Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δυο κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης με εννέα θύματα στο ίδιο εστιατόριο στο Χονκ Κονγκ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔυο κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης με εννέα θύματα στο ίδιο εστιατόριο στο Χονκ Κονγκ
spot_img

Θετικοί στο βακτήριο Vibrio parahaemolyticus οι ασθενείς.

   Δυο κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης στο ίδιο κατάστημα διερευνά το Κέντρο Προστασίας Υγείας (CHP) του Υπουργείου Υγείας του Χονκ Κονγκ που επηρέασαν συνολικά 9 άτομα. Το πρώτο κρούσμα περιελάμβανε δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 36 και 46 ετών, που εμφάνισαν κοιλιακό άλγος, διάρροια, ναυτία, έμετο και πυρετό περίπου 10 έως 15 ώρες μετά το δείπνο σε εστιατόριο στο Mong Kok, ενώ το άλλο περιλάμβανε έναν άνδρα και δύο γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 28 και 30 ετών, που εμφάνισαν παρόμοια συμπτώματα περίπου εννέα έως 31 ώρες μετά το δείπνο στο ίδιο εστιατόριο.

    Μεταξύ των εννέα προσβεβλημένων ατόμων, οι πέντε από αυτούς αναζήτησαν ιατρική συμβουλή, ενώ δύο από αυτούς χρειάστηκαν νοσηλεία. Το δείγμα κοπράνων ενός προσβεβλημένου ατόμου ήταν θετικό για Vibrio parahaemolyticus κατά τον εργαστηριακό έλεγχο. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή κατάσταση. Οι αρχικές έρευνες από το CHP αποκάλυψαν ότι τα άτομα που επλήγησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό, που περιλάμβανε οστρακοειδή σε κονσερβοποιημένη σάλτσα θαλασσινών.

   Το προσωπικό του Κέντρου για την Ασφάλεια των Τροφίμων (CFS) του Τμήματος Υγιεινής Τροφίμων και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε επιθεώρηση στο εστιατόριο, πήρε δείγμα τροφής για εξέταση και έδωσε εντολή στις σχετικές εγκαταστάσεις να αναστείλουν την πώληση των τροφίμων που συνδέθηκαν με τις τροφιμογενείς ασθένειες καθώς και να πραγματοποιήσουν καθαρισμό και απολύμανση των χώρων. Το CFS παρείχε επίσης εκπαίδευση υγείας σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και την περιβαλλοντική υγιεινή στο προσωπικό των εγκαταστάσεων. Οι έρευνες του CHP και του CFS συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο