Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρέπει να ξεφλουδίσετε τις φράουλες;

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠρέπει να ξεφλουδίσετε τις φράουλες;
spot_img

Τι υποστηρίζει διάσημος σεφ.

   Αν και λέγεται πως όλες οι βιταμίνες ενός φρούτου βρίσκονται στη φλούδα (μαζί με τα φυτοφάρμακα), υπάρχουν ορισμένα φρούτα που τρώγονται πιο ευχάριστα όταν είναι ξεφλουδισμένα. Θα συμπεριλαμβάνατε όμως ποτέ τη φράουλα σε αυτήν τη κατηγορία; Ο σεφ Jose Andres το κάνει, και το βίντεο του γίνεται viral στο tik- tok.

   Το βίντεο είναι μια συζήτηση με τη βραβευμένη με James Beard, μάγειρα και τη συγγραφέα Tamar Adler, σε μια συνέντευξη για ένα podcast, όπου ο σεφ Andres μοιράζεται την επιθυμία του να τρώει καθαρισμένες φράουλες. Λέει ότι οι καθαρισμένες φράουλες προορίζονταν «για να τις αγαπήσεις» και ότι «ταιριάζουν τέλεια με όμορφα χείλη» και «αν δεν είχες ποτέ ξεφλουδισμένη φράουλα, δεν καταλαβαίνεις».

    Γιατί λοιπόν να κάνετε την προσπάθεια να ξεφλουδίσετε τις φράουλες εξαρχής; Ο σεφ Jose Andres παραδέχεται σε ένα άλλο βίντεο του TikTok ότι στο σπίτι του, πάντα ξεφλουδίζουν τις φράουλες τους λόγω της «αίσθησης του στόματος». Η φλούδα της φράουλας περιέχει επίσης κάποια πικρία, η οποία τείνει να είναι κοινή σε όλους τους διαφορετικούς τύπους μούρων. Χωρίς τη φλούδα, ωστόσο, οι αποφλοιωμένες φράουλες περιέχουν όλη αυτή τη γλυκύτητα χωρίς την πικρία, γεγονός που τις κάνει ακόμα πιο ευχάριστες στην κατανάλωση.

   Έτσι, αφού καθαρίσετε τις φράουλες, ίσως θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ξεφλουδίσετε αυτές τις φράουλες για μια ακόμη πιο κομψή διατροφική εμπειρία, ειδικά αν τις χρησιμοποιείτε για οποιοδήποτε από αυτά τα επιδόρπια φράουλας χωρίς ψήσιμο.

   Αν θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, ξύστε προσεκτικά τη φλούδα της φράουλας μέχρι να αφαιρέσετε τη φλούδα και τους σπόρους από την κορυφή. Δεν θέλετε να κόψετε χοντρά κομμάτια και να χάσετε λίγη από αυτή τη γλυκύτητα, γι’ αυτό και το προσεκτικό ξύσιμο θα κάνει τη διαφορά, όπως ακριβώς κάνει ο σεφ Andres.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο