Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Αλλάζουν τα όρια ΑΟΚ κετοπροφαίνης (Ketoprofen) στα πουλερικά

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΕΕ: Αλλάζουν τα όρια ΑΟΚ κετοπροφαίνης (Ketoprofen) στα πουλερικά
spot_img
spot_img

Ο εκτελεστικός κανονισμός 2023/2194 της ΕΕ της 19ης Οκτωβρίου 2023.

Μετά από ανησυχίες για την ασφάλεια κατά τη χρήση κετοπροφαίνης στο κοτόπουλο, και ενώ είχε εγκριθεί η χρήση του, και δεν υπήρχε ανώτατο όριο καταλοίπων (ΑΟΚ),  ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε τον καθορισμό αριθμητικών ΑΟΚ για τη χρήση Ketoprofen σε κοτόπουλο, που εφαρμόζονται στους μυς , δέρμα και λίπος σε φυσική αναλογία, συκώτι και νεφρά, αλλά όχι για χρήση σε ζώα από τα οποία παράγονται αυγά για ανθρώπινη κατανάλωση.

Λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη του Οργανισμού, η Επιτροπή καθόρισε το συνιστώμενο ΑΟΚ για την κετοπροφαίνη σε ιστούς κοτόπουλου και να το επεκτείνει και σε άλλα είδη πουλερικών, αλλά όχι στα αυγά πουλερικών.

Στον πίνακα 1 του παραρτήματος του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 37/2010, η καταχώριση για την ουσία «κετοπροφαίνη» αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

Φαρμακολογικά δραστική ΟυσίαΥπόλειμμα δείκτηΖωικά είδηMRLΙστοί στόχουΆλλες διατάξεις (σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 7 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 470/2009)Θεραπευτική Ταξινόμηση
«ΚετοπροφαίνηΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙΒοδινό, Χοιρινό, ΙπποειδήΔεν απαιτείται ΑΟΚΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
ΚετοπροφαίνηΠουλερικά10 μg/kg 30 μg/kg 10 μg/kg 10 μg/kgΜυς Δέρμα και λίπος σε φυσική αναλογία Συκώτι ΝεφρόΔεν προορίζεται για χρήση σε ζώα από τα οποία παράγονται αυγά για ανθρώπινη κατανάλωσηΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα τρόφιμα που μπορεί να βλάψουν τον εγκέφαλο μας

Πώς οι καθημερινές διατροφικές επιλογές μπορούν να ευεργετήσουν ή βλάψουν τον εγκέφαλό μας.

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά καλαμάκια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι… μιας χρήσης! Προειδοποίηση από το ΥΠΕΝ

 Η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΝ με την οποία ενημερώνει για τα fake επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά καλαμάκια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σταφυλόκοκκος η αιτία των τροφικών δηλητηριάσεων των 63 μαθητών στη Λαμία

Οι τροφιμογενείς εστίες ασθενειών που προκαλούνται από το παθογόνο βακτήριο Staphylococcus aureus εμφανίζονται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα