Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δυο κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης με εννέα θύματα στο ίδιο εστιατόριο στο Χονκ Κονγκ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔυο κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης με εννέα θύματα στο ίδιο εστιατόριο στο Χονκ Κονγκ
spot_img

Θετικοί στο βακτήριο Vibrio parahaemolyticus οι ασθενείς.

   Δυο κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης στο ίδιο κατάστημα διερευνά το Κέντρο Προστασίας Υγείας (CHP) του Υπουργείου Υγείας του Χονκ Κονγκ που επηρέασαν συνολικά 9 άτομα. Το πρώτο κρούσμα περιελάμβανε δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 36 και 46 ετών, που εμφάνισαν κοιλιακό άλγος, διάρροια, ναυτία, έμετο και πυρετό περίπου 10 έως 15 ώρες μετά το δείπνο σε εστιατόριο στο Mong Kok, ενώ το άλλο περιλάμβανε έναν άνδρα και δύο γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 28 και 30 ετών, που εμφάνισαν παρόμοια συμπτώματα περίπου εννέα έως 31 ώρες μετά το δείπνο στο ίδιο εστιατόριο.

    Μεταξύ των εννέα προσβεβλημένων ατόμων, οι πέντε από αυτούς αναζήτησαν ιατρική συμβουλή, ενώ δύο από αυτούς χρειάστηκαν νοσηλεία. Το δείγμα κοπράνων ενός προσβεβλημένου ατόμου ήταν θετικό για Vibrio parahaemolyticus κατά τον εργαστηριακό έλεγχο. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή κατάσταση. Οι αρχικές έρευνες από το CHP αποκάλυψαν ότι τα άτομα που επλήγησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό, που περιλάμβανε οστρακοειδή σε κονσερβοποιημένη σάλτσα θαλασσινών.

   Το προσωπικό του Κέντρου για την Ασφάλεια των Τροφίμων (CFS) του Τμήματος Υγιεινής Τροφίμων και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε επιθεώρηση στο εστιατόριο, πήρε δείγμα τροφής για εξέταση και έδωσε εντολή στις σχετικές εγκαταστάσεις να αναστείλουν την πώληση των τροφίμων που συνδέθηκαν με τις τροφιμογενείς ασθένειες καθώς και να πραγματοποιήσουν καθαρισμό και απολύμανση των χώρων. Το CFS παρείχε επίσης εκπαίδευση υγείας σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και την περιβαλλοντική υγιεινή στο προσωπικό των εγκαταστάσεων. Οι έρευνες του CHP και του CFS συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.

Επικίνδυνες κάψουλες καφέ: Βρέθηκε ακρυλαμίδιο, φουράνιο και γλυφοσάτη σε εργαστηριακές αναλύσεις

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προκαλεί διαρκή συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του για την υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο