Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ειδοποίηση RASFF προς την Ελλάδα για σοβαρό κίνδυνο από μπάρες σοκολάτας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕιδοποίηση RASFF προς την Ελλάδα για σοβαρό κίνδυνο από μπάρες σοκολάτας
spot_img

Οι αρχές της Ολλανδίας ενημέρωσαν 7 χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα για σοβαρό κίνδυνο από σοκολάτα.

Η ενημέρωση στις ελληνικές αρχές, έγινε μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) με την επισήμανση ffup ( Flagged for Follow-Up) που σημαίνει σύσταση για έλεγχο και παρακολούθηση του θέματος.

Στις μπάρες σοκολάτας μετά από έλεγχο της ίδιας της εταιρείας παραγωγής, εντοπίστηκαν πλαστικά κομμάτια. Μέχρι τώρα καμιά από τις χώρες που ειδοποιήθηκαν (Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Γαλλία και Ιταλία)  δεν έχει προχωρήσει σε ανάκληση ενώ δεν δημοσιοποιήθηκε ούτε η μάρκα ούτε η εταιρεία παραγωγής, κάτι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Το ξένο σώμα σε τρόφιμα είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες που οδηγούν σε ανακλήσεις καθώς πλαστικά, μεταλλικά, ή ξύλινα θραύσματα ή θραύσματα γυαλιού, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στο στόμα και το λαιμό καθώς και εσωτερικούς τραυματισμούς ή αιμορραγία. Τα τελευταία 20 χρόνια, ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων.

Σύμφωνα με μελέτη τα πλαστικά ξένα υλικά μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα από πολλές πηγές όπως ορισμένα υλικά συσκευασίας, εξοπλισμός στη γραμμή παραγωγής, εργαλεία χειρός και μεταφορείς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο