Και.. αίφνης, το cibum έλαβε αυτή την απλή, παλικαρίσια, λακωνική, Κρητική συνταγή… συνοδευόμενη από φωτογραφίες. Οι συνταγές για τους άντρες δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ούτε πολλά υλικά. Λίγα πλην ποιοτικά τα υλικά και όσο για την εκτέλεση, διαβάστε παρακάτω….
Του Γιώργου Κωστάκη*
Ομελέτα (σφουγγάτο στην Κρήτη) με άγρια σπαράγγια, πάω στην Κούλα να την φάμε…χαιρετισμούς σε όλους… Εμείς οι χωριάτες τα λέμε ασφαράγγια. Γίνονται και ψητά… τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο σε ψησταριά.
Τα ασφαράγγια τα βρήκα, τα έκοψα, τα έπλυνα με άφθονο νερό..μετά που στράγγισαν… έβαλα όσο αλάτι ήθελα, λίγο ελαιόλαδο Κρήτης (φυσικά), τα τηγάνισα για περίπου 5 λεπτά Επειδή ήταν πολλά…έσπασα 4 αυγά..τα χτύπησα..στράγγισα το λάδι από τα ασφαράγια …έριξα μέσα τα αυγά τα άφησα για ενάμιση λεπτό… τα γύρισα δύο φορές και καλή μας όρεξη.