Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, 2025
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνταγή για πίτα με τη γαλοπούλα ή το χοιρινό που θα περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΣυνταγή για πίτα με τη γαλοπούλα ή το χοιρινό που θα περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι
spot_img

Δημιουργήστε νέο πιάτο από το φαγητό που έμεινε!

Για πολλούς, η περίοδος των γιορτών σημαίνει ευκαιρία για συγκεντρώσεις και μεγάλα γεύματα με τους φίλους και την οικογένεια. Κι επειδή το μάτι είναι πάντα άπλειστο τα τρόφιμα που συνήθως περισσεύουν είναι πολλά!

Ωστόσο, αν θέλετε να αλλάξετε λίγο τη γεύση των φαγητών μπορείτε να δημιουργήσετε νέα πιάτα για τα επόμενα γεύματά σας.

Ιδέες για τα φαγητά που περίσσεψαν

  • Αν έχει περισσέψει σαλάτα, στραγγίστε τα υγρά, κλείστε τη σε σακουλάκι τροφίμων και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για να καταναλωθεί τις επόμενες μέρες.
  • Κρατήστε το ψαχνό κρέας της γαλοπούλας, του κοτόπουλου ή το χοιρινό, με το οποίο μπορείτε να φτιάξετε: Μία πίτα, μια κρύα σαλάτα ή burritos (αραβική πίτα, στην οποία προσθέτετε επίσης άλλα υλικά, όπως καλαμπόκι, αβοκάντο, πολύχρωμες πιπεριές, κ.α.).
  • Αν περισσέψουν πατάτες φούρνου μπορείτε να τις προσθέσετε σε μία ομελέτα, με πιπεριές, μανιτάρια και άλλα συστατικά της επιλογής σας.

Συνταγή για πίτα με τη γαλοπούλα ή το χοιρινό που θα περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι

Υλικά

  • Γαλοπούλα ή χοιρινό που περίσεψε
  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. φέτα
  • πάπρικα
  • αλάτι πιπέρι (αν χρειαστεί)

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας και όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν ελαφρώς ρίχνουμε. Μπορείτε είτε να «μαδήσετε» το κρέας, είτε να κόψετε σε μικρά κομμάτια.

Καθώς η γαλοπούλα ή το χοιρινό είναι ήδη μαγειρεμένα δεν χρειάζεται να μείνει πολύ στο τηγάνι επομένως αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα μας τριμμένη τη φέτα. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, ανακατεύουμε και η γέμιση της πίτας είναι έτοιμη.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στη βάση 3 χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας ελάχιστα το κάθε ένα με ένα πινέλο. Βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε προσθέτοντας ακόμη 3 φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.

Κλείνουμε τις γωνίες της πίτας, χαράζουμε τα κομμάτια και λαδώνουμε μια τελευταία φορά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδίσει να γίνει τραγανή και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο