης σας;

Ο πρώτος προϊστάμενος- διευθυντής μου, ξεκινώντας την επαγγελματική μου σταδιοδρομία στο Holiday Inn Αθήνας, ο οποίος και στη συνέχεια για πολλά χρόνια εξακολούθησε να είναι ο μέντοράς μου.

Ποιος/α θα ήθελες να καθίσει δίπλα σου σε μια πτήση 10 ωρών;

Κάποιος που να έχει ταξιδέψει πολύ και να ακούω τις εμπειρίες του.

Σε ποιο μη επαγγελματικό θέμα θα μπορούσατε να κάνετε μια παρουσίαση 40 λεπτών χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία;

Η εμπειρία μιας εξόρμησης σε παραδοσιακά δρώμενα του τόπου μας.

Εάν δεν χρειαζόταν να κοιμηθείτε, τι θα κάνατε με τον επιπλέον χρόνο;

Θα διάβαζα ιστορικά βιβλία.

Τι θα αφαιρούσατε από τα πρότυπα ή την νομοθεσία ασφάλειας τροφίμων;

Τίποτα

Εάν μπορούσατε να εξαλείψετε  ένα κίνδυνο στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν θα επιλέγατε;

Την ανθρώπινη ημιμάθεια, αμέλεια και αδιαφορία.

Ποιόν Έλληνα επιχειρηματία στον χώρο των τροφίμων θαυμάζεις;

Τους επικεφαλής του ομίλου Υφαντή.

Αν γινόσασταν ένα είδος υπερνομοθέτη στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν/ους θα επιλέγατε να είναι τεχνικοί – επιστημονικοί σας σύμβουλοι;

Βιολόγο, κτηνίατρο, χημικό, τεχνολόγο τροφίμων και συντονιστή εκπαίδευσης για το αντικείμενο ασφάλεια τροφίμων.