Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
24.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση της ΕΕ: Βιώσιμο σύστημα τροφίμων της ΕΕ – νέα πρωτοβουλία

ΑρχικήΝέαΑνοιχτή δημόσια διαβούλευση της ΕΕ: Βιώσιμο σύστημα τροφίμων της ΕΕ - νέα πρωτοβουλία
spot_img

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να καταστήσει το σύστημα τροφίμων της ΕΕ βιώσιμο και να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα σε όλες τις πολιτικές που σχετίζονται με τα τρόφιμα.

Ξεκίνησε στις 28 Απριλίου 2022 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 21 Ιουλίου 2022 (μεσάνυχτα ώρα Βρυξελλών) η νέα δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Βιώσιμο Σύστημα Τροφίμων της ΕΕ.

Θα θέσει τις γενικές αρχές και τους στόχους, καθώς και τις απαιτήσεις και τις ευθύνες όλων των συντελεστών του συστήματος τροφίμων της ΕΕ.

Ειδικότερα, θα θεσπίσει κανόνες σχετικά με:

  • την επισήμανση της βιωσιμότητας στα τρόφιμα
  • τα ελάχιστα κριτήρια για βιώσιμες δημόσιες συμβάσεις τροφίμων
  • τη διακυβέρνηση και την παρακολούθηση.

Διάρκεια της διαβούλευσης: 28 Απριλίου 2022 – 21 Ιουλίου 2022  (μεσάνυχτα ώρα Βρυξελλών)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήθελε να μάθει τη γνώμη σας

Η παρούσα δημόσια διαβούλευση είναι ανοιχτή. Η συμβολή όλων θα ληφθεί υπόψη κατά την περαιτέρω ανάπτυξη και τελειοποίηση της εν λόγω πρωτοβουλίας. Η ΕΕ θα συνοψίσει τα στοιχεία που λαμβάνει σε σύντομη έκθεση, στην οποία θα εξηγείται το σκεπτικό με το οποίο ελήφθησαν υπόψη.

Τα σχόλια που θα ληφθούν θα δημοσιευτούν και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες υποβολής σχολίων.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

Παγκόσμιος Πανικός για τα τρόφιμα με λογότυπο τον “βάτραχο”

Οι επίσημες αρχές πολλών χωρών αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοινώσεις σχετικά με το λογότυπο βατράχου στα τρόφιμα.

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα