Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Την ομελέτα στην Κρήτη την λένε αλλιώς… την φτιάχνουν αλλιώς… και την απολαμβάνουν και αλλιώς…

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤην ομελέτα στην Κρήτη την λένε αλλιώς… την φτιάχνουν αλλιώς... και την απολαμβάνουν και αλλιώς…
spot_img

Και.. αίφνης, το cibum έλαβε αυτή την απλή, παλικαρίσια, λακωνική, Κρητική συνταγή… συνοδευόμενη από φωτογραφίες. Οι συνταγές για τους άντρες δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ούτε πολλά υλικά. Λίγα πλην ποιοτικά τα υλικά και όσο για την εκτέλεση, διαβάστε παρακάτω….

Κρητικό σφουγγάτο με σπαράγγια

Του Γιώργου Κωστάκη*

Ομελέτα (σφουγγάτο στην Κρήτη) με άγρια σπαράγγια, πάω στην Κούλα να την φάμε…χαιρετισμούς σε όλους… Εμείς οι χωριάτες τα λέμε ασφαράγγια. Γίνονται και ψητά… τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο σε ψησταριά.

- Advertisement -

Τα ασφαράγγια τα βρήκα, τα έκοψα, τα έπλυνα με άφθονο νερό..μετά που στράγγισαν… έβαλα όσο αλάτι ήθελα,  λίγο ελαιόλαδο Κρήτης (φυσικά), τα τηγάνισα για περίπου 5 λεπτά Επειδή ήταν πολλά…έσπασα 4 αυγά..τα χτύπησα..στράγγισα το λάδι από τα ασφαράγια …έριξα μέσα τα αυγά τα άφησα για ενάμιση λεπτό… τα γύρισα δύο φορές και καλή μας όρεξη.

σφουγγάτο η ομελέτα της Κρήτης

*Ο Γιώργος Κωστάκης είναι ένας παραδοσιακός, γέννημα θρέμμα Κρητικός, μηχανικός αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία, πάντα γελαστός, φασαριόζος, πολυτεχνίτης, φιλόξενος, γοητευτικός, μα πάνω απ’ όλα γνήσιος και αυθεντικός… !

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα