Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χαράλαμπος Προεστός

Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ

ΓΕΝΝΗΣΗ / ΔΙΑΜΟΝΗ

Αθήνα

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Χημεία, μεταπτυχιακό, διδακτορικό

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

  • Χημικός στον ΕΦΕΤ (2008-2011)
  • Μέλος ΔΕΠ στο ΕΚΠΑ (2011-σήμερα) Αναπληρωτής Καθηγητής Χημεία Τροφίμων

 


ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Τι χρειάζεται στην ζωή σας περισσότερο χρόνο από αυτό που διαθέτετε;

Η οικογένεια

Για ποιο θέμα θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα;

Υγεία και Covid19

Πoια η δυσκολότερη επαγγελματική απόφαση που έχετε πάρει;

Ιδιωτικός ή δημόσιος τομέας εργασίας

Αν αλλάζατε εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό σήμερα, ποια εργασία θα επιλέγατε;

Ναυτιλιακά

Έχετε κάνει επαγγελματικά κάποιο λάθος για το οποίο θα θέλατε να ζητήσετε συγνώμη;

Όχι

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας;

Καλό πρωϊνό

Ποια/ες θεωρείτε ότι ήταν από τις πιο σημαντικές σας ενέργειες στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Διδακτορικό δίπλωμα

Ποια είναι η καλύτερη μέρα του έτους για σας;

Όλες αν αξιοποιούνται σωστά

Ποιο ενδιαφέρον σου παραμένει άγνωστο για τους συναδέλφους σας;

Ορειβασία

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Μακαρόνια

Εάν μπορούσα να εξαλείψω ένα κίνδυνο στην ασφάλεια τροφίμων, αυτός θα ήταν ο μικροβιολογικός.

Ποιος/α θα ήθελες να καθίσει δίπλα σου σε μια πτήση 10 ωρών;

Ένας φίλος

Τι πρέπει να διδάσκουν στο σχολείο τα παιδιά, αλλά δεν διδάσκεται;

Ιστορία σωστά

Εάν δεν χρειαζόταν να κοιμηθείτε, τι θα κάνατε με τον επιπλέον χρόνο;

Αθλητισμό

Ποια θα ήταν η πρώτη σας ερώτηση όταν ξυπνήσετε από λήθαργο 100 ετών;

Ποιο το έτος;

Εάν μπορούσατε να αναβαθμίσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σε ολυμπιακό άθλημα, που θα ήταν αυτή ώστε να μπορούσατε να έχετε πιθανότητα να διεκδικήσετε ένα μετάλλιο;

Στίβος

Εάν μπορούσατε να εξαλείψετε ένα κίνδυνο στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν θα επιλέγατε;

Μικροβιολογικό

Ποιόν Έλληνα επιχειρηματία στον χώρο των τροφίμων θαυμάζεις;

Καραμολέγκο

Αν γινόσασταν ένα είδος υπερνομοθέτη στην ασφάλεια τροφίμων, ποιόν/ους θα επιλέγατε να είναι τεχνικοί – επιστημονικοί σας σύμβουλοι;

Επιστήμονες τροφίμων όλων των ειδικοτήτων