Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Ο έρωτας περνά από το στομάχι”: Πυρετώδεις προετοιμασίες από τα ζαχαροπλαστεία για του Άγιου Βαλεντίνου

ΑρχικήΝέα"Ο έρωτας περνά από το στομάχι": Πυρετώδεις προετοιμασίες από τα ζαχαροπλαστεία για του Άγιου Βαλεντίνου
spot_img

Ο έρωτας είτε περνά …από το στομάχι, είτε εκφράζεται με λουλούδια ή κοσμήματα, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει την τιμητική του στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως λένε έμποροι και καταστηματάρχες της πόλης, οι Θεσσαλονικείς δεν τού γύρισαν ούτε φέτος την πλάτη, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στην επισκεψιμότητα στα καταστήματα όσο και στα διάφορα σάιτς ηλεκτρονικών παραγγελιών.

   Το νέο στοιχείο των φετινών αγορών ενόψει της ερχόμενης Δευτέρας (14 Φεβρουαρίου) είναι αυτό των προπαραγγελιών από το διαδίκτυο, ενώ η αυξημένη κινητικότητα δεν ανταποκρίνεται στους τζίρους των καταστημάτων, λόγω των πιο φθηνών επιλογών δώρων.

   Ο έρωτας περνά… από το στομάχι!

   Με τη φράση «ο έρωτας περνά από το στομάχι», ο πρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης Μάριος Παπαδόπουλος εξηγεί ότι αν και φαίνεται ο κόσμος να μην έχει καταλάβει ακόμη ότι η ημέρα των ερωτευμένων είναι προ των πυλών, είναι βέβαιο πως και φέτος οι Θεσσαλονικείς θα τη γιορτάσουν …γλυκά.

   Ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι οι προετοιμασίες των ζαχαροπλαστών του νομού δεν θα πάνε χαμένες και οι κάτοικοι της πόλης, «με σοκολάτα ή φράουλες, τούρτα, μπισκότα ή οποιοδήποτε άλλο γλύκισμα σε σχήμα καρδιά -ή και όχι- θα περάσει το κατώφλι των ζαχαροπλαστείων, δαπανώντας ένα ή πολλά ευρώ». Πάντως, όπως διαβεβαίωσε, οι ζαχαροπλάστες είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε βαλάντιο. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι τα 170 μέλη της συντεχνίας, όπως και τα περισσότερα από 400 ζαχαροπλαστεία στον νομό Θεσσαλονίκης διαθέτουν όλων των ειδών τις καρδιές, «ακόμη και αυτές που θέλουν να δείξουν με ένα γλύκισμα ότι δεν θέλουν να τις …αγαπούν».

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα