Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παραπληροφόρηση: H Τσεχία διαψεύδει ότι τα φρούτα επεξεργάζονται με γαλακτωματοποιητές

ΑρχικήΝέαΠαραπληροφόρηση: H Τσεχία διαψεύδει ότι τα φρούτα επεξεργάζονται με γαλακτωματοποιητές
spot_img

Πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραπληροφορούσαν τον κόσμο.

Οι ανησυχίες γύρω από την ποιότητα και την ασφάλεια των φρούτων και των λαχανικών που αγοράζουμε είναι κατανοητές, ειδικά με τα διάφορα μηνύματα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα παράδειγμα αυτής της παραπληροφόρησης αφορά την υποτιθέμενη έγχυση νερού, γαλακτωματοποιητών και άλλων ουσιών σε φρούτα για να αυξηθεί το βάρος τους και να διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, τα φρούτα αυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία με ουσίες όπως ο γαλακτωματοποιητής E384, που χρησιμοποιείται σε μαργαρίνες και φυτικά έλαια για να αποτρέπει το τάγγισμα.

Ωστόσο, η χρήση αυτής της ουσίας στα φρούτα είναι αβάσιμη και δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές, όπως ενημερώνει η Κρατική Επιθεώρηση Γεωργίας και Τροφίμων της Τσεχίας. Μάλιστα, αυτή η πληροφορία κυκλοφορεί κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα και φαίνεται να είναι προϊόν παραπληροφόρησης.

Οι επιθεωρητές δεν έχουν βρει στοιχεία για παρόμοιες πρακτικές στην αγορά, και η ιδέα ότι μεγάλες ποσότητες νερού θα μπορούσαν να διοχετευθούν στα φρούτα μέσω τέτοιων μεθόδων δεν έχει επιστημονική βάση. Οι καταναλωτές καλούνται να διαβάζουν προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων και να βασίζονται σε επίσημες πηγές πληροφόρησης αντί να επηρεάζονται από αβάσιμα μηνύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

«Αν και είναι πάντα σημαντικό να παραμένουμε προσεκτικοί και να ενημερωνόμαστε σωστά, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς, και σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται πως πρόκειται για μια κινδυνολογία που προκαλεί σύγχυση και ανησυχία χωρίς λόγο.» ενημερώνουν οι αρχές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο