Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να μη λερώνει ο σκύλος – δικός σας ή ξένος – την είσοδο της πολυκατοικίας

ΑρχικήΟικιακάΠώς να μη λερώνει ο σκύλος - δικός σας ή ξένος - την είσοδο της πολυκατοικίας
spot_img

Δεν είναι καθόλου σπάνιο είτε ο δικός μας σκύλος είτε – ακόμα χειρότερα – ο σκύλος κάποιου γείτονα ή αγνώστου να «λερώνει» σε ανεπιθύμητα σημεία, τα οποία – είναι μαθηματικώς εξακριβωμένο – ότι πάντα πρόκειται για τα χειρότερα σημεία που θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο «ατύχημα».

Και όταν μιλάμε για ξένο σκύλο, φυσικά και δεν φταίει ο ίδιος αλλά ο ασυνείδητος, ανεύθυνος και αδιάφορος ιδιοκτήτης του που θεωρεί ότι οι υποχρεώσεις του σταματούν στην τροφή και την βόλτα του κατοικίδιου και δεν μεριμνά να μαζεύει, ότι αφήνει πίσω του ο καλύτερός του φίλος! Για να απαλλαγούμε, λοιπόν, μια για πάντα από αυτές τις ενοχλητικές συνήθειες, ιδού μερικές απλές, πρακτικές και οικονομικές λύσεις για να λυθεί το πρόβλημα.

Η πρώτη λύση ακούει στο όνομα ξύδι. Είναι φτηνό και δε βλάπτει καθόλου τα σκυλιά, τα οποία επειδή σιχαίνονται τη μυρωδιά του, μόλις το μυρίσουν, απομακρύνονται. Συνεπώς, δεν έχουμε παρά να ρίξουμε ξύδι σε όποιο σημείο δε θέλουμε να μας «λερώσουν» και δεδομένης της ευαίσθητης όσφρησής τους, τα σκυλιά θα εντοπίσουν αμέσως και θα φύγουν. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να ξενοιάσουμε μια για πάντα, ενώ μπορούμε να αραιώσουμε το ξύδι και με λίγο νερό. Βασική προϋπόθεση, να αντέχουμε εμείς τη μυρωδιά του και να μην ξεχνάμε να μη ρίξουμε ξύδι σε γρασίδι γιατί… το χάσαμε.

Δεύτερη λύση είναι το έλαιο σιτρονέλας. Αυτή τη μυρωδιά και αν σιχαίνονται τα σκυλιά, καρατσεκαρισμένο, όπως έλεγε και η αξέχαστη Μαλβίνα. Αντίθετα, για τους ανθρώπους η μυρωδιά χάνεται μετά από μόλις λίγα λεπτά, συνεπώς, δεν είναι καθόλου ενοχλητική. Δε βλάπτει φυτά ή γρασίδι, όπως το ξύδι, ενώ η ίδια του η φύση το κάνει πιο ανθεκτικό σε νερό βροχής ή και γενικότερα. Συνεπώς, δε χρειάζεται να βάζουμε και να ξαναβάζουμε τόσο συχνά. Ωστόσο, θέλει μεγάλη προσοχή σε περιπτώσεις μικρόσωμων σκύλων, καθώς εκεί έστω και λίγα ml μπορεί να τα κάνει να αρρωστήσουν.

Η τρίτη πρόταση είναι το πιπέρι καγιέν ή τσίλι σε σκόνη, το οποίο μπορεί να ανακατευτεί με νερό και να μπει στα επιθυμητά σημεία, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες και αυτό γιατί το μίγμα δεν είναι και τόσο ακίνδυνο για τα σκυλιά. Εάν το μυρίσουν πάρα πολύ μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην ρινική οδό, ενώ εάν καταποθεί, μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές. Γι’ αυτό και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή ή ίσως, ακόμα καλύτερα να αποφεύγεται και να προτιμάται – κάποια από τις παραπάνω λύσεις ή – η επόμενη λύση.

Χλωρίνη, τόσο απλά! Είναι το μόνο απορρυπαντικό που εξουδετερώνει οποιαδήποτε μυρωδιά από προηγούμενο «λέρωμα» και έτσι το σκυλί δε θα ξαναπάει εκεί. Απλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πάει κάπου παραδίπλα, ενώ δεν τη λες και τόσο φιλική στο περιβάλλον. Είναι τοξική για τα φυτά, ενώ προκαλεί ερεθισμό σε μύτη και μάτια στον ανθρωπο.

Συνεπώς, – αχρείαστες να είναι, αλλά – λύσεις υπάρχουν, αρκεί να έχουμε υπομονή και επιμονή μέχρι οι προσπάθειές μας να αποδώσουν καρπούς.

Πηγή: pethaus

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο