Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

33χρονη έχασε τη ζωή της από σνακ που αγόρασε από υπαίθριο πάγκο – Στο νοσοκομείο οι έφηβες κόρες της

ΑρχικήΝέα33χρονη έχασε τη ζωή της από σνακ που αγόρασε από υπαίθριο πάγκο - Στο νοσοκομείο οι έφηβες κόρες της
spot_img

Τουλάχιστον άλλα 15 άτομα έχουν καταγραφεί με τροφική δηλητηρίαση από την ίδια αιτία

Μια 33χρονη γυναίκα υπέστη τροφική δηλητήριαση από την οποία και κατέληξε, αφού έφαγε momos, ένα είδος ζυμαρικών που σερβίρονται με καυτερή σάλτσα, από υπαίθριο πάγκο στην περιοχή Banjara Hills της ινδικής πόλης Hyderabad.

Η άτυχη Reshma Begum και οι δύο κόρες της, ηλικίας 12 και 14 ετών, κατανάλωσαν το φονικό σνακ την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Τουλάχιστον άλλα 15 άτομα έχουν καταγραφεί με τροφική δηλητηρίαση από την ίδια αιτία. Ο πλανόδιος πωλητής των «Delhi Momos» φέρεται να πουλούσε το συγκεκριμένο σνακ σε διαφορετικές τοποθεσίες στην πόλη. 

Διαβάστε ακόμη: Αποκαλύφθηκαν τα επικίνδυνα φυτοφάρμακα που προκάλεσαν τον θάνατο των έξι μαθητών δημοτικού

Η γυναίκα πέθανε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ενώ οι κόρες της παραμένουν νοσηλευόμενες σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με το India Today, η γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σχεδόν μία ώρα μετά την κατανάλωση momos, δηλαδή, πόνο στο στομάχι, διάρροια και έμετο.

Δείτε ακόμη: Γυαλί σε βιολογική σάλτσα ντομάτας – Άμεση ανάκληση

Κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο πωλητής δεν διέθετε άδεια ασφάλειας τροφίμων και τα προσφερόμενα σνακς μαγειρεύονταν σε συνθήκες που δεν τηρούσαν τους κανόνες υγιεινής. Η ζύμη διατηρήθηκε στο ψυγείο χωρίς συσκευασία, ενώ η πόρτα του ψυγείου ήταν σπασμένη. 

Δείτε ακόμη: Μετά τη Johnson & Johnson ανακαλείται κι άλλη βρεφική πούδρα με καρκινογόνο αμίαντο

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο