Παρασκευή, 28 Μαρτίου, 2025
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παραπληροφόρηση: H Τσεχία διαψεύδει ότι τα φρούτα επεξεργάζονται με γαλακτωματοποιητές

ΑρχικήΝέαΠαραπληροφόρηση: H Τσεχία διαψεύδει ότι τα φρούτα επεξεργάζονται με γαλακτωματοποιητές
spot_img

Πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραπληροφορούσαν τον κόσμο.

Οι ανησυχίες γύρω από την ποιότητα και την ασφάλεια των φρούτων και των λαχανικών που αγοράζουμε είναι κατανοητές, ειδικά με τα διάφορα μηνύματα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

- Advertisement -

Ένα παράδειγμα αυτής της παραπληροφόρησης αφορά την υποτιθέμενη έγχυση νερού, γαλακτωματοποιητών και άλλων ουσιών σε φρούτα για να αυξηθεί το βάρος τους και να διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, τα φρούτα αυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία με ουσίες όπως ο γαλακτωματοποιητής E384, που χρησιμοποιείται σε μαργαρίνες και φυτικά έλαια για να αποτρέπει το τάγγισμα.

Ωστόσο, η χρήση αυτής της ουσίας στα φρούτα είναι αβάσιμη και δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές, όπως ενημερώνει η Κρατική Επιθεώρηση Γεωργίας και Τροφίμων της Τσεχίας. Μάλιστα, αυτή η πληροφορία κυκλοφορεί κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα και φαίνεται να είναι προϊόν παραπληροφόρησης.

Οι επιθεωρητές δεν έχουν βρει στοιχεία για παρόμοιες πρακτικές στην αγορά, και η ιδέα ότι μεγάλες ποσότητες νερού θα μπορούσαν να διοχετευθούν στα φρούτα μέσω τέτοιων μεθόδων δεν έχει επιστημονική βάση. Οι καταναλωτές καλούνται να διαβάζουν προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων και να βασίζονται σε επίσημες πηγές πληροφόρησης αντί να επηρεάζονται από αβάσιμα μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

«Αν και είναι πάντα σημαντικό να παραμένουμε προσεκτικοί και να ενημερωνόμαστε σωστά, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς, και σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται πως πρόκειται για μια κινδυνολογία που προκαλεί σύγχυση και ανησυχία χωρίς λόγο.» ενημερώνουν οι αρχές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL It: Εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα καρκινογόνου αρσενικού σε ρύζι – Η απάντηση της αλυσίδας

Έρευνα Ιταλικής Οργάνωσης προστασίας και ενημέρωσης των καταναλωτών για την παρουσία αρσενικού και καδμίου, σε 12 προϊόντα ρυζιού Arborio

Η “Ψεύτικη” σοκολάτα πλέον κυριαρχεί – Νέα αποκάλυψη εργαστηριακών αναλύσεων για δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας – Πώς να το καταλάβετε

Η ψεύτικη σοκολάτα είναι το νέο "κολπάκι" πολλών παρασκευαστών για να μειώσουν το κόστος. Αν και δεν είναι εύκολο οι καταναλωτές να διακρίνουν οπτικά αν ένα προϊόν περιέχει πραγματική σοκολάτα ή κακάο με φυτικά λίπη, υπάρχει τρόπος και να το καταλάβετε και να μην ξαναγοράσετε!

Ένας έξυπνος τρόπος να κρατάτε το πιρούνι σας για να τρώτε λιγότερο

Ειδικοί επισημαίνουν ότι εάν τρώτε γρήγορα παχαίνετε πιο εύκολα και παραθέτουν έξυπνες συμβουλές για να μειώσετε το ρυθμό σας και συνεπώς ή να μείνετε σταθεροί στα κιλά σας ή και να αδυνατίσετε
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα