Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκλαβενίτης: Τι εντόπισε αγορανομικός έλεγχος σε κατάστημα στην Αγία Παρασκευή

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣκλαβενίτης: Τι εντόπισε αγορανομικός έλεγχος σε κατάστημα στην Αγία Παρασκευή
spot_img

Διπλασιασμός προστίμου λόγω “υποτροπής”.

Συνεχίζεται το σαφάρι των αρχών σε σουπερμάρκετ και σε καταστήματα λιανικής προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) για την προστασία των καταναλωτών.

Στις 29 Ιανουαρίου επιθεωρητές του  Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, διενήργησαν έλεγχο σε υποκατάστημα της αλυσίδας σουπερμάρκετ «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.» επί της οδού Αγίου Ιωάννου 23Α στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η εν λόγω επιχείρηση δεν παρείχε την πληροφορία με οποιονδήποτε τρόπο από τον έμπορο προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του συσκευασμένου προϊόντος που διατίθεται προς πώληση (τιμή πώλησης, ονομασία προϊόντος). Για την παράβαση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ (€1.000,00) αλλά λόγω υποτροπής, δηλαδή η παράβαση έχει ξαναγίνει στο ίδιο κατάστημα, το πρόστιμο που βεβαιώθηκε σήμερα, διπλασιάστηκε και η επιχείρηση θα πληρώσει 2.000 ευρώ.

Ο σχετικός κανόνας ΔΙΕΠΠΥ βάση του οποίου επιβλήθηκε το πρόστιμο αναφέρει: Η πληροφορία που παρέχεται από τον έμπορο προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του προϊόντος που διατίθεται προς πώληση περιέχεται σε πινακίδες ή ετικέτες ή άλλα αντίστοιχα μέσα πληροφόρησης που είναι τοποθετημένα επί του προϊόντος ή δίπλα σε αυτό με τρόπο που να είναι άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή η σύνδεση μεταξύ της παρεχόμενης πληροφορίας και του προϊόντος. Η πληροφορία που παρέχεται, με οποιονδήποτε τρόπο, από τον έμπορο προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του συσκευασμένου προϊόντος που διατίθεται προς πώληση περιλαμβάνει, κατ’ ελάχιστο:

α) Την τιμή πώλησης ανά συσκευασία προϊόντος,

β) την τιμή πώλησης ανά μονάδα μέτρησης της ποσότητας του προϊόντος και

γ) την ονομασία του προϊόντος.»

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο