Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νοθεία Φέτας: Η LA FARM πήρε πίσω την άδεια πιστοποίησης για φέτα ΠΟΠ

ΑρχικήΝέαΝοθεία Φέτας: Η LA FARM πήρε πίσω την άδεια πιστοποίησης για φέτα ΠΟΠ
spot_img

Κέρδισε -έστω και προσωρινά- η γαλακτοβιομηχανία La FARM στην διαμάχη της με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Η μικρή αλλά σημαντική νίκη ήρθε από την απόφαση του διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο αποφάσισε να αναστείλει την απόφαση του ΕΛΓΟ, με βάση την οποία την περασμένη Παρασκευή εξεδόθη ανακοίνωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία γνωστοποιούσε την οριστική άρση πιστοποίησης στην παραγωγή φέτας ΠΟΠ για την εταιρεία. Έτσι η Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία πήρε πίσω την άδεια λειτουργείας για την παραγωγή φέτας, μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει.

Η Τρικαλινή επιχείρηση έχει τιμωρηθεί από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για διακίνηση φέτας στο εξωτερικό η οποία δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

“Η εταιρία LA FARM AE, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη,  προσέφυγε εναντίον της απόφασης του Διευθύνοντος Συμβούλου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  που της είχε επιβάλει την άρση της πιστοποίησης της. 

Εξεδόθη σήμερα από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών προσωρινή διαταγή που  αναστέλλει την απόφαση αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου. 

Αυτό μάλιστα συμπίπτει και ταυτίζεται με τις Εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών  ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίοι εισηγούνταν την πιστοποίηση μας. 

Η LA FARM AE συνεχίζει απρόσκοπτα την δραστηριότητα της, σεβόμενη την εθνική  και κοινοτική νομοθεσία που διέπει το εθνικό μας προϊόν ΦΕΤΑ ΠΟΠ, και  διασφαλίζοντας έτσι τους χιλιάδες συνεργάτες κτηνοτρόφους μας, τους εκατοντάδες  εργαζόμενους μας και τους προμηθευτές μας, καθώς και τους πελάτες στο εξωτερικό και στην εγχώρια αγορά”. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο