Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σάκης Βενέτης

Executive Chef

ΓΕΝΝΗΣΗ / ΔΙΑΜΟΝΗ

Αθήνα / Αθήνα

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ – ΣΧΟΛΗ LE MONDE

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Executive Chef Electra Metropolis

 


ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Τι χρειάζεται στην ζωή σας περισσότερο χρόνο από αυτό που διαθέτετε;

Σίγουρα περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μου

Για ποιο θέμα θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα;

Θα ήθελα να γνωρίζω περισσότερα για την ψυχολογία της διατροφής.

Τι σας ξεκουράζει μετά από μια πιεστική ημέρα;

Χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν μπαίνω στο σπίτι και είναι η γυναίκα μου μαζί με τη κόρη μου και καθόμαστε όλοι μαζί.

Πoια η δυσκολότερη επαγγελματική απόφαση που έχετε πάρει;

Να φύγω στο εξωτερικό σε νεαρή ηλικία ολομόναχος.

Αν αλλάζατε εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό σήμερα, ποια εργασία θα επιλέγατε;

Δεν θα άλλαζα με τίποτα την μαγειρική…είναι αγάπη και τρόπος ζωής πλέον για εμένα, μου δίνει ενέργεια.

Έχετε κάνει επαγγελματικά κάποιο λάθος για το οποίο θα θέλατε να ζητήσετε συγνώμη;

Απολύτως κανένα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας;

Να ξυπνήσω μαζί με την οικογένεια μου στις 07.00 να φάμε πρωινό όλοι μαζί, ακούγοντας απαλή μουσική καθώς ετοιμαζόμαστε να πάμε στις δουλειές μας.

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Η συνεχής γνώση για νέες τεχνικές, η εκπαίδευση σε εστιατόρια του εξωτερικού και η αναζήτηση για καινούργιες πρώτες ύλες και προϊόντα από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας.

Ποια είναι η καλύτερη μέρα του έτους για σας;

Καλύτερη μέρα δεν έχω, θα έλεγα πως καλύτερη περίοδος για μένα είναι τα Χριστούγεννα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Δεν έχω αγαπημένο φαγητό, έχω έρωτα με το σουβλάκι αλλά μου αρέσουν όλα, δεν ξεχωρίζω, απλά θέλω να είναι μαγειρεμένα με αγάπη και σεβασμό.

Δεν έχω αγαπημένο φαγητό, έχω έρωτα με το σουβλάκι αλλά μου αρέσουν όλα, δεν ξεχωρίζω, απλά θέλω να είναι μαγειρεμένα με αγάπη και σεβασμό.

Ποιον θεωρείτε μέντορά σας, που συνέβαλε αποφασιστικά στον τρόπο της επαγγελματικής και επιστημονικής σκέψης σας;

Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι ο μέντοράς μου, ξεκινώντας την καριέρα μου μαζί του, έμαθα να βλέπω διαφορετικά την μαγειρική, να την αισθάνομαι όταν μαγειρεύω, να ξεχωρίζω τη καλή πρώτη ύλη και να τη σέβομαι.

Τι πρέπει να διδάσκουν στο σχολείο τα παιδιά, αλλά δεν διδάσκεται;

Σεβασμό προς τη φύση, να δώσουν στα παιδιά να καταλάβουν ότι είναι η ζωή μας είναι η φύση, χωρίς αυτήν δεν θα έχουμε ούτε καθαρό οξυγόνο, ούτε νερό, ούτε τροφή.

Σε ποιο μη επαγγελματικό θέμα θα μπορούσατε να κάνετε μια παρουσίαση 40 λεπτών χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία;

Στο θέμα της μείωσης του καθημερινού εργασιακού άγχους, της δράσης κάτω από συνθήκες πίεσης και της θετικής στάσης ζωής.

Εάν δεν χρειαζόταν να κοιμηθείτε, τι θα κάνατε με τον επιπλέον χρόνο;

Θα αφιέρωνα χρόνο στην οικογένεια μου, θα ταξίδευα και θα έτρωγα.

Ποια θα ήταν η πρώτη σας ερώτηση όταν ξυπνήσετε από λήθαργο 100 ετών;

Who am Ι?

Εάν μπορούσατε να αναβαθμίσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σε ολυμπιακό άθλημα, που θα ήταν αυτή ώστε να μπορούσατε να έχετε πιθανότητα να διεκδικήσετε ένα μετάλλιο;

Πινγκ πονγκ

Τι υποψιάζεστε έντονα αλλά δεν έχετε καμία απόδειξη;

Ότι υπάρχουν εξωγήινοι!

Τι θα αφαιρούσατε από τα πρότυπα ή την νομοθεσία ασφάλειας τροφίμων;

Δεν θα αφαιρούσα τίποτα.

Αν γινόσασταν ένα είδος υπερνομοθέτη στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν/ους θα επιλέγατε να είναι τεχνικοί – επιστημονικοί σας σύμβουλοι;

Ανθρώπους που έχουν δουλέψει σε διάφορους χώρους εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία, ταβέρνες από νησιά και μη) είτε εργοστάσια παραγωγής τροφίμων έτσι ώστε να έχω να έχω μια σφαιρική εικόνα για όλα.