Δημιουργήστε νέο πιάτο από το φαγητό που έμεινε!
Για πολλούς, η περίοδος των γιορτών σημαίνει ευκαιρία για συγκεντρώσεις και μεγάλα γεύματα με τους φίλους και την οικογένεια. Κι επειδή το μάτι είναι πάντα άπλειστο τα τρόφιμα που συνήθως περισσεύουν είναι πολλά!
Ωστόσο, αν θέλετε να αλλάξετε λίγο τη γεύση των φαγητών μπορείτε να δημιουργήσετε νέα πιάτα για τα επόμενα γεύματά σας.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Οι αρρώστιες που πιθανώς “κουβαλάει” ο Αϊ Βασίλης
Ιδέες για τα φαγητά που περίσσεψαν
- Αν έχει περισσέψει σαλάτα, στραγγίστε τα υγρά, κλείστε τη σε σακουλάκι τροφίμων και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για να καταναλωθεί τις επόμενες μέρες.
- Κρατήστε το ψαχνό κρέας της γαλοπούλας, του κοτόπουλου ή το χοιρινό, με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε: Μία πίτα, μια κρύα σαλάτα ή burritos (αραβική πίτα, στην οποία προσθέτετε επίσης άλλα υλικά, όπως καλαμπόκι, αβοκάντο, πολύχρωμες πιπεριές, κ.α.).
- Αν περισσέψουν πατάτες φούρνου μπορείτε να τις προσθέσετε σε μία ομελέτα, με πιπεριές, μανιτάρια και άλλα συστατικά της επιλογής σας.
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | O σωστός τρόπος αποθήκευσης για να μην μπαγιατέψουν οι ξηροί καρποί
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πλαφόν στην αγορά συγκεκριμένου κρασιού επιβάλλει μεγάλο σουπερμάρκετ λόγω μεγάλης ζήτησης
Συνταγή για πίτα με τη γαλοπούλα ή το χοιρινό που θα περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι
Υλικά
- Γαλοπούλα ή χοιρινό που περίσεψε
- 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 100 γρ. φέτα
- πάπρικα
- αλάτι πιπέρι (αν χρειαστεί)
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας και όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν ελαφρώς ρίχνουμε. Μπορείτε είτε να «μαδήσετε» το κρέας, είτε να κόψετε σε μικρά κομμάτια.
Καθώς η γαλοπούλα ή το χοιρινό είναι ήδη μαγειρεμένα δεν χρειάζεται να μείνει πολύ στο τηγάνι επομένως αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα μας τριμμένη τη φέτα. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, ανακατεύουμε και η γέμιση της πίτας είναι έτοιμη.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στη βάση 3 χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας ελάχιστα το κάθε ένα με ένα πινέλο. Βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε προσθέτοντας ακόμη 3 φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Κλείνουμε τις γωνίες της πίτας, χαράζουμε τα κομμάτια και λαδώνουμε μια τελευταία φορά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδίσει να γίνει τραγανή και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.