Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κοιλιακό λίπος: Ποια τρόφιμα πρέπει να «κοπούν» μαχαίρι!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΚοιλιακό λίπος: Ποια τρόφιμα πρέπει να «κοπούν» μαχαίρι!
spot_img

Το πρώτο πράγμα που κόβει κανείς όταν ξεκινάει διατροφή είναι τη ζάχαρη και όλες τις τροφές που την περιέχουν, με τα γλυκά να είναι τα πρώτα που μένουν εκτός. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί ειδικά εάν κάποιος θέλει να χάσει το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

Όπως αναφέρει η Mirror σύμφωνα με τον Dr. Michael Mosley – συγγραφέας, δημοσιογράφος και ο γιατρός πίσω από τη δίαιτα Fast800 – το μυστικό για να απαλλαγεί κανείς από το ενοχλητικό λίπος στην κοιλιά είναι να κόψει τους υδατάνθρακες και τα φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Για να καταλάβουμε το λόγο πρέπει να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το σώμα μας. Μετά από κάθε γεύμα το σώμα μας παράγει ινσουλίνη για να διατηρήσει το σάκχαρο στο αίμα σταθερό, επισημαίνει ο Dr. Mosley.

«Στα κυτταρικά τοιχώματα, η ινσουλίνη ανοίγει θύρες γλυκόζης για να επιτρέψει τη διέλευση του σακχάρου, για καύση στους μυς και αποθήκευση λίπους. Στο λίπος που διαθέτουμε η ινσουλίνη περιορίζει επίσης την απελευθέρωση λιπαρών οξέων στο σύστημά μας. Όλα καλά – αρκεί η ινσουλίνη μας να λειτουργεί κανονικά.

Ωστόσο, καθώς γερνάμε, οι υποδοχείς ινσουλίνης του κυτταρικού τοιχώματος γίνονται λιγότερο ευαίσθητοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ακόμη και μετά από ένα γεύμα, το αίμα μας να είναι γεμάτο με γλυκόζη και λιπαρά οξέα. Αυτό είναι ένα τοξικό παρασκεύασμα, που οδηγεί σε μια σειρά από κακά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του λίπους στην κοιλιά που διαστέλλεται γρήγορα», εξηγεί ο Dr. Mosley.

Πολλά «διαιτητικά» σνακ και ποτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, οι χυμοί φρούτων, τα smoothies, καθώς επίσης, φρούτα, όπως το μάνγκο και ο ανανάς, δίνουν πολλή ζάχαρη στον οργανισμό.

Ο Dr. Mosley προσθέτει ότι η μείωση των υδατανθράκων είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους επειδή η αφαίρεσή τους από τη διατροφή ενός ατόμου προκαλεί μείωση της όρεξης, οδηγώντας σε απώλεια βάρους.

Τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος θα πρέπει «να αντικαταστήσουν τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ψωμί, τα πατατάκια και τα ζυμαρικά με πηγές ενέργειας βραδείας αποδέσμευσης, όπως το καστανό ρύζι ή η κινόα».

Η διαλειμματική νηστεία είναι επίσης ένας μεγάλος σύμμαχος για όποιον θέλει να χάσει βάρος αφού «η ιδέα ότι η νηστεία “επιβραδύνει τον μεταβολισμό” είναι μύθος. Σε συνθήκες έντονου ενεργειακού ελλείμματος – 800 θερμίδες την ημέρα ή λιγότερες – όχι μόνο χάνει κανείς βάρος τρώγοντας λιγότερες θερμίδες, αλλά το σώμα ανταποκρίνεται στο άγχος της νηστείας ενισχύοντας τη λειτουργία των ορμονών για να διευκολύνει την απώλεια βάρους, ενώ καίει λίπος για ενέργεια.

«Σύμφωνα με μια ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας το 2014, η διαλειμματική νηστεία μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους από 3% έως 8% σε διάστημα τριών έως 24 εβδομάδων, ενώ ταυτόχρονα έχει παρατηρηθεί ότι άνθρωποι έχασαν το 4% – 7% της περιφέρειας της μέσης τους, υποδηλώνοντας μεγάλη απώλεια του επιβλαβούς λίπους της κοιλιάς στην κοιλιακή κοιλότητα, που συνδέεται στενά με χρόνιες παθήσεις», συμπληρώνει ο Dr. Mosley.

Εκτός όλων των παραπάνω, είναι σημαντικό να αθλείται κανείς τακτικά για να δει ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο