Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
6.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνέδριο για το ευρωπαϊκό κρέας κατά τη διάρκεια της έκθεσης Food Expo

ΑρχικήΝέαΣυνέδριο για το ευρωπαϊκό κρέας κατά τη διάρκεια της έκθεσης Food Expo
spot_img

Το Συνέδριο διοργανώνει το διεθνές περιοδικό κρεάτων EuroMeatNews.com στις 9 Μαρτίου 2025

Συνέδριο για το ευρωπαϊκό κρέας με θέμα : ”Μεταμορφώσεις και ευκαιρίες για τον κλάδο της βιομηχανίας κρέατος στην προκλητική ευρωπαϊκή αγορά” διοργανώνει το διεθνές περιοδικό κρεάτων EuroMeatNews.com στις 9 Μαρτίου 2025 (11.00 – 14.00, Αίθουσα C2) κατά τη διάρκεια της έκθεσης Food Expo (διοργάνωση FORUM ΑΕ) στην Αθήνα.

- Advertisement -

Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη και πιο σημαντική συζήτηση για τις προκλήσεις της κτηνοτροφίας και της βιομηχανίας κρέατος στην Ευρώπη, με την συμμετοχή των σημαντικότερων παραγωγών και προμηθευτών ζωικού κεφαλαίου και κρέατος από την Ελλάδα και την Ευρώπη και στόχο την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς κρέατος.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος), Δρ. Στέλιος Σκαρίμπας.

Η ευρωπαϊκή αγορά κρέατος αντιμετωπίζει ένα σενάριο διαρθρωτικών αλλαγών λόγω ενός συνδυασμού περιβαλλοντικών, ρυθμιστικών και καταναλωτικών παραγόντων.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, οι δασμοί του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ και η εξάπλωση της νόσου των ζώων παραμένουν οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τη βιομηχανία κρέατος στην Ευρώπη, επίσης.

Οι τάσεις προς πιο βιώσιμα τρόφιμα και οι αυστηρότεροι κανονισμοί επηρεάζουν την παραγωγή και το εμπόριο ζωικών πρωτεϊνών στην περιοχή.

Ωστόσο, η ευρωπαϊκή βιομηχανία κρέατος προσαρμόζεται σε αυτό το νέο πλαίσιο βελτιώνοντας την αποδοτικότητα της παραγωγής και την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των καταναλωτών και να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της στην παγκόσμια αγορά.

Όπως δήλωσε ο Project Manager EuroMeatNews.com κ. Dorinel NICULAE, «Μέσω της διάσκεψης ζωικού κεφαλαίου και κρέατος της EUROMEAT, σκοπεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί κρέατος στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε αυτές τις απρόβλεπτες μέρες.

Μαζί με σημαντικούς εκπροσώπους από τη βιομηχανία κρέατος, ενώσεις, αγρότες και εμπόρους λιανικής, θα αντιμετωπίσουμε βασικές ανησυχίες του κλάδου, ενώ θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν καινοτομίες και ευκαιρίες.

Έχουμε ήδη επιβεβαιώσει πάνω από 12 εξειδικευμένους ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη που θα συζητήσουν για την εξέλιξη και τις τάσεις της ευρωπαϊκής αγοράς κρέατος το 2025.’’

Στα θέματα ενδιαφέροντος που θα παρουσιαστούν, περιλαμβάνονται:

– Τάσεις και καινοτομίες που διαμορφώνουν το μέλλον της κτηνοτροφίας και της βιομηχανίας κρέατος,

– Ανάπτυξη και προκλήσεις της βιομηχανίας κρέατος στην Ελλάδα και την Ευρώπη,

– Πρόβλεψη για τη βιομηχανία κρέατος για το 2025,

– Κατακτήστε τις ευκαιρίες της βιομηχανίας κρέατος σε μια απρόβλεπτη αγορά,

– Ευκαιρίες εξαγωγών στην Ινδία στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ινδίας,

– Καταναλωτικές τάσεις και καινοτομίες,

– Προϊόντα ευκολίας και ο σύγχρονος τρόπος ζωής,

– Περιφερειακή και ιχνηλασιμότητα των προϊόντων κρέατος,

– Απαιτήσεις Halal για εξαγωγές κρέατος και προϊόντων κρέατος,

– Συνδυασμός επιχειρήσεων B2B,

– Παρουσιάσεις και γευστικές εμπειρίες.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες του τομέα που θα επισκεφθούν με Πρόσκληση της Έκθεση FOOD EXPO 2025

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς η Ουγγαρία μείωσε τις τιμές των τροφίμων κατά 50% σε μία νύχτα!

Η πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εν μία νυκτί μείωσε τις τιμές των τροφίμων - Η μείωση μερικά δημοφιλή τρόφιμα φτάνει και το 50%

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα