Απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας απογειώνουν τη γεύση της πατάτας
Συχνά χαιρετίζεται ως η «Βασίλισσα της πατάτας» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – και οι καλοφαγάδες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα κόλπα της με ψητή πατάτα. Η Poppy O’Toole, η οποία εμφανίζεται συχνά στο TikTok και σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, μοιράζεται τα μυστικά που «απογειώνουν» το ταπεινό αυτό φαγητό!
Τα πάντα είναι στο… καρύκευμα!
«Ξεκινήστε με τα βασικά… Οι πατάτες αγαπούν το αλάτι και με αυτό αναδεικνύεται η φυσική εθιστική γεύση της πατάτας», υποστηρίζει η Poppy. Για να απογειώσετε όμως τη γεύση, η βραβευμένη με Michelin σεφ αποκαλύπτει το μαγικό μείγμα καρυκευμάτων:
- Αλάτι
- Πάπρικα
- Σκόρδο σε κόκκους
- Αλεσμένο κύμινο
- Αλεσμένος κόλιανδρος
- χυμός λεμονιού
- Ελαιόλαδο
Η Poppy πιστεύει ότι αυτό το μείγμα καρυκευμάτων δημιουργεί μια βάση γήινων γεύσεων που πραγματικά ταιριάζουν σε μια πατάτα – ειδικά σε ψιλοκομμένα τσιπς.
Για κάτι πιο «γκουρμέ» μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα βότανα: δεντρολίβανο, θυμάρι, και σκόρδο μπορούν πραγματικά να απογειώσουν τις πατάτες σας.