Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εικονικές εκθέσεις Τροφίμων: Προώθηση της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού τομέα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕικονικές εκθέσεις Τροφίμων: Προώθηση της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού τομέα
spot_img

Η πρώτη πιλοτική εικονική έκθεσης GoInt Virtual FoodExpo, θα πραγματοποιηθεί 24-28 Φεβρουαρίου 2023 σε συνεργασία του Ελληνογερμανικού και του Ελληνοϊταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η αξιοποίηση σύγχρονων – ψηφιακών εργαλείων για την προώθηση της εξωστρέφειας στον αγροδιατροφικό τομέα, ήταν ο σκοπός της πρόσφατης εκδήλωσης για την παρουσίαση της πρώτης πιλοτικής εικονικής έκθεσης GoInt Virtual FoodExpo, που θα πραγματοποιηθεί 24-28 Φεβρουαρίου 2023. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο link https://gointfoodexpo.vfairs.com/ και θα φιλοξενήσει επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Πρόκειται για δράση, που αποτελεί μέρος του έργου GoInt, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία του Ελληνoγερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου, του Ελληνο-Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Βουλγαρικού Οργανισμού Προώθησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από το INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Επιτροπής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Ανδρέας Σπυρίδης υπογράμμισε ότι το επιμελητήριο υποστηρίζει μακροχρόνια μέσω ηλεκτρονικών εργαλείων και πλατφορμών, επιχειρήσεις και φορείς διάφορων κλάδων.

Το μέλος Δ.Σ. και εντεταλμένος σύμβουλος για τον αγροδιατροφικό τομέα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Παλησίδης, τόνισε ότι δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία για εξωστρέφεια στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία μέσα από το εν λόγω έργο. Στην ουσία, πρόσθεσε, τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται για να αναδείξουν τα προϊόντα των περιοχών αυτών πέρα από την Ευρώπη για να πάρουν την υπεραξία που τους αξίζει.

Από την πλευρά του, ο ομιλητής της εκδήλωσης, Αναστάσιος Ζαφειρίδης, εκπρόσωπος της διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ενημέρωσε το κοινό για τις δυνατότητες που παρέχει στους επενδυτές ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος 4887/22 με έμφαση στην αγροδιατροφή. Επιπλέον παρουσίασε και το project LOC-FOOD, το οποίο αποτελεί ένα έργο Interreg που συντονίζει το υπουργείο με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση τοπικών παραδοσιακών γεωργικών προϊόντων διατροφής.

Η παρουσίαση του ηλεκτρονικού εργαλείου του έργου GoInt για την προώθηση των διεθνών εξαγωγών, αποτέλεσε την καταληκτική ομιλία, στην οποία υπήρξε λεπτομερής περιγραφή του τρόπου λειτουργίας των εικονικών εκθέσεων και των πλεονεκτημάτων των εικονικών εκδηλώσεων.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί τη σελίδα του έργου https://goint.eu/ και για άμεση επικοινωνία να απευθύνεται στο E-Mail: a.tavlaridou@ahk.com.gr ή στο τηλ. 2310 327733.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα